Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Can Gürkan çark etti

Can Gürkan çark etti

SOMA’da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan 11 ay sonra adalet önüne çıkan sanıklardan Can Gürkan’ın ifadeleri dikkat çekti. Soma davasında dikkat çeken ifadeler

  • Ege Postası
  • 18.04.2015 - 10:08
Soruşturmanın başında Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ve Genel Müdür Ramazan Doğru birbirine girmişti. Savcılıktaki ifadesinde Doğru’yu suçlayan ve “sorumluluk ondaydı” diyen Gürkan’ın, savcılıktaki ifadesinin aksine mahkemede, “Genel Müdürüm” diyerek Doğru’ya yetki suçlamasında bulunmadı. Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı da dün duruşma çıkışı yaptığı açıklamada cezaevinde şirket yerkililerinin anlaştığını Ramazan Doğru ve Can Gürkan arasındaki ihtilafın giderildiğini, ifadelerindeki çelişkinin ortadan kalktığını bunun nasıl olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

TEMMUZ'DA YARGILANACAK
Gürkan’ın ifade değiştirmesinin altındaki şifrenin; “kriminal raporlarda sahte çıkan yetki belgesindeki imza ve hakkında açılan özel belgede sahtecilik davası” olduğu ortaya çıktı. Hürriyet, Gürkan'ın hakkında açılan bu davada Temmuz'da yargılanmaya başlayacağı bilgisine ulaştı. Belgedeki imzaların sahte olduğuna dair kriminal raporunu Hürriyet daha önce de manşetten duyurmuştu.

YETKİ ONA AİT DEMİŞTİ
Akhisar’da başlayan ve 24 Nisan’a kadar süreceği belirtilen duruşmada 8 tutuklu sanık arasında en önemli iki ifade Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile Genel Müdür Ramazan Doğru’nun savunmalarıydı. Bundan 11 ay önce savcılıkta alınan ilk ifadelerde Gürkan ve Doğru birbirini suçlamıştı. Gürkan, “Tüm yetki ona ait” diyerek Ramazan Doğru’yu suçlamış ve yetkinin Doğru’ya ait olduğu bir belgeyi savcılığa sunmuştu. Bu belge üzerine Gürkan önce Adli Kontrol Şartı’yla serbest kalmış, Doğru ise gözaltına alınmıştı. Doğru da savcılık ifadesinde Gürkan’ın sunduğu belgedeki imzanın sahte söylemiş, bunun üzerine serbest bırakılan Can Gürkan da tutuklanmıştı.

SAHTECİLİKTEN DAVA
Can Gürkan Perşembe günü mahkeme heyeti önünde verdiği ifadeye “Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdür Ramazan Doğru tarafından yürütülmektedir. Kendisinin yaptığı atamalara Eynez İşletmeleri kurulmuştur”
sözleriyle başladı. Can Gürkan savcılıkta verdiği ve Doğru’nun tutuklanmasına neden olan “Ocağın yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak tek yetkilisi Ramazan Doğru”dur ifadesini değiştirmiş oldu. Hürriyet, yeni bir gelişmeyi daha ortaya çıkardı. Can Gürkan’ın kriminal raporunun ardından hakkında İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nce özel belgede sahtecilikten kamu davası açıldığı da ortaya çıktı. Duruşmadan hemen önce açılan davanın Temmuz’da başlayacağı, yönetim kurulu üyesi Mustafa Yiğit’in de yargılanacağı öğrenildi. Can Gürkan’ın önceki gün yapılan ifadesinin altındaki şifrenin bu olduğu belirtildi. (Banu Şen/Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.