Dolar 32,5164
%-0.07
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çevreci çocuklar umut oldu

Çevreci çocuklar umut oldu

Temiz bir dünya için çocuklarla işbirliği yapan Konak Belediyesi’nin düzenli olarak sürdürdüğü çevre ve geri dönüşüm seminerlerinin son durağı Amerikan Koleji oldu.

  • Ege Postası
  • 15.01.2014 - 10:27

İZMİR - Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği seminerde ambalaj atığı geri dönüşüm, atık pil, atık bitkisel yağ, atık cam ve mavi kapak toplama üniteleri de öğrencilere tanıtıldı. Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Yaşar Arslanbuğa görsellerle desteklenen sunumu sırasında Konak Belediyesi’nin atık toplama ve geri dönüşümde her yıl hedefi daha da yükselttiğinin altını çizdi.  Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın çevre ve doğa konusunda en duyarlı belediye başkanları arasında ön sırada yer aldığını belirten Arslanbuğa şöyle konuştu:

         “Bir ton atık kağıdı geri dönüştürerek 17 ağacı kurtarabilirsiniz, yine 1 ton camı geri dönüştürmek demek enerjide yüzde 95 tasarruf anlamına geliyor. Biz Konak Belediyesi olarak atık bitkisel yağ, atık pil ve ambalaj atıklarını sistemli olarak topluyoruz. Tüm bunlar daha temiz bir çevreye katkı sağlarken mavi kapak noktalarında biriken kapaklarla da hem doğaya hem de engelli yurttaşlarımıza yarar sağlıyoruz. Geri dönüşüm ve temiz bir gelecek için en büyük umudumuz ise çevre gönüllüsü çocuklarımız, yani sizlersiniz.”

         Çocukların çevre bilinciyle tanıştığı ve çevreyi koruma sözü verdiği seminerde elektronik atık ve gürültü kirliliği gibi güncel konular da tartışıldı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.