Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Görev verilse hükümeti kurardık

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Görev verilse hükümeti kurardık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV televizyonunun canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 31.08.2015 - 13:42
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:    
Bakanlar Kurulu

Başbakanın güvenmediği bir kabine. Tüm atamalar durdurulmuş. Bu “ben bakanlara güvenmiyorum” demek. Güvensizlik üzerine inşa edilen bir kabinenin Türkiye’ye bir fayda getirmeyeceğini herkes anlar.

CHP SORUMLULUKTAN KAÇIYOR İDDİALARI
Biz sorumluluktan kaçsaydık “gelin 4 yıl hükümet kuralım” demezdik. Bir bakan düşünün atama dahi yapamıyor. Bu kabinde olmak ne demektir.
Biz tekrar seçime neden  gidiyoruz. Millete diyoruz ki “sen oy verdin ama biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim dediğimiz olana kadar seçim olacak.”
Biz baştan >Sayın Davutoğlu ilk geldiği gün ne söylediysek en sonunda da onu söylerdik.
Biz partiyi kişisel çıkarı düşünmeden ülkeyi düşünen bir anlayışla yola çıktık.
Çıkıp bir bakan biz 2 ayda şu sorunu çözeceğiz desin. Hangi sorunu çözecekler.
Bir siyasi parti sorunları çözmek için hükümette yer alır. Sorunları çözmek için değil ertelemek için biz bir hükümette yer almayız.

İTİRAZ ETTİĞİNİZ İSİMLER VAR MI SEÇİM HÜKÜMETİNDE
Bunu tartışmak doğru değil. Türkiye’de hukuk yok. Anayasa askıya alındı. Bu bakanlar kurulu etkisiz eleman konumunda. Koltukları usulen doldurulan bakanlar kurlu. Bazıları araba ve koltuk sevdasıyla gittiler. Bazılarıysa gerçekten inanarak gittiler. Ben bir hafta diyordum ama o kadar bile sürmedi neyle karşılaştıklarını görüyorlar.

DAVUTOĞLU’NUN “KABİNEDE TÜRKİYE’NİN BÜTÜN RENKLER VAR” AÇIKLAMASI
Hangi renk Allah aşkına hangi renklerden oluşuyor bu kabine. Bir sefer Sayın Davutoğlu kendi kabinesine güvenmiyor. Bir genelge çıkarıyorum buna bütün bakanlar uyacak dedin sen.
Genelge çıkarıyorsunuz, bürokratlara diyorsunuz ki başbakan benim. Senin bakanın talimat verse dahi bunu yapmayacaksın. Bu bakanlar bunu fark ettiler mi acab? Hala koltuklarında oturuyorlar mı acab? Bu gerçekleri bilmeleri lazım. Bugün uyanmaları lazım.
CHP KABİNEDE OLSAYDI…
Biz zaten kabinede yer almazdık. Ben 27,5 yıl devlette çalıştım. Siz bakanlar kurulunu nasıl kilitlersiniz… O aklı Davutoğlu’na kim verd? bu gerçekleri gördüğümüz için biliyoruz
O AKLI KİM VERDİ
Kendi bürokratları.
TUĞRUL TÜRKEŞ…
Ben kişi bazında girmek istemiyoruz. Olay kişilerin tartışılacağı bir olay olmanın çok çok ötesinde. Diyorsunuz ki bu kabinede niye yer almadını? Anayasal süreç işledi m? Teammüller işledi m? Bir partinin genel başkanı hükümet kuramadığını söyledi. İkinci partinin genel başkanına yetki verildi m? Anayasayı açıkça çiğneyen, hukuku yok sayan anlayışın egemen olduğu kabinede siz nasıl görev alacaksını? Nasıl milletvekili vereceksini? Ahlaka sığar mı b? Ben görev vermem diyor, niçi? Efendim kaçak sarayın yolunu bilmeyene vermeyiz. Biz onun bulduğu şekilde yolumuzu bulmayız. Kaçak sarayın nerede olduğunu da çok iyi biliyorum. Onun endişesi vardı… Ya Kılıçdaroğlu hükümet kurarsa ne olaca? Bize görev vermekten çekindi.
Biz onun yaptığı gibi mağduriyet edebiyatı da yapmayacağız. Biz hakkımız olanı tarihe not düştük. Tarih bunların hepsini toplumun önüne koyacaktır.
Kendileri ne diyo? Biz muhafazakarız diyorlar değil m? Muhafazakarlık teammüllere bağlılık demektir.
GÖREV VERİLSEYDİ HÜKÜMETİ KURACAK MIYDINIZ'
Evet.
KİMİNLE KURACAKTINIZ'
O ayrı. Biz daha özel görüşme yapmadık.
İKNA EDEBİLİR MİYDİNİ? BAHÇELİ’Yİ NASIL EDECEKTİNİZ'
Elbette. Bakınız, uzun süreli mi kısa süreli mi kuracağı? Kısa süreliyse hangi tarihe göre kurulacak. Bir koalisyon mu azınlık hükümet mi olaca? Başbakanı kim olaca? Kısa süreli hükümet seçimlere kadar, yani bir erken seçime kadar hangi takvimden anlayıştan yola çıkaca? Bunları düşünür, aklımızı egemen kılıp, kuracaktık niye kurmayalım.
Biz hiçbir zaman kişisel çıkarlarımızı düşünmedik. Bizim koalisyon kurma gücümüz vardı. Parlamentoda sadece bir siyasal parti bütün partilerle görüşebiliyor, o da CHP. Şu tabloyu sizin önünüze koyayım. Sayın bahçeli de Demirtaş da diyor ki. Koalisyonda mutlaka CHP olmalıdır. Niçi? Çünkü CHP’ye güveniyorlar. CHP’nin çaba harcayacağını çok iyi biliyorlar.
Bir kişi istemiyordu bunu. O kişi iradesiyle Adalet ve Kalkınma Partisi’ni baskı altına aldı. Açıkça kuramazsınız dedi. Şimdi tekrar seçime gidiyoruz. Soru şu, seçim yapmadık m? Yaptık. Koalisyon kurulması gerekmiyor m? Milli iradeye göre gerekiyor. Eğer siyasi partilerin liderleri koalisyon kuramamışlarsa, bu vatandaşın demesi lazım ki, benim irademi niye çiğnedi? Beni neden tekrar sandığa götürüyorsun arkadaş sen. Tek istisnası biziz. Biz elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik.

