Dolar 32,3766
%-0.32
Euro 34,7091
%-0.28
Altın 2.396,850
%-1.07
Bist-100 10.154,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin Balçova adayı belli oldu

CHP'nin Balçova adayı belli oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir'in Balçova ilçesinde Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmesi üzerine, Fatma Çalkaya'yı yeni aday olarak atadıklarını açıkladı Çalkaya'nın yerine sürpriz isim!

  • Ege Postası
  • 02.03.2019 - 12:48

EGEPOSTASI- Balçova'da üç dönem belediye başkanlığı yapan ve dördüncü dönem için yeniden aday gösterilen CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı, YSK'ya yapılan itiraz üzerine düşürüldü. Genel Merkez’de yapılan istişareler sonunda yeni aday belli oldu. Balçova Belediye Başkan adaylığı için Mehmet Ali Çalkaya'nın eşi, iki çocuk annesi Fatma Çalkaya aday olarak belirlendi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının YSK tarafından düşürüldüğünü anımsattı. 

TORUN: CHP HUKUKSUZLUĞA İZİN VERMEYECEK

Bu kararın seçimleri güvensizleştiren ve keyfi bir siyasi tutum olduğunu savunan Torun, "CHP bu keyfiliğe ve hukuksuzluğa izin vermeyecek, tüm siyasi engelleri aşacaktır. YSK, Mehmet Ali Çalkaya örneğinde görüldüğü üzere, tek adamın keyfine göre seçme-seçilme hakkına yönelik engellemeler getirmektedir. Bu durum seçilme hakkının gasbı, milli iradenin engellenmesidir." ifadesini kullandı. 

Balçova'da, Fatma Çalkaya'yı yeni aday olarak tespit ettiklerini vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Mehmet Ali Çalkaya'dan sonra adayımızın kim olacağına Balçova halkı karar verdi. Hem partililerimiz hem de Balçova halkı adayımızın sahadan, siyasetten biri olması hem de YSK hukuksuzluğuna anlamlı bir cevap içermesi beklentisini dile getirdi. Balçova halkı 15 senedir her meselede yanlarında olan, sokak çocuklarından yoksullara, her muhtacın hizmetine koşan, tanıdığı, bildiği, sevdiği birini, Fatma Çalkaya'yı aday göstermemizi talep etti. Genel Merkezimiz de bu beklentiler doğrultusunda Fatma Çalkaya'yı belediye başkan adayı göstermeye karar verdi. Hem Çalkaya'nın hem de benzer tüm hukuksuzlukların hesabını halkımız bu seçimde sandıkta soracaktır."

NELER YAŞANDI'

Yerel seçimlere bir ay kala, Çalkaya'nın adaylığının önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan aldığı, para cezasına çevrilen 11 ay 20 gün hapis cezası gerekçe gösterilerek düşürülmesi, İl Seçim Kurulu'nun ise cezanın bir yılı geçmemesi nedeniyle Çalkaya'nın adaylığını onaylamasının ardından konu YSK'ya taşındı. YSK, itiraz üzerine Çalkaya'nın adaylığını düşürdü. Gelişmeler, İzmir'de ve partide şaşkınlıkla karşılanırken, Çalkaya'nın yerine kimin aday gösterileceği merak konusu oldu.

Kulislerde, Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Banu Gençkan, Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi adayı Nilay Kökkılınç ve Muharrem Dayanç'ın isimleri adaylık için geçerken, İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüş alış verişinde bulunmak üzere dün Ankara'ya gitti.

İki gündür süren istişareler sonunda, Çalkaya'nın eşi Fatma Çalkaya‘nın ismi, CHP’nin Balçova Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.