Dolar 32,5237
%0.27
Euro 34,8078
%0.19
Altın 2.444,990
%0.26
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekilden Şehit Polis Sekin’in kabrine ziyaret

CHP’li vekilden Şehit Polis Sekin’in kabrine ziyaret

Elazığ’da seçim çalışmalarına tüm hızı ile sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili ve Elazığ milletvekili Adayı Gürsel Erol, İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısını önleyerek 2 teröristin etkisiz hale getirilmesini sağlayan kahraman Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in Baskil ilçesi Doğancık Köyü’ndeki kabrini ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 16.06.2018 - 13:12

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir kahramanı Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in kabir ziyaretinde konuşan CHP Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol, "Bu kahramanlar Türkiye'de olduğu sürece hain PKK terör örgütü asıl hedefine ulaşamayacaktır. Bir kahramanlık hikayesi yazmıştır" dedi.

Kabir ziyaretinin ardından Hal Köyü’nde ve Koruk Köyü’nde vatandaşlar ile bir araya gelen CHP Tunceli Milletvekili ve Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol, bedelli askerlik tartışmalarını değerlendirdi.

BEN OĞLUMU ÜLKESİNE VE DEVLETİNE HİZMET İÇİN ASKERE GÖNDERECEĞİM

Bedelli askerlik uygulamasının sadece maddi durumu iyi olanlara hizmet eder hale geldiğini, bedelli askerlik uygulaması gereği ödenmesi gereken yüksek meblağı ödeyemeyecek durumda olan halkın çoğunluğunun çocuklarını askere göndermeyi sürdürdüğüne dikkat çekerek, kendisinin 25 yaşındaki oğlunu askere göndereceği sözünü verdi.

BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN KANI FAKİR FUKARANIN ÇOCUĞUNUN KANINDAN DAHA KIRMIZI OLAMAZ

Gürsel Erol, bu konudaki düşüncelerini ve oğlunu askere gönderme sözünü, “Hükümet gündeminde olan ‘bedelli askerlik’ tartışmaları ile ilgili olarak sayın cumhurbaşkanımız ifade ediyor, “Bedelli askerlik gündemimizde “ diye. Yani ne demek biliyor musunuz değerli hemşerilerim, bu devlet sadece zenginlere hizmet eder bir hale gelmiş. Benim oğlum Doğancan 25 yaşında. Bedelli askerlik çıkarsa ben oğlumu bedelli askerlik değil, fakir fukaranın çocuğu gibi devletine ve ülkesine hizmet etmek için askere göndereceğim. Burada bütün siyasetçilere sesleniyorum: Bizim çocuklarımızın kanı fakir fukaranın çocuğunun kanından daha kırmızı değil. Biz bu değerlere sahip çıkacağız. Ve diyorum ki yaşasın Cumhuriyet, yaşasın barış ve yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”  sözleriyle dile getirdi.

SİZ BİR FABRİKATÖRÜN, AĞANIN, PAŞANIN ÇOCUĞUNUN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜNÜZ MÜ'

CHP’li Milletvekili Erol, hükümetin ‘bedelli askerlik’ ile ilgili yaptığı açıklamalara tepkisini şöyle sürdürdü:

“Siz bir fabrikatörün, bir ağanın, paşanın çocuğunun şehit düştüğünü gördünüz mü' Kim şehit oluyor fakir fukaranın çocuğu. Yine bedelli askerlik çıkaracaklar yine milletvekillerinin çocukları, yine fabrikatörlerin çocukları, yine zenginlerin çocukları bedelli askerlikten yararlanacak askere gitmeyecek. Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ediyor, “bedelli askerlik gündemimizde “ diye. Yani ne demek birliyor musunuz değerli hemşerilerim, bu devlet sadece zenginlere hizmet eder bir hale gelmiş. Siz bir fabrikatörün, bir ağanın, paşanın çocuğunun şehit düştüğünü gördünüz mü' Kim şehit oluyor fakir fukaranın çocuğu. Yine bedelli askerlik çıkaracaklar yine milletvekillerinin çocukları, yine fabrikatörlerin çocukları, yine zenginlerin çocukları bedelli askerlikten yararlanacak askere gitmeyecek, ama diğer taraftan fakir fukaranın çocuğu bu vatana sahip çıkmak için şehit düşecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.