Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çağlayan'da adalet ağlıyor...

Çağlayan'da adalet ağlıyor...

ŞEHİT Savcı Mehmet Selim Kiraz için İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde devlet töreni düzenlendi. Yüzlerce hukukçunun cübbeleriyle katıldığı tören sonrası Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Cami'nde getirildi. Cenaze boyunca torununu yanından ayırmayan ve tek damla gözyaşı dökmeyen baba Hakkı Kiraz, ağlayanları da uyardı, teselli etti. Acılı eş Yasemin Kiraz'ın eşinin tabutuna son kez sarılırken gözyaşlarını tutamadığı törene binlerce vatandaş ve devlet erkanı katıldı.

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 11:06
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından omuzlara alınan cenaze, toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı’na götürüldü.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası ile yakınları akşam saatlerinde Çağlayan’daki Florence Nightningale Hastanesi’ne geldi. Burada baba Hakkı Kiraz taziyeleri kabul ederken, yakınlarının gözyaşları sel oldu. Baba ve yakınları hastanede iken Adalet Bakanı Kenan İpek, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hastaneye geldi.

BABA KİRAZ: "YÜREĞİM YANIYOR"

Oğlunun İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan cenaze törenine katılan şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, olayı televizyondan öğrendiğini belirterek, “Oğlum bunu hak etmemişti. Yüreğimde yanıyor ama şükrediyorum" dedi.

Oğlunun cenaze törenine katılan baba Hakkı Kiraz, törenin ardından uzatılan mikrofonlara kısa bir açıklama yaptı.

Şehidin babası Hakkı Kiraz şunları söyledi: 
“Valla ben sakindim. Allahtan geldi dedim. Takdiri ilahi dedim. Kaderimizde bu var dedim. Oğlum bunu hak etmemişti. Ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Biz inanan insanlarız. Hamdolsun, gayrimeşru bir yolda değildi. Namusuyla, alnının akıyla, şerefiyle, onuruyla, haysiyetiyle, görevinin başında takdir-i ilahi oldu. Ben memnunum, ben şükrediyorum. Yüreğimde yanıyor ama şükrediyorum."

''OLAYI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM''
Olayı televizyondan öğrendiğini söyleyen Hakkı Kiraz, bir basın mensubunun ''Oğlunuzla görüşebildiniz mi''' sorusunu, “Görüşemedim. Arayamadık, konuşturmuyorlarmış" diye yanıtladı. 




Burada baba Kiraz ile görüşen protokol başsağlığı diledi. Protokol ardından yakınlarına da başsağlığı diledi. Ardından protokol hastaneden ayrıldı. Savcı Kiraz’ın yakınlarının ise gözyaşları sel oldu. Öte yandan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Sabah saatlerinde Kiraz'ın cenazesini taşıyan araç, motosikletli polislerin eskortluğunda görev yaptığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.




"MİLLETİN ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ"
Adalet Bakanı Kenan İpek, törende yaptığı konuşmada "Tetikçilerin ölmüş olması alçak ve karanlık güçleri rahatlatmasın. Hepimiz Mehmet Selim’iz demenin zamanıdır. Terör yıkar, yakar ve öldürür. Terör her zaman masum insanlara yöneldiği için kalleşliktir. Ne zaman büyük hedefler belirlemişsek ya yaygara ya terörist saldırı ile içimize kapandık.

 
Canlarımız yanacak ama bu millet var olacak. Bu al bayrak ebediyen göklerde dalgalanacaktır. Tarih boyunca bu millete musallat olan ne kadar hain varsa hepsinin defteri dürülmüş, hadleri bildirilmiştir. Huzur bozmak isteyenler de hesap verecek. Bu alçak saldırıdan medet umanlara sesleniyorum, hangi ine çöreklenirseniz çöreklenin milletin önünde hesap vereceksiniz. Destekçileri, ve azmettirenler adalet önünde hesap verecek" dedi.


SLOGAN ATILDI
Adliyede düzenlenen törenin sonunda 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıldı. Törende İl Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte 2 hoca daha şehit savcı için dua etti. Cenazeye gelemeyeceklerden şehit savcı için helallik istendi.

Acılı eş Yasemin Kiraz ve çocukları

KESKİN NİŞANCILAR TÖREN ALANINDA
Tören alanının etrafındaki yüksek yerlerde keskin nişancılar dikkat çekiyor. Kiraz,   cenaze namazı sonrasında Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

DEVLET ERKANI CANEZEDE
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde düzenlenen saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Eyüp Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Bakan Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, mesai arkadaşları, savcılar ve hakimlerin yanısıra Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.
 
 
Cenazede taziyeleri baba Hakkı Kiraz kabul etti. Cenaze boyunca tek damla yaş akmayan acılı baba, ağlayanları da teselli etti. Şehit savcının oğlunu da bir an olsun yanından ayırmadı. Minik çocuk babası için dua etti. Şehit savcının eşi Yasemin Kiraz ise eşinin tabutuna son kez sarıldı. Eşinin fotoğrafını öpen Kiraz, gözyaşı döktü.
Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından konuşan Yaran, “Şehit savcımız adalet dağıtmakla vazifeli iken şehit olmuş, aramızdan ayrılmış bir kardeşimizdir. Ölüm bir gün elbet gelecek. Ama onun şerefli ve imanlı bir şekilde gelmesi ve arkamızda iyi bir isim, iyi hizmetler bırakmamız önemlidir. Kardeşimiz de böyle iyi hizmetler bırakarak aramızdan ayrılıyor. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin!" ifadelerini kullandı.



Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından konuşan Yaran, “Şehit savcımız adalet dağıtmakla vazifeli iken şehit olmuş, aramızdan ayrılmış bir kardeşimizdir. Ölüm bir gün elbet gelecek. Ama onun şerefli ve imanlı bir şekilde gelmesi ve arkamızda iyi bir isim, iyi hizmetler bırakmamız önemlidir. Kardeşimiz de böyle iyi hizmetler bırakarak aramızdan ayrılıyor. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin!" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.