Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme’ye 450 kilometrelik yeni şebeke

Çeşme’ye 450 kilometrelik yeni şebeke

​Su sıkıntısı yaşayan Çeşme için “Acil Eylem Planı” hazırlayarak devreye sokan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında ilçeye 24 saat kesintisiz su verdi. Sezon bitişiyle birlikte kaçaklara neden olan 30 yıllık “içme suyu şebekesini” yenileyecek ihale hazırlıklarına başlandı. İZSU, Çeşme merkezi ile birlikte Ildırı, Germiyan, Ovacık ve Karaköy mahallelerinin de şebekelerini değiştirecek.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 09:34
Kış nüfusu 40 bin olmasına karşın yaz aylarında nüfusu 400 bine çıkan Çeşme’de kuyu sularının tuzlanması ve Vali Kutlu Aktaş Barajı’nın suyunun azalması nedeniyle baş gösteren susuzluk sorunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önlemleri ile bu yaz sıkıntısız atlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına giren ilçede, su sıkıntısını tespit ederek hemen müdahale etmek için acil eylem planı oluşturuldu. Çeşme’nin su sıkıntısını çözmek amacıyla öncelikli olarak ilçeye su sağlayan Ildırı’daki 8 kuyu ile Vali Kutlu Aktaş Barajı’ndan gelen suların toplandığı ana depo arasında eskiyen ve su kaçağına neden olan 13 kilometrelik çelik iletim hattındaki kaçaklar “dinlenerek” tespit edildi ve arızalar giderildi. Bazı sokaklarda sık sık arızalanan içme suyu şebekeleri yenilendi. Basınç ayarlamaları yapılarak arızaların önüne geçildi. Ekiplerce arızalara hızla müdahale edilerek, kaçak bağlantı yapanlar tespit edildi. Alınan önlemlerle ilçede kısa süreli arızalar dışında su kesintisi yaşanmadı.

450 kilometre uzunluğunda yeni şebeke
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Acil Eylem Planı”nda yer alan yeni şebeke yatırımı için de harekete geçti. Çeşme’nin su sorununa çözüm getirmek amacıyla 25 – 30 yıllık eskiyen ve kaçaklara neden olan şebekelerin yenilenmesi için etüt çalışmaları tamamlandı ve proje ihalesine çıkma kararı alındı. Buna göre ilçe merkezi ile Ildırı, Germiyan, Ovacık ve Karaköy mahallelerinin içme suyu şebekeleri baştan sona yenilenecek. Asbest iletim hatları ile pvc borulardan oluşan şebeke hattı ductil borularla yenilenecek. Toplam 450 kilometre uzunluğundaki şebeke yenileme çalışmaları bir yıl sürecek proje çalışmalarının ardından başlayacak.
Çeşme’nin su sıkıntısını çözmek amacıyla “Acil Eylem Planı” doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Çeşme merkezinin ve çevre yerleşimlerin içme suyu şebekesi eski olduğu ve çok sık arızalar yaşandığı için büyük oranda su kayıpları yaşanıyordu. Şebekenin yenilenmesi ile su kayıplarını önlemiş olacağız. Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.