Dolar 32,3412
%0.19
Euro 35,0889
%-0.27
Altın 2.239,390
%-0.18
Bist-100 8,79
%0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çam usulü protesto

Çam usulü protesto

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederken CHPli vekil pankart açtı, ortalık karıştı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 10:52
BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletvekili olmadığı için TBMM Genel Kurulu'nda yemin ettiği sırada CHP İzmir Milletvekili Musa Çam tarafından açılan dövizle protesto edildi. Daha önce de TBMM’de Gezi’de ölenler anısına parkart açan, Suriye’ye asker gönderilmesine yönelik tezkereyi, rüşvet iddialarını da pankart açarak protesto eden Çam'ın son protestosu TBMM'de gergin anlar yaşanmasına neden oldu. 


Pankartı, AK Parti Manisa Milletvekili Recep Özel, Çam'ın elinden aldı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de Çam'ın üzerine yürüyerek tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekili olmayan kabine üyelerinden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile İçişleri Bakanı Efkan Ala yemin etti.

TBMM Genel Kurulu, hükümet programının açıklanması için saat 14.00'da açıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurul salonuna geldi ve bakanlar sırasının arkasından yürüyerek yerine geçti.

Başbakan Davutoğlu'nu fark etmeyen bakanlar ayağa kalkmadı. Yerine geçen Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile sohbet eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sırtına dokundu. Ardından bütün bakanlar ayağa kalktı. Ardından Davutoğlu, bakanlarla tokalaştı.

Ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, yeni hükümetin kurulması nedeniyle milletvekili olmayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yemin etmesi gerektiğini belirtti ve ilk olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u yemin etmesi için kürsüye davet etti. 



PANKARTLI PROTESTO

Bu sırada CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yanında getirdiği ve üzerinde 'Harun olmaya geldiler, Karun oldular. Biz AKP gibi firavunlaşmayacağız. Numan Kurtulmuş' yazan döviz açtı. Bunu gören AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, telefonla konuşarak Çam'ın yanına gitti ve hızlı bir hareketle dövizi aldı. Çam ise Özel'in arkasından gitti. Ardından Özel, arkasına bakmadan bu dövizi masanın üzerine attı. Çam ise dövizi tekrar alarak açtı. Bunun üzerine bazı AK Partili milletvekilleri bu dövizi almak istedi. Bunun üzerine AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Bu sırada  Kurtulmuş, and içmesini tamamlayıp kürsüden inince Çam'da dövizi indirdi ve gerginlik sona erdi.



Öte yandan milletvekilleri, yeni kabine üyelerini, Bakanlar Kurulu sıralarına giderek kutladı. (HABERCİNİZ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.