Dolar 32,5818
%0.21
Euro 34,7982
%0.39
Altın 2.412,990
%-0.82
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar'dan 1ayda 2 farklı söylem

Çakar'dan 1ayda 2 farklı söylem

AK Parti’den istifa eden Kenan Çakar, yaptığı açıklamalarla birbiriyle çelişiyor. Çakar 7 Nisan’da Egepostası’na yaptığı açıklamada, “CHP 2009’da 28 belediyeye sahipti şimdi 22 belediyeye düştü. CHP’nin açık bir başarısızlığı, AK Parti’nin ise bir başarıyı yakaladığını görebiliriz” demişti. İstifasının ardından DHA’ya konuşan Çakar, “AKP İzmir’de seçimden gerçek bir başarısızlıkla çıktı” şeklinde açıklaması kafaları karıştırdı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2014 - 10:06
(HABER MERKEZİ) – AK Parti’den olaylı bir şekilde istifa eden, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Kenan Çakar, yaptığı açıklamalarla parti yönetimini topa tutuyor.  DHA’ya konuşan Kenan Çakar, “AKP İzmir’de seçimden gerçek bir başarısızlıkla çıktı. ‘Bir belediyeyi altıya 23 meclis üyesini 50’ye çıkardık' demek her halükarda başarı söylemini geliştirmeye yönelik bir anlayıştır ki doğru değildir. 2011 yılında 12 ilçede birinci parti iken 12 ilçenin tamamında seçimi kaybediyor olmak açık başarısızlıktır. Seçimlere giderken “Buca, Karabağlar, Bayraklı garanti. Bornova’yı kazanma ihtimali yüksek. Konak’ta oylar bölünür biz aradan çıkarız' diyen bir yapı, bunların tamamını kaybetti. Kiraz garanti iken kaybedildi. Aliağa’da Hakkı Ülkü gibi bir siyasi figürün sol oyları bölmesine rağmen seçim kaybedildi. 2011 genel seçimlerine göre Kiraz’da 16, Balçova’da 6, Güzelbahçe’de 12, Foça’da 16, Menemen’de 4, Tire’de 7 puan kayıpla seçimden çıkılıyorsa buna başarı demek mümkün değil. AKP, merkezdeki ilçelerde tamamen hüsrana uğradı. Kazanılan altı ilçe bir Buca bir Karabağlar yapmıyor” dedi.



"ÇAKAR 7 NİSAN'DA BAKIN NE SÖYLEMİŞTİ!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

7 NİSAN’DA EGEPOSTASI’NA TAM TERSİNİ SÖYLEDİ!


Ancak Çakar’ın yaptığı bu açıklama bir önceki açıklamasıyla çelişti. 7 Nisan’da Egepostası’na konuşan Çakar, şunları söylemişti:

“2009’da CHP’nin aldığı yüzde 56.7 oy oranı yüzde 49.5’e düştü. AK Parti ise 2009’da yüzde 29 oy almıştı, şimdi yüzde 36’ya çıktı. Oyunu oransal olarak artıran AK Parti, oy oranını düşüren ise CHP’dir. Burada kimin başarılı olduğu noktasına gelirsek, bir evvel ki seçime göre kıyasladığınızda AK Parti bu seçimlerden başarılı çıkmıştır. CHP ise 2009’a göre kaybetmiş ve başarısızdır. CHP 2009’da 28 belediyeye sahipti şimdi 22 belediyeye düştü. CHP’nin açık bir başarısızlığı, AK Parti’nin ise bir başarıyı yakaladığını görebiliriz. AK Parti sadece CHP ile değil İzmir’de geniş bir ittifakın karşısında mücadele etmiştir. Bir taraftan CHP’liler bir taraftan MHP’liler bir taraftan ülkenin içinden ve dışından bir takım sosyal yapılar da AK Parti’nin başarısız olması için elinden gelen gayreti göstermiştir. Partimizin 2009’a göre oransal olarak oylarını artırması, 2011 genel seçimlerine göre oylarını koruması büyük bir başarıdır. Bu başarının temelinde teşkilatın yaptığı çalışmalar vardır. 17 Aralık, Binali Bey’in üzerine gelmek için tezgahlanan liman operasyonu, dış mihraklı yerli bir takım sosyal yapılar, bunların ve muhalefetin tamamı AK Parti’nin üzerine oynadı. İzmir’in belli yerlerinde partilerin birbirine oy kaydırdığı görülmektedir. Bir parti olarak değil neredeyse bütün muhalefet tek parti olarak seçime girdi. Bu şartlar altında AK Parti’nin aldığı oy başarılı bir sonuçtur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.