Dolar 32,4853
%0.33
Euro 34,8091
%0.64
Altın 2.418,360
%1.6
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Sındır’dan flaş maske iddiası!

CHP’li Sındır’dan flaş maske iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan, Hükümetin maskeler hakkında son 1 ayda aldığı kararlara eleştiri geldi. Öte yandan CHP’li Sındır maskelerin 1 lira tavan fiyatlı satış kararının ithalat yapan bir kaç firmanın baskısıyla alındığı iddiasıyla bulundu.

  • Ege Postası
  • 07.05.2020 - 13:14

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın birinci bölümünü atlattığımızı açıkladığı Covid-19 pandemisinde virüse karşı en önemli koruyucu önlemlerin başında gelen cerahhi maskelerin vatandaşlar tarafından temin edilmesi sürecinde henüz bir düzen sağlanamadı. Hükümetin aldığı son karara göre tavan fiyat uygulamasıyla birlikte tıbbi maskeler, tanesi 1 liradan satışa çıkarıldı.

Maskelerin satışı yönünde alınan karara ve Amerika’ya gönderilen maske yardımlarının Suriye’deki PKK, YPG terör gruplarına gönderildiğine dair CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır EGE POSTASI’na ciddi iddialarda bulundu.

SATIŞI İSTEYENLER, İTHALATÇI FİRMALAR

Sındır, maskelerin satışı yönündeki iddiasını şu şekilde açıkladı: “Bu satışın yapılmasına yönelik verilen izinin, maske ithalatı yapan birkaç firmanın baskısı sonucu verildiği ihtimali yüksek. İkinci bir iddia da; ithal edilecek maskelerin gümrük mevzuatının dışında yüzde 30’unun devlete hibe edilmesi konusunda ithalatçı firmalara baskı uygulandığı.

Ne kadar aciz bir durumda olduğumuzu görüyoruz; dünyanın her tarafına yardım gönderiyoruz, Amerika’ya bile yardımda bulunuyoruz dediğimiz bu koşullarda ithal edilen maskelerin yüzde 30’unu bize bırakacaksınız demek aciz bir durum.”

MASKELER AMERİKA ÜZERİNDEN PKK’YA GİDİYOR!

Öte yandan CHP’li Sındır’ın EGE POSTASI’na ifade ettiği bir diğer çarpıcı iddia ise, Amerika’ya yardım olarak gönderilen maskelerin daha sonradan Suriye’deki PKK ve YPG terör gruplarına gönderilmesi oldu. Sındır, konuyla ilgili olarak gerekli araştırmaları sürdürdükleri bilgisini de paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.