Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Meclisi’nde çöp tartışması

Çiğli Meclisi’nde çöp tartışması

Eylül ayı 1’inci meclis oturumunu düzenleyen Çiğli Belediyesi’nde Çöp tartışması yaşandı. CHP’li meclis üyeleri ile AK Partili meclis üyeleri arasında yaşanan tartışma’da Belediye Başkanı Hasan Arslan şok bir iddia ortaya attı. Arslan, AK Partili vekilellerin alınması gereken ÇED raporunun alınmasını engellediği imasında bulundu. Arslan,“AK Partili Milletvekilleri Ankara’da bu soruna karşı duruyorlar.”dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 20:42
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi Eylül ayı 1. Meclis oturumu Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın başkanlığında yapıldı. Meclis oturumunda önce söz alan CHP’li meclis üyesi Hüseyin Kalkan’ın çöp tartışması CHP ve AK Parti grubunu karşı karşıya getirdi. Meclis toplantısında söz alan CHP Grup sözcüsü Hüseyin Kalkan, “ Harmandalında 10 yıl  muhtarlık yapan birisi olarak orada yaşayan halkın sorunlarını bilen birisi olarak bu konuyu burada gündeme getirmek istiyorum.  Harmandalı çöp depolama alanı artık miladını doldurmuştur.
 

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DESTEK OLSUN
Bu sorun sadece Büyükşehir Belediyesinin sorunu değil, İzmir’in sorunu olduğunu biliyoruz.İzmir ile ilgili Aziz başkan şunu dile getiriyor, kent ile ilgili bir sorunun olduğunu dile getiriyor. Bunu da CHP olarak biz, AKP’li arkadaşlarımızdan şunu istiyoruz. Yeni kurulan hükümetimiz inde İzmir Büyükşehir Belediyemize, eşit mesafede davranmasını istiyoruz.  Harmandalıda yaşanan çöp sorununda hükümetimizin ortak olması istiyoruz. Eski Bakanımız Binali Yıldırım’ın Harmandalı ile ilgili sözünün olduğunu biliyoruz. Seçilmediği için bu sözünün kurban olduğunu biliyoruz.Bu konun artık bir çözüme ulaşmasını istiyoruz. Bu  konuda AKP’li meclis üyelerinin desteğini istiyoruz” dedi
 

KOCAOĞLU SÖZÜNDE DURMADI
CHP’li Kalkan’dan sonra söz alan AK Parti grup sözcüsü Atilla Atlı,” Aziz Kocaoğlu geldiği günden beri ben çöpü Çiğliden kaldıracağım dedi.Önce Buca kaynaklar, Sonra Torbalının göbeğine yapmaya çalıştı ÇED raporu almaya çalıştı raporu çıkmadı. Bu güne kadar yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadı. AK Parti grubu olarak merkezi hükümetimizin yapacağı bir şey varsa hep birlikte Ankara’ya gidelim. Yeter ki Çiğli’de bu sorun kalksın.Ancak; şuda bir gerçek yetki Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nda. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu sorunu çözelim desin biz üstümüze ne düşerse yaparız. Nasıl Özel idarenin malları için İzmir’i ayağa kaldırsa, Çöp içinde ayağa kaldırsın inanın bir ay içinde çözülür.
 
CHP meclis üyesi Semra Aksu ise, ”İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çöp konusunda elinden geleni yapmıştır. Bu konun çözülmesi için elinden geleni yapmıştır.
 

ÇET RAPORUNU AKP’Lİ VEKİLLER ENGELLİYOR
En son söz alan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yapılan eleştirilere cevap verdi. Arslan çöp sorununda çözüme ulaşması için hükümetin ÇED raporu vermesi gerektiğini vurgıladı. Arslan sözlerine söyle devam etti; “AK Partili Milletvekilleri Ankara’da bu soruna karşı duruyorlar. ÇED raporunu kim verecek, çevre ve şehircilik bakanlığı, devletin kurumu verecek. Kim var bu kurumun başında AKP hükümeti var. AKP hükümeti taraf olmadığı sürece bu iş çözülmez. Kaç defa yer bulunduysa bu iş bozuldu. O neden ile AK Partililerin devreye girmesi lazım. Bu aşamadan sonra çözemediler mi, hep birlikte Ankara’ya gidelim.
 
BİZ YASALARA UYUYUYORUZ
Çöpü Çiğli’den kaldıralım. Ama ÇED raporunun bir an önce verilmesine çalışalım. ÇED raporu verilmedikten sonra, CHP’li Aziz Kocaoğlu yasalara karşı gelip “siz vermeseniz de ben bunu kurarım” diyebilir mi. Biz hukuka saygılıyız.Halkın menfaatine olan şeylerde ÇED raporu engellenemez. Biz hepimiz iyi niyetliyiz. Ancak; bazıları ileriye yönelik siyaset yapıyor. Çiğli çok gelişen bir ilçe olabilirdi, biz çöp konusunda elimizden geleni yapmalıyız. Biz gerekirse bir ekip oluşturalım hep birlikte Ankara’ya gidelim. Benim açımdan bir sorun yok.
 
YILDIRIM BASIN TOPLANTISIDAN VAZ GEÇTİ
Binali Yıldırım orada bir basın toplantısı düzenleyecekti,Çöp tesisini buraya kuracağız diyecekti, Ancak; kendisi gitti gerçekleri gördü, basın toplantısında vazgeçti.Burası uygun değil dedi.”dedi 



Aynı zamanda toplantıda 5 yıllık stratejik planların olduğu dergiler dağıtıldı. Bu dergilerin AK Parti Grubu’na danışılmadan yapıldığını söyleyen Grup Sözcüsü Atlı, “Bu bize bir dayatmadır. Çiğli’nin geleceği 1 günde çözülemez. 5 yıllık planı bir güne sığdıramazsınız” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.