Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'yi yeni bir çehreye kavuşturacak ihale

Çeşme'yi yeni bir çehreye kavuşturacak ihale

İZMİR'in Çeşme Belediyesi, 36 bin metrekare granit yer döşeme çalışmasının yapılacağı 'Yayalaştırma Projesi' için 12 Ağustos'ta ihale yapacak.

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 13:25
Çeşme Belediyesi'nin kent merkezindeki turizm faaliyetlerinin ara sokaklara kadar yayılmasını sağlamak amacıyla geliştirdiği belirtilen Çeşme Kent Merkezi Yayalaştırma Projesi'nde ihale aşamasına gelindi. İlçenin en işlek sokaklarından ve Çeşme Çarşısı olarak da bilinen İnkılap Caddesi ile caddeyi kesen ve paralelinde uzanan sokaklarda hayata geçecek proje; 190 bin metrekare alanı kapsayacak. Araç ve yaya trafiğinden; ağaçlandırma, ışıklandırma ve park alanlarına kadar Çeşme Çarşısı'nın çehresini değiştirecek projede, toplam 36 bin metrekare granit yer döşeme çalışması yapılacak. Proje kapsamında Atatürk Bulvarı ve 3011 sokağın kesişim noktasından İnkılap Caddesi'ne, 1005 sokaktaki Tarihi Maraş Çeşmesi'nden 3001 sokağa ve İnkılap Caddesi paralelindeki sokaklar da dahil olmak üzere araç ve yaya trafiği baştan düzenlenecek. Atatürk Bulvarı'ndan İnkılap Caddesi'ne kadar olan bölümde iki şeritli yol, araç park alanları da ortadan kaldırılarak tek şeride indirilirken, 1005, 3001 ve bağlantılı sokaklara da araç girişi kontrollü gerçekleşecek. Mevcut parke-kilit taşı olan yer kaplamalarının tamamı granit ve bazalt taşıyla değiştirilecek. 



MOZAİKLER ÇEŞME'Yİ YANSITACAK

Yer kaplaması olarak 16 farklı boyut, renk ve özellikteki granit ile bazalt taşının kullanılacağı projeyle, hareketli ve canlı bir taban alanı elde edilmiş olacak. Çalışma kapsamında Mehmetçik Parkı ve Vakıflar İşhanı karşısındaki küçük parkta da düzenlemeye gidilecek. Mehmetçik Parkı'ndaki ağaçlar korunarak meydan özelliği kazandırılırken, Vakıflar karşısındaki park da meydana dönüşecek. Buradaki 320 metrekarelik bir alana, mozaik sanatçıları tarafından Çeşme'yi yansıtan dev bir mozaik uygulaması gerçekleştirilecek.



2016 YAZINA YETİŞECEK

Çeşme'ye bambaşka bir görünüm kazandıracak projenin ihalesi, 12 Ağustos 10.30'da Çeşme Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek. Açık usulle yapılacak ihaleye; mali, teknik ve mesleki yeterlilik şartlarını yerine getiren firmalar katılabilecek. 

Projenin başlama tarihinden itibaren 6 ay içerisinde tamamlanmasının planladığını açıklayan CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme sokaklarının yeni ve canlı görüntüsü 2016 yaz sezonuna kadar tamamlanmış, sezona yetişmiş olacak. Yaratılacak nitelikli mekanlar ve kesintisiz yürüyüş yoluyla Çeşme Çarşısı'nın hem genişliği hem de niteliği artacak. Turizm, küçük büyük demeden kentin tüm sokaklara yayılmış olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.