Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cevat Durak'ın torunu yoğun bakımda

Cevat Durak'ın torunu yoğun bakımda

Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak’ın ikiz torunlarından Alara, bugün birden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan torun Durak’ın bilincinin kapalı olduğu öğrenildi. Küçük kızın Krup hastalığı nedeniyle fenalaştığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 17:09
EGEPOSTASI –  Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak’ın torunu Alara, bugün fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Duran kalbi çalıştırılarak yoğun bakıma alınan küçük Alara’nın Krup hastalığı nedeniyle soluk borusunun tıkandığı ve nefessiz kaldığı öğrenildi.
Durak’ın ikiz torunlarından Alara, bugün fenalaşınca Medikal Park Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedilen Alara yoğun bakıma alındı, makinaya bağlandı. Telefonla ulaştığımız dede Cevat Durak, minik Alara’nın halen yoğun bakımda ve bilincinin kapalı olduğunu söyledi, üzüntüsünü dile getirdi.
 
KRUP NEDİR
Krup (veya laringotrakeal bronşit) üst hava yolunun viral enfeksiyonunun neden olduğu bir solunum enfeksiyonudur. Şişme normal nefes alıp vermeyi zorlaştırır. Krup semptomları şunlardır: "Havlar tarzda"öksürük, stridor (tiz ve hırıltılı bir ses), ve boğukluk. Krup semptomları hafif, orta veya ağır semptomlar olabilir ve bunların durumu genellikle geceleri kötüleşir. Tek doz oral steroid hastalığı tedavi edebilir. Bazen ciddi durumlarda epinefrin kullanılabilir. Nadiren hastane koşullarında tedavi gerekebilir.

Semptomlara neden olabilecek daha ciddi hastalıklar dışlandıktan sonra (örn. epiglotit veya hava yolunda yabancı cisim) belirti ve semptomlara bakılarak krup tanısı konulur. —Kan testleri, röntgen ve kültür gibi ileri tetkikler çoğu zaman gerekli değildir. Krup sık görülen bir hastalıktır ve genelde yaşları 6 ay ile 5-6 yaş arasında değişen çocukların % 15'inde görülmektedir

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.