Dolar 32,4088
%0.15
Euro 34,7809
%-0.03
Altın 2.403,870
%0.29
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Kökkılınç’tan İstanbul Sözleşmesi karşıtı kitapçık tepkisi: Nüfusun yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor

CHP’li Kökkılınç’tan İstanbul Sözleşmesi karşıtı kitapçık tepkisi: Nüfusun yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor

Geçtiğimiz haftalarda TBMM’de İstanbul Sözleşmesi karşıtı kitapçık dağıtılması kamuoyunca büyük tepkilere neden olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu Başkanı Nilay Kökkılınç, İstanbul Sözleşmesi karşıtı girişimlerin şiddetle mücadelede olumsuz etki edeceğini belirtti ve “Türkiye nüfusunun yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Şiddet mağduru olanlar da kadınlar ne yazık ki. Ben tüm kadınların ve STK’ların İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağını ve bu kitapçığın amacına ulaşmayacağını düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.01.2021 - 18:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ülkemizde her geçen gün artan ve kangren haline gelmiş bir sorun olmaya devam ediyor.

2020 yılı içerisinde Türkiye’de 300’ün üzerinde kadın eril cinayete kurban gitti. Cinayetlerin ardından yaşanan faile yönelik cezasızlık uygulamaları kamuoyu tarafından tepki toplarken kadın platformları, siyasiler ve STK’lar cinayetlerin ve şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi için İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrılarını her fırsatta yeniliyorlar.

Aylin Sözer’in yakılarak katledilmesi ve Ceren Damar’ın vurularak öldürülmesi İstanbul Sözleşmesi’ni bir kez daha gündeme taşıdı.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda TBMM’de İstanbul Sözleşmesi karşıtı kitapçık dağıtılması da kamuoyunca büyük tepkilere neden olmuştu.

Konuyla ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu Başkanı Nilay Kökkılınç, kadınların İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağını ifade etti ve kitapçığın amacına ulaşamayacağı söyledi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE KARŞITLIĞI GÖSTEREN HER TÜRLÜ DÜŞÜNCEYE KARŞIYIZ”

İstanbul Sözleşmesi’ni savunduklarının altını çizen Kökkılınç, “Biz, İstanbul Sözleşmesini destekliyoruz. Çünkü uluslararası İstanbul Sözleşmesi şiddetle mücadelede en önemli uluslararası dayanağımız. İç hukukumuzun da buna göre düzenlenmesi gerekiyor. Bu sebeple İstanbul Sözleşmesine karşıtlığı gösteren her türlü düşünceye karşıyız” dedi.

Kökkılınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Herkesin düşüncesini ifade etme özgürlüğü var. Bir kamuoyu oluşturulmak istenmiş olabilir. Sonuçta meclis yasaların yapıldığı bir çatı. Bununla ilgili bir beklenti içine girilmiş olabilir ama sonuçta İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline yönelik bir çaba bizi şiddetle mücadelede zayıf düşürür. Bu kitapçığın amacına ulaşabileceğini düşünmüyorum. Çünkü kamuoyu ve STK’lar İstanbul Sözleşmesini savunuyor. Türkiye nüfusunun yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Şiddet mağduru olanlar da kadınlar ne yazık ki. Ben tüm kadınların ve STK’ların İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağını ve bu kitapçığın amacına ulaşmayacağını düşünüyorum.” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.