Dolar 32,4964
%0.26
Euro 34,5846
%0.26
Altın 2.477,150
%-0.24
Bist-100 9.578,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Meclis satış yetkisini Başkan Solak'a verdi

Çiğli Meclis satış yetkisini Başkan Solak'a verdi

Çiğli Belediye Meclisi’nde CHP’liler arasında'satış yetkisi' çatlağı yaşandı. Başkanlık önergesiyle meclise getirilen belediyenin hakkı olan ancak kooperatif tarafından henüz yapılamayan 153 daire ve 7 dükkanın satış yetkisinin belediye başkanına verilmesi maddesi CHP’li meclis üyelerini ikiye böldü. 7 CHP ve 5 AK Partili satışa bütçe komisyonu raporu doğrultusunda onay vermezken, Başkan Solak ve 13 CHP’li satış yetkisine ‘evet’ dedi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 10:56
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ- Çiğli’de 1998 yılında Galip Öztürk döneminde noter huzurunda yapılan sözleşmeyle 2 parsel  yüzde 23, kat karşılığı SS Şirintepe Yapı Kooperatife verilmişti. Kooperatif sözleşme gereği 48 ayda teslim etmesi gereken daireleri bitiremeyince ek süre istemiş belediyede 60 aylık bir uzatma yapmıştı.Uzatılan süre zarfında kooperatif daireleri yine teslim edemezken ikinci kez verilen 48 aylık ek sürede kooperaitf bir parseldeki binaların tamamını bitirmiş, belediye encümeni ‘daireler bir parselde olursa daha iyi olur’ kararı alarak ikinci parselde yapılacak dairelerden hakkını istemişti.Önümüzdeki günlerde ikinci ek sürede dolacak olmasına rağmen belediye dairelerine kavuşamazken, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, bitmeyen dairelerin satış hakkının verilmesi yönünde meclise önerge getirdi.



Bütçe komisyonu ‘ Kooperatifle yapılan sözleşme gereği belediye ve kamu lehine oluşan cezai koşullar, harçlar tazminatlar ve faizlerin hesaplanarak ilgili kooperatiften tahsis edildikten sonra metrekaresi bin 250 liradan aşağı olmamak kaydıyla satışa uygundur’ kararı verdi. Hukuk komisyonu ise ‘satışa uygundur’ kararı verdi.Meclise getirilen ilgili maddeye 5 Ak Partili ile birlikte CHP’li meclis üyeleri Ali Karabay, Ali Rıza Akdağ, Şeref Bektaş, Mahmut Özçift, Muhlis Yıldırım,Doğan Gül ve Hüseyin Benzer bütçe komisyonunun kararına göre satışın gerçekleşmesi gerektiği yönünde oy kullanırken, Başkan Solak’la birlikte 13 CHP meclis üyesi ise hukuk komisyonu raporunca satışa olumlu yönde oy verdi. Çiğli Belediyesi’nin hakkı olan ancak henüz yapılmadığı için teslim edilmeyen 153 daire ve 8 dükkanın satış yetkisi Başkan Solak’a verilmiş oldu.



Oylama sırasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Sıdık Soysal, Çiğli Belediye meclislerinin bu güne kadar kooperatif ile ilgili Başkanlara yetki verdiğini ancak sonuç alınmadığını belirtti ve “ Maalesef bugün çok kötü bir durum ile karşı karşıya gelmiştir. Haciz ve haciz karşılığı satışlar ile karşı karşıyayız. Biz belediye meclis üyesi olarak, bu sıkıntılı durumdan bütün meclis üyeleri başta başkan olmak üzere, bundan rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Fakat bildiğiniz gibi 1998 yılında kat karşılığı encümene bu meclisten yetki vermiştir.1999-2001’e kadar bu konu ile ilgili hiçbir şey yapılmamıştır.Kooperatif bugün dünyada en kötü örneklerini yaşıyor. Bunu kabullenmemiz mümkün değil, vatandaş mağdur, Çiğli Belediye mağdur. Burada kamu zararı var, bunun tek sorunlusu ise, bugüne kadar görev yapan Belediye Başkanlarıdır. Bugüne kadar olan bu konuyu belediye Başkanlarına anlattık. Şirintepe kooperatifinin diğer kooperatiflerinden başka bir farkı yok. Kooperatif belediyeye karşı sorumluklarını yerine getirmemiştir. Şirintepe kooperatifinin belediyeye 67 bin borcu var. Belediye Başkanı olarak manevi bir sorumluluğunuz var. Göz yaşının olduğu bir yerde birilerinin gülmesi doğru değil. AK Parti grubu olarak olmayan daire ve dükkanlarının satışı için destek vermemiz doğru değil” dedi.



Hukuk komisyonu rapor okunduktan sonra oylamaya geçilmesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Karabay, bütçe komisyonu raporunun da okunmasını istedi. Başkan Solak ‘gerek yok’ deyince Karabay, “ Herşey şeffaf olmalı. Bütçe komisyonunun bir raporu var ve bu okunmak zorunda. CHP grup kararı almadı bu maddeyle ilgili…Meclis üyelerimiz kendi düşünceleri doğrultusuna oy kullanıyor. Bende bütçe komisyonunun kararına göre oy kullanacağım” dedi. Karabay’ın konuşmasında sonra yapılan oylama sonucunda AK Parti grubu ile birlikte Ali Rıza Akdağ, Ali Karabay, Şeref Bektaş, Mahmut Özçift, Muhlis Yıldırım,Doğan Gül ve Hüseyin Benzer bütçe komisyonunun raporuna göre satış yetkisine olumsuz oy kullandı. 153 daire ve 8 dükkanın satış yetkisi 14’e karşı 12 oyla Başkan Solak’a verilmiş oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.