Dolar 32,2953
%0.17
Euro 34,8293
%0.08
Altın 2.450,910
%0.76
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Casus balina yakalandı

Casus balina yakalandı

Norveçli denizcilik uzmanları, balıkçılar tarafından bulunan beyaz balinanın Rus donanması tarafından eğitilmiş bir ''casus'' olabileceğini belirtti. Rusların casus balinası yakalandıNorveçli denizcilik uzmanları, balıkçılar tarafından bulunan beyaz balinanın Rus donanması tarafından eğitilmiş bir ''casus'' olabileceğini belirtti. Rusların casus balinası yakalandı

  • Ege Postası
  • 29.04.2019 - 18:17

Norveçli denizcilik uzmanları, Inga köyünde geçen hafta balıkçılar tarafından bulunan ve üzerinde askılar olan bir beyaz balinanın, Rus donanması tarafından eğitilmiş bir 'casus' olabileceğini söylüyor.
Guardian gazetesinin haberine göre, Joar Hesten adlı bir balıkçı, Norveç devlet televizyonu NRK'ya konuştu:
"Denize ağlarımızı atmaya hazırlanırken, bir beluga (beyaz balina) teknemize yanaştı. Balina, teknenin iki yanındaki ipleri çekmeye başladı. Hayvanın üzerinde silah ya da kamera takmak için kullanıldığını tahmin ettiğimiz bir askı olduğunu fark ettik."Hayvanın daha sonra çıkarılan askısının içinde 'St. Petersburg'un malıdır' yazıyordu. Norveç Deniz Araştırmaları Enstitüsü'nden Martin Biuw, "Bu balina Rusya'dan geldiyse - ki öyle olduğunu tahmin ediyoruz - bunu yapanların Rus bilim insanları değil Rus donanması olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Norveç Kutup Üniversitesi Kutup ve Deniz Biyolojisi Fakültesi'nden Prof. Audun Rikardsen de şunları söyledi: "Rusya'da bazı balinaların kafeslerde tutulduğunu ve son zamanlarda bunların bazılarının salıverildiğini biliyoruz.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.