Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin genç başkanından 'il başkan adayı' tarifi

CHP'nin genç başkanından 'il başkan adayı' tarifi

Son kongrede sandıktan zaferle çıkarak CHP Selçuk İlçe Örgütü'nün başına geçen 27 yaşındaki Merve Çalışkan, verimli politikalar üretmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Egepostası’na konuşan Çalışkan “İl Başkanlığı ateşten gömlek, Kim seçilirse arasından yürüyerek çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi, aday tarifini de yaptı. CHP'nin genç başkanından 'il başkan adayı tarifi'

  • Ege Postası
  • 27.12.2017 - 12:35

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan göreve geldikten sonra ilk röportajını Egepostası’na verdi. Heyecanlı bir seçim geçiren çalışkan CHP’li ilçe başkanları arasında iki kadından biri olurken, en genç ikinci başkan olma özelliğini de taşıyor. Çalışkan genç yaşına rağmen okul sürecinde aktif desteklediği partisinde iki dönem İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, bir dönem ise Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Yönetiminde gençlerle tecrübeli isimleri buluşturduğunu söyleyen Çalışkan başkanlığını yürüteceği ilçe örgütünü en iyi şekilde temsil ederken muhalefette oldukları Selçuk’ta aktif politika üreteceklerini söyledi.

Adaylık gerekçesinin de aktif politika üretmek olduğunun altını çizen Çalışkan “Önümüzdeki süreç partinin aktif politika üreteceği, hem sokakta aktif olunacak hem de örgüt içinde diri bir yapı olarak varlık gösterilecek bir süreç. Partinin içinden geliyorum. Yıllarca partiye emek vermiş biri olarak çalışıyorum. 8 yıldır üyeyim. 2 dönem gençlik kolları başkanlığı yaptım. 2 yıl ilçe yöneticiliği örgüt ve örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılığı yaptım. Ana kademe il delegeliği yaptım. Bu sene de başkan olmak gibi sorumluluk üstlenmek istedim” dedi.

“HEM YÖN VERECEK HEM DE TALEP EDECEĞİZ”

Gençliği harekete geçirecek bir yapıda olduğunu ve bunu her koşulda ön plana çıkardığını anlatan Çalışkan Selçuk’ta da gençliğin önde olduğu bir hareketle tecrübeli isimlerden faydalanacaklarını söyleyerek çalışma rotalarını şimdiden hazırladıklarını söyledi. Çalışkan “Görevi aldığımız andan itibaren herkese kapısını açan, yeniliklere odaklanan, daha çalışkan, birlikte çalışma, üretme terbiyesi almış herkesi ekibimize alıp çalışacağız. Çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Yeni yönetimle yerel politikaları sorgulayıp, hem yön veren hem talep eden bir anlayış güdeceğiz.  Selçuk halkının bizden beklediği, partimizin bizlerden beklediği noktada politika üretme amacındayız. Burada muhalefetiz ve üzerimize düşeni yapıp, kamuoyunun elini rahatlatacağız” diye konuştu.

Bir süredir partinin Selçuk’ta politika üretmede yavaşladığını gördüğünü ve bayrak değişimine ihtiyaç duyduğunu düşündüğünü, bu nedenle başkanlık için çalışma yaptığını söyleyen Çalışkan, “Kadromuz daha çok yerel ve genel politika üretme açısından nitelikli yönetim kurulu üyelerinden oluşuyor. Muhalefet olduğumuz için daha etkin siyaset ve muhalefet yapabilmek ve 2019 hedefine en iyi şekilde ulaşabilmek açısından örgütü heyecanlandırmak, canlandırmak, ayağa kaldırmak adına bu görevi üstlendim” ifadelerini kullandı.

“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞACAĞIZ”

Yönetim kurullarında deneyimli isimlere yer verdiklerini söyleyen Çalışkan, “Deneyimli isimlerle çalışıyoruz. 15 yıl belediye başkanlığımız yapmış Vefa Ülgür yönetimimizde, Belevi Belde eski Başkanımız Mehmet Kırca yönetimimizde deneyimlerini bizler paylaşacaklar” diyerek amaçlarını anlattı. Çalışkan “Amacımız sadece yerelde değil, genelde de parti politikaları yaymak ve partimizin belirlediği ölçüde başkanlık sistemine karşı sadece partiyi değil, kamuoyunu bilgilendirerek örgütlemek. Özgürlükleri savunmak, KHK’larla yönetilen değil, meclis kanalıyla yönetilen bir Türkiye için genel seçimlerde bilgilendirme çalışmaları yapmak. Sistem normale dönene kadar kanımızın son damlasına kadar bu konuda savaşımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“YAŞ ORTALAMAMIZ 40”

