Dolar 32,2397
%-0.01
Euro 34,8007
%0
Altın 2.438,610
%0.25
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiftçi'den dolunun vurduğu Kınık raporu

Çiftçi'den dolunun vurduğu Kınık raporu

İZMİR'in Kınık İlçesi'nde dolu, 30 bin dekar tarım alanındaki ürünü kullanılamaz hale getirirken Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, tarımsal politikaların küresel iklim değişikliği göz önüne alınarak, ürün deseninden zarar karşılama oranlarına kadar yeniden oluşturulması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2015 - 13:34
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Kınık İlçesi'nde pazartesi günü yağan dolunun 30 bin dekar tarım alanındaki ürünü kullanılamaz hale getirdiğini belirterek, bu ürünlerin tohumluk mısır, salçalık ve kurutmalık domates, karpuz, biber, pamuk olduğunu söyledi. 



Çiftçi, “Ürünlerden geriye bir şey kalmamış. Çiftçinin bir yılı bitti. Bu saatten sonra bu ürünlerin yerine yenisini yapma şansı yok. O bölge afet bölgesi ilan edilip zararları tam olarak tespit edilmeli ve çiftçinin kredi borcu faizsiz olarak ertelenmeli. Bunların yaşanmaması için tarım sigortası sisteminde zarar ödeme oranları yeniden düzenlenmeli ve ayrıca poliçe zamanları da yeniden gözden geçirilmeli ve ürüne bölgeye göre farklı olacak şekilde düzenlenmeli. Artık tarım politikaları oluşturulurken küresel iklim değişikliğine bağlı olarak iklimsel kaymaların olabileceğini göz önüne alınmalı. Ürün desenlerinden zarar karşılama kapsamlarına kadar yeni bir politika seti oluşturulmalı" dedi.  (Elif DEMİRCİ / DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.