Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de Romanlar'ın çadırları söktürüldü

Çeşme'de Romanlar'ın çadırları söktürüldü

İzmir'in Çeşme ilçe merkezinde ve Alaçatı mahallesinde kurulan ve büyük ölçüde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan Romanlar'ın çadırları söktürüldü.

  • Ege Postası
  • 06.07.2017 - 19:29

Milli Emlak'a ait araziler üzerinde izinsiz olarak, Roman vatandaşlarınca kurulan çadırlar, çok sayıda şikayete ve çevre kirliliğine neden olunca, Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle, Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırtıldı. Çadır sökme operasyonu, bugün öğle saatlerinde, Çeşme Dalyan yolu üzerindeki Yeni Cami'nin arkasında ve Alaçatı otoban gişelerinden sonraki kavşağın yakınındaki Milli Emlak'a ait arazilerde gerçekleştirildi. Bir hafta önce arazilerin tahliye edilmesi için tebligat yapılmasına karşın çadırlar sökülmeyince, iki ayrı noktada operasyon gerçekleştirildi. Yeni cami arkasındaki boş araziye, ağaçların arasına kurulan çok sayıda çadırlarda kalan Roman vatandaşlara son kez uyarı yapan Zabıta ekipleri, saat 14.00'e kadar çadırların sökülmesini istedi.

Zabıtalar, çadırların sökülmemesi halinde iş makinaları ile müdahale edileceğini belirtti. Uyarı üzerine Roman vatandaşlar çadırlarını söktü. Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de arazide temizlik çalışması yaptı. Alaçatı'da kavşağın yakınındaki küçük koruluktaki çadırlar da zabıta ekiplerince söktürüldü. Alaçatı'nın otoban tarafındaki girişinde bulunan çadırlarda kalan hurdacılardan koruluk alana ve tali yola yayılan çok miktarda çöp, Belediye temizlik ekiplerince temizlendi. Anayolun altındaki su kanalındaki çöpler de, Belediye temizlik ekiplerince yakılarak imha edildi. Hurdacılar, kağıt ve metal atıkları ise kendi araçlarına yükledi. Çeşme Belediyesi ekipleri, hurdacıların tekrar aynı bölgeye girememeleri için tali yolu trafiğe kapattı. Hurdacıların çadırlarının söküm işlemi olaysız sona erdi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.