Dolar 32,5487
%0.01
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.431,280
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Chavez 'iç savaş'la korkutuyor

Chavez 'iç savaş'la korkutuyor

Venezuela'da halk bugün sandık başına gidiyor. Chavez'in 14 yıldır iktidarda olduğu Venezuela'da ilk kez muhalefetin seçimi kazanma şansı yüksek. Chavez ise, 'iç savaş" uyarısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 07.10.2012 - 12:08
Ntvmsnbc-Venezuela'da 19 milyon seçmen Devlet Başkanı Hugo Chavez ve muhalefet adayı Henrique Capriles Redonski ile birlikte toplam 7 adayın yarışacağı devlet başkanlığı seçiminde sandık başında.

Venezuela'da 1999'dan bu yana iktidarda olan Hugo Chavez'in, Demokratik Birlik Koalisyonu'nun adayı Henrique Capriles Redonski karşısında epey terleyeceği iddia ediliyor. Siyasi uzmanlar, ülke tarihinin en çekişmeli seçiminin bugün yaşanacağını savunuyor.

Kanser hastalığıyla mücadele eden Hugo Chavez ise, seçimi kaybetmesi halinde "iç savaş" çıkacağı imasında bulundu. 14 yıllık iktidarı boyunca üç seçim kazandığını, bir darbe girişimini atlattığını ve bir referandumdan zaferle çıktığını belirten Chavez, iktidardan uzaklaştırılması halinde ülkenin iç savaşa sürükleneceğini ileri sürdü.

Haberin devamı ↓
reklam

'LULA'YI ÖRNEK ALIYORUM'
Demokratik Birlik Koalisyonu'nun adayı Henrique Capriles Redonski de, iktidara gelmesi halinde fakirlikle mücadele edeceğini belirterek, Brezilya eski Devlet Başkanı Lula'yı örnek aldığını söyledi.

Venezuela'da geçim sıkıntısı çeken halkın büyük bir çoğunluğu, Capriles Redonski'nin iktidara gelmesi halinde, devlet yardımlarının kesileceğinden endişe ediyor.

Muhalif lider Henrique Capriles Redonski'yi darbe yanlıları ve ülkedeki zengin işadamlarının desteklediği ileri sürülüyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.