Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri bürokratlara 'ön seçim' dedi

CHP lideri bürokratlara 'ön seçim' dedi

Seçimler öncesi her partilinin önseçime girmesini isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önseçimi göze alan istifa etsin” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.01.2015 - 11:52
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), milletvekili adaylarının belirleneceği yöntemi kararlaştırmak için 15 Şubat’ta parti meclisini toplayacak. CHP’de bazı yöneticiler, “Önseçim ve merkez yoklaması yapılacak illeri 10 Şubat tarihinden önce belirleyelim. Böylece istifa ederek aday olmayı planlayan bürokratların işini kolaylaştıralım” önerisini getirdi. Bu öneriye, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu karşı çıktı.

'HERKES ÖNSEÇİME GİRECEK'

Herkesin önseçime girmesi konusunda kararlı olan Kılıçdaroğlu’nun, “Bürokratlara ayrıcalık tanımayacağız; önseçimi göze alan istifa etsin” diyerek, aday belirleme yöntemini bürokratların istifaları sonrasına bıraktığı öğrenildi.

MYK’DA KRİTİK SORU

Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında hafta içinde yapılan CHP MYK’da önseçimin hangi yöntemle yapılacağı konusu değerlendirildi. MYK’da; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Hatay gibi illerde, üyelerin katılımıyla, ‘hâkim gözetiminde önseçim’ yapılması eğilimi ağırlık kazandı. Üye sayısının az olduğu illerde ise ‘parti gözetiminde’ önseçimlerin yapılması seçeneği öne çıktı. Gelecek haftayapılacak toplantıda hangi illerde hâkim gözetiminde, hangi illerde parti denetiminde önseçim yapılacağı netleştirilecek. HABERTÜRK’ün edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun partinin güçlü olduğu illerin tamamına yakınında vekil adaylarının önseçimle belirlenmesinden yana olduğu belirtiliyor.

GÜNEYDOĞU STRATEJİSİ

HDP’nin parti olarak seçime katılma olasılığını değerlendiren CHP yönetimi,HDP’nin baraja takılması durumunda 2002 seçimlerinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu’da birçok ilde milletvekili çıkarabileceklerini belirterek, kişisel olarak oy potansiyeli yüksek adaylarla bu iki bölgede seçime girmeyi gündemine aldı. Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP’nin kurmayları Doğu ve Güneydoğu’da isim arayışına girdi. (Düzgün KARADAŞ / Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.