Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalkaya Alev Savaşçısı gibi

Çalkaya Alev Savaşçısı gibi

İzmir’in en yeşil ilçelerinden Balçova’da makilik alanda çıkan yangın büyük korkuya neden oldu. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya alevlerin ortasında söndürme ekipleri ile birlikte çalışarak yangına müdahale etti.

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 10:34
İZMİR - Yeşil dokusu ile İzmir’in akciğeri olan Balçova’da akşam saatlerinde çıkan yangın büyük korkuya neden oldu. Makilik alanın hemen yanındaki Barış sokaktaki vatandaşların kuru otları temizlemek için yaktığı ateş, rüzgarında etkisi ile bir anda yayıldı. Zaman zaman evlerin kıyısına kadar yaklaşan alevleri ilk başta vatandaşlar söndürmeye çalıştı. Kısa sürede makilik alanın tamamında etkili olan alevlere, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ait 3 itfaiye aracı ile Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 7 arazöz ve bir yer ekibi müdahale etti. Müdahale için kalkan söndürme uçağı, alevlerin ormanlık alana yayılmaması için havada turladı.

Yangının başladığını belediyeden görerek kısa sürede yangın olan bölgeye geçen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, gelen ekipleri koordine ederek söndürme çalışmalarına yardım etti. Alevlerin arasında kalarak belediye ve söndürme ekipleri arasındaki koordineyi sağlayan Başkan Çalkaya, yangın kontrol altına alındıktan sonra bölgede oturan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Balçova’nın yeşil dokusu ile İzmir’e örnek olduğunu ifade eden Çalkaya, “Biz sadece ağaç yangını olarak bakmıyoruz, aynı zamanda çocuklarımızın geleceği yanıyor. Umarım bir daha böyle bir olay yaşamayız” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.