Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: 'Sen ayda 15 bin lira alırken...'

Kılıçdaroğlu: 'Sen ayda 15 bin lira alırken...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de düzenlenen CHP mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Maliye Bakanı diyor ki "asgari ücretin 1500 lira olması işçiyi zülüm" Sen ayda 15 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2015 - 15:42
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'deki mitinginde önemli açıklamalar yaptı.  
Kılıçdaroğlu son dönemdeki kaynak tartışmalarına istinaden, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef aldı.

“SEN AYDA 15 BİN LİRA ALIRKEN”
Kılıçdaroğlu, "12 yılda kredi kartı borçları olanlar bankalara 128 milyar dolar faiz ödedi. Bu borçların yüzde 80 faizini sileceğiz. Silemezsin demiyorlar, nasıl sileceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. 128 milyar doları alırken nasıl aldım diye sormuyorsu? Ben ne yapacağım, varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım, bankalara diyeceğim sen 19 milyarı 2 milyara almıyor musun, gel kardeşim ben faizin yüzde 80’nini sileceğim. Birisi çıksın bu doğru değil desin, tüm örneklerini gösteririm. Böylece 5 milyon vatandaşımı rahatlatacağım.  Bir başka konu da taşeron işçiler. 800 bin kişi taşeronda çalışıyor. Dedik ki bunların tamamını kadroya alacağım. Zaten devlet için çalışıyorlar. Ben aradaki köle tüccarını kaldıracağım. Devlete yük bu taşeron.  Maliye Bakanı diyor ki asgari ücretin 1500 lira olması işçiyi zülüm. Sen ayda 15 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu'" şeklinde konuştu.

Konuşmadan diğer satır başları:
"Bizim sözümüz sözdür, biz sözümüzde dururuz, biz söz verdik  mi arkasında kapı gibi dururuz. 2015’in , 21. Yüzyılın Türkiye’si nasıl bir Türkiyedir, bunu sizin önünüze net bir şekilde sunmak istiyorum. 13 yıl önce yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, 6 milyon 200 bin işsiz, onların çocuklarının hiçbiri işsiz değil, kahvedeki Mehmet efendinin oğlu işsiz. Sosyal güvenlikten mahrum edilmiş yüzbinlerce işsiz, merdiven altlarında çalışıyor. Korkmuş ürkmüş bir iş dünyası, korkutulmuş bir medya. Bu manzara 2015'in Türkiyesine yakışmıyor.

"MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIZ"

Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim, Almanya’da Fransa’da ne varsa, onu getireceğim, yine söylüyorum herkes duysun, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz hiç kimsenin inancını sorgulamayacağız, insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır.  İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Sözüm söz, Edirne’de Trakya’da Van Hakkari de sözüm söz. Çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız, sözüm söz.

"ELMASTA VERGİYİ SIFIRLIYORSUN. BEN DE..."

Sen elmasta, yatta vergiyi sıfırlıyorsun, ben köylünün mazotunda sıfırlayacağım, ne farkı va? Emin olun sevgili Edirneliler, maliye nedir, ekonomi nedir, para nasıl toplanır bunu Türkiye’de on kişi biliyorsa, bunu bilenlerden biri benim. Ben bunu bilirim, köylüye mazotu 1,5 liraya veririm. Türkiye ile Hollanda’yı kıyaslayacağız. Hollanda Konya’dan küçük: yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolardan fazla. Türkiye’nin tarım ihracatı 12 milyar dolardan az. Neyimiz eksik, hava mı biz de daha fazla, toprak mı bizde daha fazla eksik olan namuslu siyaset. İlk 100 günde yapacağım şey siyaseti kirlilikten arındırmak, bunu yapacağız.
17 milyon yoksulumuz var. 12 yılda yoksulluğu sıfırlamadılar, yoksul sayısını artırdılar. 4 yılda yoksul sayısını sıfıra indireceğiz. Her ailenin asgari 720 lira maaşı olacak. Diğer gelişmiş ülkelerde hangi kurallar varsa onu Türkiye’ye getireceğiz. Her evde huzur her evde bereket olacak. 2015’in Türkiye’sinde hiçbir çocuk yatağa aç gitmeyecek.

"HİÇ KİMSENİN AÇ KALMADIĞI BİR TÜRKİYE YARATACAĞIM"
2015’te yaşanak bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye, hiç kimsenin aylık gelirim 720 liranın altındadır diyemediği, gelirin hakça bölüşüldüğü, hiç kimsenin etnik kimliğinin sorgulanmadığı, barışı ve kardeşliği hak etmiş bir Türkiye, diktatör bozuntularının olmadığı, demokrasinin görkemli olduğu bir Türkiye.
Çiftçinin kazandığı, emeklinin kazandığı bir Türkiye, ben bunu 4 yılda yapacağım, 12 yılda yapamadılar ben bunu 4 yılda yapacağım, benim sözüm namus sözüdür.
Cumhuriyete bağlıyım, Anadolu'nun kuş uçmaz, kervan geçmez kesminde doğdum bir tek ben üniversitede okudum. En zor sınavları verdim, devletin en yüksek kesimlerinde görev yaptım. Bu benim bireysel başarım bunu tüm türkiyeye yaymamız lazım, hep birlikte yaşanacak Türkiye'yi ortaya çıkarmamız lazım.
Edirne için ne söyledik, 3 3 3. Edirne'den 3 milletvekili istiyorum. Görkemli Edirne işallah bu sözünü tutacak ve birlikte yaşanacak bir Türkiye yaratacağız. Daha göreceksiniz demokrasiyi güçlendireceğiz. Hepinize yürekten selamlar sunuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.