Genç ve kadınların bir arada olduğu bir örgüt hayal ettiğini söyleyen ve bu yolda çalışmalarını sürdüren Çalışkan, partide kadın başkan sayısının azalmasının ülkenin genel şartlarından kaynaklandığını söyledi. Çalışkan “Biz kadromuzda, gençlerin dinamizmi ve tecrübeyi bir araya getirdik. Yaş ortalamamız yaklaşık 40. Ben 27 yaşında başkanlar arasında ikinci en küçüğüm. AK Parti hükümetinin getirdiği şartlar kadınları bir adım geriye düşürmüş durumda. İlçelerde talep eden kadın sayısında azalma görüyoruz. Bunun geliştirilmesi için çalışmaları yapacağız.Partimizde ise kol kırılır yen içinde kalır. Parti içinde de kadınları ön plana çıkaracak çalışmaları el birliğiyle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“KONGRE SÜRECİ UZAYINCA TOPLANTI GECİKTİ”

Önceki akşam ilk kez ilçe başkanlarıyla bir raya gelerek fikir alışverişine bulunma fırsatı yakalayan Genç Başkan Çalışkan ilçe başkanlarının örgütü sırtında taşıdığını söyledi. Çalışkan “Bizler örgütü sırtımızda taşıyoruz. 28 ilçe başkanı oradaydık. En başından beri orada olmalıydık ama ilçe kongrelerinin tamamlanma süreci uzadı. O açıdan geç kalındı” dedi.

“EN AZ BAŞKAN KADAR NİTELİKLİ OLMALILAR”

Toplantıların ortak aklı işletme konusunda en verimli yol olduğunun altını çizen Çalışkan aday tarifini de Egepostası’yla paylaştı. Çalışkan, “Ortak aklı işletebilmenin en tabii yolu bu toplantılar. Tabii ki güzel bilgi alışverişi ortamı oldu. İsim konuşulması o ortamda doğru değildi. Yalnız il başkan adaylarımızın kriterleri konuşuldu. Nasıl olması, olmaması gerektiği hakkında konuşuldu. Oradan çıkan sonuçta hepimiz aynı fikirdeydik. Dinamik, aktif, örgütü İzmir bazında taşıyabilecek,  STK’larla kurum kuruluşlarla dirsek temasıyla çalışacak örgütün yüzü olabilecek bir başkan olması gerektiğini düşünüyoruz. 3 seçim geçireceğiz. Seçilecek il yönetiminin de en az başkan kadar bu niteliklere sahip olması gerekir” yorumunda bulundu.

“İL BAŞKANLIĞI ATEŞTEN GÖMLEK, BURUN KIVIRMAYA HAKKIMIZ YOK”

Adayların ortaya çıkıp açıkça ben adayım demesi gerektiğini ancak parti içinde sürecin izlendiğini söyleyen Çalışkan aday konusunda isim vermekten kaçınarak “İl başkanlığı ateşten gömlek. Hiçbir ismin adaylığını açıklamadan isminin söylenmesini doğru bulmuyorum. Adaylar var. CHP bu konuda verimli, doğurgan bir yapıya sahip. Şimdi örgüt ve adaylar sancılı bir dönem geçiriyor. Bir iki güne çözülür. Kim çıkarsa çıksın bizim burun kıvırmaya hakkımız yok . Başımızın tacı olacak, arkasında yürüyeceğiz. 7 Ocak’ta yapılacak il kongresinin İzmir ve Türkiye’ye örnek olacağını ve şenlik havasında geçeceğini düşünüyorum. Bu süreç sonrasında tüm ilçe başkanlarıyla birlikte kaldığımız yerden örgütlü mücadelemize  devam edeceğiz”ifadelerini kullandı.

“HALK GERÇEĞİ GÖRÜYOR”

Selçuk’ta ilçe belediyesinin Büyükşehir’den yeterli destek alamadığı iddialarına da açıklık getiren Çalışkan “Büyükşehir belediyemizle hep dirsek temasındayız. Gerekli ölçülerde halkın talebi doğrultusunda Büyükşehir’in yapması gereken işlerde Aziz Başkan’ımızla birlikte çözüme ulaştırmak adına elimizden geleni yapacağız. Çevre ilçelerde Büyükşehir Belediyesi’nin yapası gereken tüm hizmetler zamanında verimli olarak ulaşıyor. Bazı noktalarda eksiklikler olabilir bunları ilerleyen süreçlerde istişare ile çözme ulaştırırız. Büyükşehir buralara AKP’li belediye diye düşünmüyor ve elinden gelenin en iyi hizmeti sunuyor. Vatandaşta bunu görüyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.