Dolar 32,5419
%0.32
Euro 34,8477
%0.31
Altın 2.446,810
%0.33
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den iktidara: Siyasi şov değil dayanışma gösteriyoruz

CHP’den iktidara: Siyasi şov değil dayanışma gösteriyoruz

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Bornova Aşık Veysle Rekreasyon Alanı’ndaki çadır kentte basın açıklaması düzenledi. Deprem ssonrasında yaraların sarılması için tüm çalışmaların hızla yürütüldüğünü ifade eden CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, zamanın dayanışma zamanı olduğunu vurgulayarak, “Siyasi şov değil dayanışma gösteriyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2020 - 14:24

EGEPOSTASI- İzmir, geçtiğimiz gün 6.9 şiddetinde depremle sarsıldı. Merkez üssü Seferihisar olan depremden İzmir’in yanı sıra çevre iller, İstanbul, Yalova ve Kocaeli de etkilendi.

Yaşanan depremde 55 kişi deprem nedeniyle hayatını kaybetti 896 kişi de yaralandı.

Arama kurtarma ekiplerinin , depremde en çok etkilenen bölge olan Bayraklı başta olmak üzere tüm alanlarda çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Yaşanan felaketin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener başta olmak üzere birçok siyasi İzmir’e gelerek afet bölgesini ziyaret etti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bugün afet bölgesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Depremin ardından toplanma alanı ilan edilen Bornova aşık Veysel Rekreasyon alanına giderek vatandaşların sorunlaırnı ve taleplerini dinleyen CHP’li heyet ardından alanda bir basın açıklaması düzendi.

“CAN ALAN DEPREM DEĞİL KÖTÜ BİNALAR”

Açıklamada ilk konuşmayı yapan Genel Sekreter Selin Sayek Böke, depremin hemen ardından tüm mercilerin harekete geçtiğini ve yaralaır sarmak için hızla çalıştığını belirten Böke, “Sadece İzmir’le sınırlı olmayan bir dayanışma örneği gösterdiler. Sayın Genel Başkanımız depremin hemen ardından MYK üyelerimizi görevlendirdi ve ilk gün MYK’mızın yarısı İzmir’de bulundu. Sayın Genel Başkanımız da dün afet bölgesine gelerek gerekli görüşmeleri yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem yaşandıktan bikaç dakika sonra hızla 5 enkaz bölgesine itfaiye ekiplerini ulaştırdı. Ve o andan beri de enkazda çalışma yürüten bütün kurumlarla eş güdümlü olarak yürütülen bütün çalışmalara elinden geldiğince destek veriyorlar. Şu anda 5 bine yakın çalışan sahada emek veriyor. Siyasi şov değil dayanışma gösteriyoruz. Çünkü bugün önemli olan dayanışma ama en önemlisi sorumluların tespit edilip ayını acıların tekrarlanmaması için gereken adımları atmak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hızla hasarları tespit etmesi ve yurttaşları bilgilendirmesi gerekiyor. Biz de bunu takip edeceğiz. AFAD çadırlarına girebilmek için evinizin hasar gördüğünü belgelemeniz gerekiyor. Belediyenin çadırlarına ise ‘ihtiyacım var’ diyen herkes girebiliyor. Siz ihtiyaçlarınızı ulaştırdığınız takdirde belediye elinden geleni yapacaktır. Can alan deprem değil can alan kötü binalar, can alan iktidarın sağlam binalar için harcanacak paraları rant için harcıyor olması. Yıllardır emek emek bu ülkenin yurtaşlarının ödediği deprem vergileri ve iletişim nereye harcand? Deprem neden hala can alıyor” diye konuştu.

“BU YARAYI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Yaşanan dönemi olağanüstü olarka değerlendiren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri deprem anından itibaren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gereken her türlü katkıyı vermiştir. İzmir’imizin neye ihtiyacı varsa her türlü katkıyı vermeye hazırız. Belediyelerimiz bizi arayarak neye ihtiyaç duyulduğunun listesini istiyorlar. Ayrıca barınma sorunu olan vatandşalarımıza da barınmaları için alanlar oluşturuluyor. Birçok büyükşehirimiz yardım noktasında sürekli malzeme gönderiyorlar. Bu yarayı hep beraber saracağız. Tek dileğimiz vatandaşlarımzın sağ sağlim kurtulabilemeleri”dedi.

ÇÜRÜK RAPORLARI DAHA ÖNCE SUNULMUŞ

Yıkılan binalaırn çürük olduğunun yıllar öncesinden Bayraklı Belediyesi tarafından ilgililere raporlandığını söyleyen Torun, “2010 yılında Bayraklı Belediyesi deprem etüt merkezi kurmuş ve burası aracılığıyla Bayraklı dışındaki ilçeleri de çürük ya da depreme dayanıklı olmayan yapıları tespit etmeye başlamış ve 10 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı’da da 80 binayı depreme dayanıksız olarak tespit etmiş. Bu binalardan 3 tane apartmanın şu an yıkılmış olan Karagül Sitesi, Doğanlar ve Rıza Bey apartmanlarıyla ilgili de raporları tutup yetkililere iletmiş. Yani Bayraklı Belediyesi bu binaların çürük raporlarını sunmuş. Buradan sormak istiyoruz. Bu binaların raporları gerekli yerlere iletildiği halde ne yapılmış, hangi tedbirler alınmış, üzerine düşenler yapımış m? Tekrar soruyoruz. Bu düzenlenen raporlar ilgili kişilere iletildi ve ilgili kişiler de yetkililere ilettiyse neden gerekenler yapılmad? Aslında söylenecek çok şey var ama zamanı değil. Önce yaralarımızı saracağız ondan sonra gerekli şeyler ifade edilir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.