Dolar 32,4178
%-0.01
Euro 34,7575
%-0.13
Altın 2.432,080
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP meydanlarda ‘barış’ diyecek

CHP meydanlarda ‘barış’ diyecek

CHP’nin, 1 Kasım seçiminde ağırlıklı söylemi barış olacak.

  • Ege Postası
  • 27.08.2015 - 13:11
GÜLER YILMAZ / TARAF - Yaşanacak bir Türkiye için CHP sloganıyla hazırladığı seçim bildirgesiyle 7 Haziran seçimlerine giden CHP’nin, 1 Kasım seçiminde ağırlıklı söylemi barış olacak
AKP hükümeti tarafından çözüm sürecinin askıya alınması ve ardından artan terör olaylarıyla birlikte CHP, parti olarak Kürt sorununa ve çözüm sürecine ilişkin bakışını revize etti. Konuya ilişkin hazırlanan broşür milletvekillerine ve parti teşkilatına dağıtıldı. Milletvekilleri de bu seçimde meydanlarda halkın karşısına barış, özgürlük ve demokrasi söylemiyle çıkacak. CHP , seçim bildirgesindeki, “demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü” başlıklarını genişletecek. Toplumsal barış vurgusuyla doğu ve güneydoğu seçmenine ulaşılacak. Bu bölgelerde özel seçim çalışması yürütecek olan CHP, parti olarak Türkiye’nin Kürt sorununa bakışı ve çözüm çerçevesini anlatacak, barış vurgusu yapacak.
Toplumsal barış vurgusu çerçevesinde çözüme ilişkin görüşler adaylar tarafından özellikle doğu ve güneydoğu seçmenine anlatılacak. Bu seçimde CHP’nin en çok gündeminde olacak konuların başında savaşa karşı barışın gerekliliğinin anlatılması geliyor. CHP’nin barıştan , özgürlüklerden, demokrasiden yana olduğu söylenecek. Demokrasinin gelmesi ve yaşabilmesi, refahın artması iş ve üretimin sağlanabilmesi için savaşın durması gerektiği anlatılacak.

‘KARDEŞÇE YAŞAMI SAVUNUYORUZ’
Milletvekili adayları, “Ülkeyi bölmeye çalışan bir iktidar yapısı var. Halk Kürdüyle, Türküyle zulme uğruyor. Biz kardeşçe yaşamayı savunuyoruz. Kürt halkıyla sorunumuz yok Kürt emekçilerinin de Türk emekçilerinin de bu ülkede sorunu yoktur. Biz emekten yana bir partiyiz. Halktan ve haktan yanayız. Laz çocuğu da Türk çocuğu da Kürk çocuğu da ölüyor. Bizim evlatlarımızı öldürüyorlar. Siyasi rant uğruna insanlarımız katlediliyor. Buna karşı mücadele edeceğiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünün de kardeşçe yaşamasının da, barışın, özgürlüğün, çağdaş, batılı değerlerde yaşabilmesinin teminatı yine CHP” diyecek. Kürt sorununa bakış ve çözüm çerçevesinin çizildiği broşürde, özellikle AKP’nin askıya aldığı çözüm süreci ve giderek artan terör olayları, demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin gelinen noktaya dikkat çekiliyor.

BROŞÜRDEKİ BAŞLIKLAR
Başlıklar ise şöyle sıralanıyor:”CHP Kürt meselesinin çözümü konusunda ne düşünüyo? Çözüm süreci konusunda ne düşünüyor. Bu konudaki siyasi tavrı nedi? Çözüm sürecinde bugüne kadar ne yapt? CHP’nin çözüm modelinin ana ayakları nedi? Sürecin TBMM zemininde şeffaf ve katılımcı yürütülmesinde neden ısrarl? Çözüm konusunda kendi içinde hem fikir m? CHP Kürt sorununun çözümünde yeni anayasanın nasıl bir rol oynayacağını öngörüyo? Anadilde eğitim konusunda ne düşünüyo? CHP neden bu haliyle çözüm sürecinin bir parçası olmad? Gerçekleri araştırma komisyonu modeli nedi? Toplumsal mutabakat komisyonu ve ortak akıl heyeti neden gerekli'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.