Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 'sit' kararı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 'sit' kararı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova ve Selçuk’ta 1., 2. ve 3. doğal sit alanı olarak belirlenen bazı parsellerin koruma statülerini, “doğal sit - nitelikli doğal koruma alanı ve doğal sit - sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak değiştirdi. Özellikle Selçuk’ta denize yakın parsellerinin plan notlarında ‘doğal sit - sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” ifadesinin yer alması, buraların yapılaşmaya açılacağı beklentisi yarattı. Bakanlığın, belirlenen parsellerle ilgili önümüzdeki süreçte atacağı adımlar merak konusu

  • Ege Postası
  • 27.02.2020 - 15:13

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Selçuk ve Bornova ilçelerinin sınırları içerisinde yer alan bazı parsellerin sit derecelerini değiştirdi.  Selçuk’ta 1. ve 2. derece doğal sit notları kaldırıldı. Yerlerine doğal sit - nitelikli doğal koruma alanı ve doğal sit - sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” notları geldi.

Bornova’da belirlenen parsellerde 2. ve 3. derece doğal sit notu gitti yerine “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” notu geldi. Her iki plan notu da askıya çıktı.

YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILDI

Her iki ilçeyle verilen kararla yapılaşmanın önü açılmış olundu. Bakanlığın, belirlenen parsellerle ilgili önümüzdeki süreçte atacağı adımlar merak konusu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.