Dolar 32,3792
%-0.18
Euro 34,7766
%0.1
Altın 2.440,280
%0.07
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Sertel’den fezleke çıkışı: Hesabını vermek zorundalar

CHP’li Sertel’den fezleke çıkışı: Hesabını vermek zorundalar

Dün aralarında CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin de bulunduğu 26 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu. Dosyalar ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, fezleke gerekçesini bilmediğini belirterek, “Savcılar bize muhalefet etme hakkımızı da kullandırmayacaklarsa Türkiye’de nasıl bir sistem nasıl bir rejim işliyor bunun hesabını vermek zorundalar” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.10.2020 - 11:18

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Dün aralarında CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin de bulunduğu 26 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu. 

26 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle Meclis’e gönderilen fezlekeler Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.

Hakkında üç fezleke bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle ilgili olarak bugüne kadar suç teşkil edecek hiçbir şey yapmadığını belirtti ve “Milletvekili konuşacak, haksızlıkların hukuksuzlukların üstüne gidecek. Biz muhalefet olarak kanun da çıkaramıyoruz. Savcılar bize muhalefet etme hakkımızı da kullandırmayacaklarsa Türkiye’de nasıl bir sistem nasıl bir rejim işliyor bunun hesabını vermek zorundalar” diye konuştu.

SAVCILAR DÜŞÜNSÜN

Bir milletvekili olarak yalnızca görevini yaptığını ifade eden Sertel, “Hakkımızda neden fezleke hazırlatıyorlar ya da gerekçeleri nedir biz de bilmiyoruz. TBMM adalet Komisyonu Başkanı şu an olmadığı için fezlekeleri sunamıyorlar da. Her şey Pazartesi günü belli olacak. Ben suç işlediğimi ya da fezlekeye ilişkin kötü davranış biçimi içine girdiğimi sanmıyorum. Ben sadece halkın haklarını savunuyorum, halkımızın taleplerini dile getiriyorum ve siyasetin doğası gereği eleştiri yapıyorum. Biz yoksulların, garibanların ve bize oy verenlerin sözcüsüyüyüz. Elbette konuşacağız. Yani buna ilişkin fezleke düzenleyenler, savcılar düşünsün. Milletvekili ne iş yapaca? Milletvekili konuşacak, haksızlıkların hukuksuzlukların üstüne gidecek. Biz muhalefet olarak kanun da çıkaramıyoruz. Savcılar bize muhalefet etme hakkımızı da kullandırmayacaklarsa Türkiye’de nasıl bir sistem nasıl bir rejim işliyor bunun hesabını vermek zorundalar” dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda hakkında cezai işlem uygulanmasını gerektirecek herhangi bir şey yapmadığının altını çizen Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’de hiçbir suçu olmadan cezaevinden yıllarını dolduran insanlar var. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş... Tam çıkacakken yeni bir suç ekleyerek bu kişiler yeniden cezaevine gönderildi. Bu ülkede Genelkurmay eski Başkanı ve gazeteci arkadaşlarımız dahil 5-6 yıl yatırılan insanların hepsi beraat ettiler. Ama yatmışlıklaır yanına kar kaldı. Ben kendi adıma yatacak bir suç işlediğimi asla sanmıyorum. Ama bunlar suçsuz insanları içeri atmayı gelenek haline getirmişler, bir suçunuz olmasına gerek yok. Yani onlar bir suç bulup kulp takıyorlar. 6 yıl önce Kobane olaylarından sonra Dolmabahçe’de görüşme yapanlar 6 yıl sonra Kobane’yi bahane edip birçok insanı gözaltına alıp tutuklayabiliyorlar. Bizi kimse korkutamaz, susturamaz ve yıldıramaz. Bunu bilsinler. Biz ne söylediklerimizden vazgeçeriz ne de duruşumuzdan vazgeçeriz.”

YÜCEL: FEZLEKELERLE KORKUTAMAZSINIZ 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medyadan açıklama yaparak haklarında fezleke hazırlanan CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Kamil Okyay Sındır'a destek verdi. Yücel, "Halk adına hesap sormaya, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini korumaya, cumhuriyeti ve demokrasiyi savunmaya yemin etmiş, iktidarın başı bozuk yönetimine karşı durmuş milletvekillerimizi, fezlekelerle korkutamazsınız.Sonu gelmiş adaletsiz ve basiretsiz iktidarınızı, yargıyı ayaklar altına alarak kurtaramayacaksınız. Sizinki gibi bir iktidarın korkuyla hazırlattığı fezlekeler, bizim milletvekillerimizin şeref madalyalarıdır. @kamilsindir @AtillaSertell" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.