Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiftlik Meydanı hizmete açıldı

Çiftlik Meydanı hizmete açıldı

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin faaliyete geçtiği Bağcılar Belediyesi’nde değişim ve dönüşüm faaliyetlerine paralel peyzaj ve çevre düzenlemesi de yapıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Düzenlemesi tamamlanan Çiftlik...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 16:32
Kentsel Dönüşüm Projesi’nin faaliyete geçtiği Bağcılar Belediyesi’nde değişim ve dönüşüm faaliyetlerine paralel peyzaj ve çevre düzenlemesi de yapıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Düzenlemesi tamamlanan Çiftlik Meydanı da mükemmel peyzajıyla, ışıklı ve müzikli süs havuzuyla ilçemize ayrı bir zenginlik katıyor.”" diye konuştu.

Yavuz Selim, Fatih ve Demirkapı Mahalleleri’nin kesiştiği kavşakta bulunan Çiftlik Meydanı‘nda 80 gün önce başlatılan çalışma tamamlandı. Yoğun çalışma sonucu Bağcılar Çiftlik Meydanı bambaşka bir görünüme kavuştu. Toplam bin 300 metrekarelik alanın 900 metrekaresi sert zemine ayrılırken, 400 metrekaresi de çimlendirildi, 120 metrekaresi de havuz olarak değerlendirildi. Meydanın çevresine de oturup dinlenmek için banklar konuldu.

Otoparklı yeni yapıların inşa edildiği metro ve tramvayın hizmet verdiği Bağcılar’ın kaliteli göç aldığını dile getiren Lokman Çağırıcı, hemşerilerinin hak ettiği çevreye kavuşması için çalıştıklarını ifade etti. İlçenin yenilenen binaları, yeşil park ve bahçeleri ve geniş yollarıyla çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Çağırıcı, bunun bir örneğinin yenilenen Bağcılar Çiftlik Meydanı olduğunu ifade etti. Çağırıcı, "Parkımız hem göze hem de gönle hitap eden bir park oldu. Süs havuzumuzda müzikli ve ışıklı gösteriler düzenleniyor. Mükemmel bir peyzaj düzenlemesi sonucunda da hemşerilerime layık bir park oluşturduk. Onları hem rahatça dinlenebilecekleri hem de gözlerini dinlendirebilecekleri parka kavuşturduk. Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman’ın hediye ettiği fil heykelinin de yerleştirildiği parkın dört bir yanı mevsimlik begonya, şakayık ve kadife çiçekleri ile süslendi. Ayrıca ladin, manolya, bodur ve mavi ladin ağaçları da dikildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.