Dolar 32,2183
%-0.07
Euro 34,7465
%-0.16
Altın 2.446,750
%0.59
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de 2 günde 123 kaçak göçmen yakalandı

Çeşme'de 2 günde 123 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 2 gün içinde, yasa dışı geçiş yapmak isteyen 4 lastik bottaki 123 kaçak göçmen yakalandı. Öte yandan Konak ilçesinde de yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan 22 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olduğu iddia edilen 5 zanlı gözaltına alındı

  • Ege Postası
  • 11.11.2019 - 10:32

Sahil Güvenlik ekipleri, cuma günü, Süngükaya açıklarında lastik botta bir grup göçmenin yasa dışı geçiş yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik botu ekibince yeri tespit edilip, durdurulan lastik bottaki 22'si Suriye, 9'u Filistin ve 1'i Tunus uyruklu 32 kaçak göçmen yakalandı. 20'si erkek, 4'ü kadın ve 8'i çocuk olan grup, kıyıya getirildi. Cumartesi günü ise ihbarla Gerence Körfezi açıklarındaki lastik botta bir grup kaçak göçmenin bulunduğu öğrenildi. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekibince durdurulan lastik botta 26'sı Somali ve 14'ü Suriye uyruklu olmak üzere 40 göçmen yakalandı. 16'sı erkek, 12'si kadın ve 12'si çocuk olan grup da kıyıya getirildi.

Aynı gün Karaabdullah açıklarında lastik botta bir grup göçmenin olduğunu öğrenen ekipler, bölgeye gitti. Durdurulan lastik bottaki 18'i Suriye, 16'sı Filistin, 7'si Afganistan, 2'si Somali ve 2'si Eritre uyruklu 45 kaçak göçmen yakalandı. 21'i erkek, 7'si kadın ve 17'si çocuk olan grup da Sahil Güvenlik botuyla karaya getirildi. Son olarak yine cumartesi günü Karaabdullah açıklarında lastik botta bir grup göçmenin olduğu bildirildi. Ekipler tarafından durdurulan lastik bottaki 5'i Somali ve 1'i Filistin uyruklu olmak üzere 6 kaçak göçmen yakalandı. 2'si erkek ve 4'ü kadın olan grup, kıyıya getirildi. 4 lastik botta yakalanan 123 kaçak göçmen, kimlik tespit işlemi sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Konka'ta 22 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan Somali uyruklu 22 göçmen ile kaçak geçişe aracılık ettiği iddia edilen 5 organizatör, polis ekiplerince yakalandı.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü (GİM) ekipleri, Konak ilçesinde Ballıkuyu semtinde bir grup göçmenin yasa dışı geçiş hazırlığında olduğunu öğrendi. Kaçak geçiş için göçmenlerin Çeşme'ye götürüleceği bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bölgede önlem aldı. Göçmenler minibüse binip yola çıkınca araçları, saat 21.00 sıralarında durduruldu. Ayrıca göçmen grubunun içinde bulunduğu minibüsü takip eden bir otomobil de durduruldu. Yapılan kontrolde minibüste Somali uyruklu 22 göçmen yakalandı. Ayrıca araçta ele geçirilen 11 can yeleği ile 2 pompaya el konuldu. Göçmenleri takip eden otomobilde ise organizatörler araç şoförü Ç.B., yine Türk uyruklu C.Ü. ve G.D. ile Somali uyruklu S.S.S. ve Sudan uyruklu A.E.A. ise göçmen kaçakçılığından gözaltına alındı. Göçmenler, kimlik tespit işlemi sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Göçmen kaçakçılığından gözaltına alınan 5 zanlının ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.