Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Can'ın ölümüne neden olan sürücüye iyi hal indirimi!

Can'ın ölümüne neden olan sürücüye iyi hal indirimi!

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, geçen yıl şubat ayında otomobiliyle trafikte zikzak yaparak giderken çarptığı motosiklette 16 yaşındaki Can Yüca'nın ölümüne, sürücü 20 yaşındaki Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu'nun yaralanmasına neden olan 43 yaşındaki Volkan Aybars, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 14:14
İZMİR- Kaza, geçen yıl 6 şubat günü saat 23.30 sıralarında, Mürselpaşa Bulvarı'nda, Kahramanlar Semti yol ayrımında meydana geldi. 35 FL 190 plakalı otomobiliyle iddiaya göre trafikteki araçlar arasında zikzak yaparak giden ve alkollü olduğu anlaşılan Volkan Aybars, bir otomobile sürtmesine rağmen aynı şekilde ilerlemeye devam etti. Aybars bu sırada, Konak'tan Karabağlar yönüne giden Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu'nun kullandığı, arkasında Buca Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Can Yüca'nın oturduğu 35 DA 0423 plakalı motosiklete arkadan çarparak demir bariyerlere fırlattı. Çarpmanın etkisiyle Çaylıoğlu ve Yüca yol kenarındaki yeşil alana düşüp yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Yüca yaşamını yitirirken, Çaylıoğlu tedaviye alındı. Adliyeye çıkartılan Volkan Aybars, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

2.81 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Aziz Kızıl, iki sürücü hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Yapılan kontrolde 2.81 promil alkollü çıkan otomobil sürücüsü Volkan Aybars'ın kazada 'asli kusurlu' olduğunu, motosiklet sürücüsünün ise kazadan dolayı değil, ehliyetsiz araç kullandığı için kusurlu olduğunu belirtti.

3 AVUKAT SAVUNDU

İzmir 7'ici Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl eylül ayında yapılan duruşmaya katılan otomobil sürücüsü Volkan Aybars, olaydan 228 gün sonra tutuklandı. Bugün yapılan son duruşmaya tutuklu sanık Volkan Aybars, avukatları Umur Asrav, Pınar Hakimoğlu, Kamil Erkan Karakaya, ölen Can Yüca'nın babası Mehmet Yüca ve kardeşi Tolga Yüca, kazada yaralanan Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ve avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı Berkant Karakaya, her iki sanığın da cezalandırılması yönünde mütaala verdi.

'ÖNCE BAŞKA OTOMOBİL ÇARPTI' DEDİ

Sanık Volkan Aybars, olay günü dört pet bardak votka içtiğini, Yeşildere yolu üzerinde, plakasını alamadığı beyaz renkli bir aracın, yanından manevralar yaparak geçtiğini, bu otomobilin önde giden motosiklete çarptığını, peşinden kendisinin de motosiklete çarptığını, olayın anlık geliştiğini, beyaz renkli araçtan sonra kendisinin çarpmaması için yeterli mesafenin olmadığını öne sürdü. Aybars şöyle dedi:

"Maktül ile yaralının bulunduğu motosiklete ben çarpmadım. Benim suçum sadece alkollü olmaktır. Alkollü olduğum için ben de kaza yaptım. Tek suçum alkollü olmak ve yanlış zamanda yanlış yerde bulunmak. Ben de mağdurum. İşlemediğim suçtan dolayı tutukluyum. Eşimden, işimden ve çocuklarımdan ayrı kaldım. Oğlum hem okuyor, hem çalışıyor. Tahliyemi istiyorum." 

Aybars'ın avukatları da aynı yönde talepte bulundu. Müşteki sanık Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ise ifadesinde, kazada o gün başka araba yoktu. Cem benim kardeşimdi, çok hayallerimiz vardı" diye konuştu.

Görkem Hüseyin Çaylıoğlu'nun avukatı, müvekkilinin olayın mağduru olduğunu belirterek, beraatini talep etti. 

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Cengiz Çoban başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Volkan Aybars'ı önce 14 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından duruşmalardaki iyi halini de gözönüne alıp cezasını 11 yıl 8 aya indirdi. Aybars'ın ehliyetine de 3 yıl süreyle el konuldu. Tutuksuz sanık Görkem Hüseyin Çaylıoğlu'nun ise beraatine karar verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.