Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin küskünleri aynı safta

CHP'nin küskünleri aynı safta

CHP'deki kurultayda saflar netleşmeye başladı. Parti içinde birbirleri ile küskün olduğu bilenen isimler geçici ateşkes ilan edip aynı saflarda yer aldılar.

  • Ege Postası
  • 19.08.2014 - 11:39
RADİKAL-Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP , 5-6 Eylül tarihlerinde ‘yenilenme’ kurultayına gidiyor. Kurultay’da ‘çat aday’ İhsanoğlu’na destek verenlerle karşısında durup sonucu hezimet olarak yorumlayanların hesaplaşmasına sahne olacak. Kurultay partideki küskünleri de aynı safta topladı. Bir tarafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ,  Genel Sekreter Gürsel Tekin ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, karşısında ise Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Eski Genel Sekreter Önder Sav ve CHP Genel Başkan adayı olduğunu açıklayan eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce. 

CHP’nin kurultay kararı alması sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Muharrem İnce aday olacağını açıkladı. Kulislerde aday olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adı geçse de CHP’nin iki adayla kurultaya gideceği belirtiliyor. Adayların belli olmasıyla birlikte CHP’de saflarda netleşmeye başladı. Kurultay süreci, CHP içindeki küskünleri aynı saflarda buluşturdu..

Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekilliği'nden istifa etti, genel başkanlığa aday oldu

TEKİN VE SARIGÜL AYNI SAFTA 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile CHP’ye dönen ve seçi büyük farkla kaybeden Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı. Böylece CHP’nin ikinci adama olan ve Sarıgül ile yıldızının barışmadığı bilinen Tekin ile Sarıgül aynı safta buluştular. Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmuş ama Kılıçdaroğlu, aday olarak Sarıgül’ü tercih etmişti. 

BAYKAL VE SAV’DAN GEÇİCİ ATEŞKES 
Eski CHP Genel Başkan Deniz Baykal’ın ‘taze yönetim’ isteği ile tavrını İnce’den yana koyarken, uzun zamandır görüşmediği eski genel sekreteri Önder Sav’la aynı safta duruyor. Sav ve Baykal’ın delege bazında muhaliflere destek vermek amacıyla “ateşkes” ilan ettikleri konuşuluyor. Uzun yıllar birlikte yürüyen Baykal ve Sav’ın yolları kaset skandalı sonrası ayrılmış, Sav’ın Kılıçdaroğlu’na destek vermesi ile ikilinin arası açılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.