Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ciğerlerimizi yakan turiste yurt dışı yasağı

Ciğerlerimizi yakan turiste yurt dışı yasağı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yaktığı kamp ateşi yayılarak 5 hektar orman arazisinin yanmasına neden olan Kanadalı turist 21 yaşındaki Alexis Chapdelaine, Fethiye Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Chapdelaine'e, yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 14:30
Kayaköy Mahallesi'ndeki Soğuksu Koyu'na 300 metre mesafede perşembe günü saat 01.00 sıralarında başlayan yangın, şiddetli rüzgârın da etkisiyle yayıldı. Yaktıkları kamp ateşi yangına neden olan 38 yaşındaki Deniz S. ile erkek arkadaşı Kanadalı Alexis Chapdelaine'nin yangını söndürme çabaları başarısız oldu. Yangını söndürmeyeceğini anlayan Deniz S. yardım getirmek için 2 kilometre mesafedeki yerleşim yerine koşarken, alevlerle mücadele etmeye çalışan Chapdelaine, yangının geniş bir alana yayılmasının ardından ortadan kayboldu. 

8 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Yanan bölgeye yangın söndürme araçları 2 kilometreden fazla yaklaşamayınca Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Köyceğiz'den 150 orman işçisi bölgeye geldi. İşçiler sabahın ilk ışıklarına kadar tırmıklarla yangını söndürmeye çalıştı. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleriyse ormanlık alanda kaybolan Kanadalı turisti aradı. Yangın 8 saatlik çalışmanın sonunda yağmurun da yardımıyla kontrol altına alındı.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI
Kaybolan Kanadalı turist, jandarma tarafından ormanlık alanda yorgun ve bitkin halde otururken bulundu. Gözaltına alınan Chapdelaine, Fethiye Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kanadalı turiste, yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

5 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ
Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, yangında 5 hektar kızılçam ormanı ile makilik alanın zarar gördüğünü söyledi. Geçmiş yıllarda girişim yapılmasına karşın Sit alanlarının çokluğu nedeniyle bölgeye yangın yolu açılamadığını kaydeden Zorlu, önümüzdeki günlerde bölgenin yapısı tekrar ele alınarak yangın yolu açılması için çalışma yapacaklarını kaydetti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.