EĞER BANA GÖREV VERİLSEYDİ, MHP İLE HDP’Yİ YANYANA GETİREBİLİRDİK Mİ DİYORSUNUZ'
Ben öyle bir cümle kullanmadım. Bahçeli’yle konuşurdum. İkna etmeye çalışırdım. Kendilerinin seçim bildirgesindeki hedefler var, koyardık masaya. Hangilerini Mart’a Nisan’a kadar yapalım. Bunların hepsini yapabilirdik. 17-25 aralık dosyalarını masaya koyabilirdik. Biz açıkça, emekliye iki maaş ikramiye. Kesinlikle yapabilirdik. Asgari ücreti yapabilirdik. Bunların hepsini yapabilirdik.
Derse ki sayın bahçeli, efendim 17-25 aralığı da mutlaka çözelim. Hay hay, ama hukukun üstünlüğü çerçevesinde. Bunları anlattığımız zaman elbette Sayın Bahçeli’nin itiraz edecek bir şeyi olursa dinlerdik onu. Bizim koalisyon yada azınlık hükümeti kurma şansımız daha yüksekti. O şans verilmedi, bilinçli olarak verilmedi. anayasa çiğnendi, teammüller çiğnendi verilmedi.
İLERDE BİR HÜKÜMET KURMA DURUMUNUZ SÖZ KONUSU OLURSA, BU SARAYA GİTMEYİ GEREKTİRMEYECEK Mİ'
Bu soru bana seçimlerden önce de soruldu. Anayasal gerek olursa tabi ki giderim. Olağanüstü bir durum olursa elbette gidilir. Ta en baştan söylediğim bu.
1 KASIM’A GEÇELİM. 7 HAZİRAN YORGUNU OLAN SİYASİ PARTİLER 1 KASIM’A HAZIRLANACAKLAR. SİZ NASIL BİR NOKTADASINIZ'
Seçim bildirgemiz üzerinde çalışıyoruz. Değişik projeler üretmeye çalışıyoruz. O çerçevede biz de toplumun önüne çıkacağız.
ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI. DEĞİŞİKLİK GÖRECEK MİYİZ'
Büyük ölçüde olmayacak. Çünkü zaten ön seçimle geldi bizim milletvekillerimizin büyük bir kısmı. Bunlar sadece yemin ettiler. Komisyonlar oluşturulmadı, parlamentoda düşüncesini açıklamak gibi bir ortam da oluşmadı. Bu arkadaşlarımız olağanüstü durum olmazsa listede yer alacaklar.
KAMUOYUNDA SÜRPRİZ OLARAK YER ALMAYAN İSİMLER VARDI. O İSİMLERİ LİSTEDE GÖRMEMİZ MÜMKÜN MÜ' UMUT ORAN, KARAYALÇIN…
Dediğim gibi ön seçimle gelenlerin tamamı aşağı yukarı… Dar bir kontenjan var, malum nerelerde hangi arkadaşları kullandığımız. Dolayısıyla yine kendi aramızda parti merkez yönetiminde bunu konuşacağız. Listeler ondan sonra olgunlaşacak. İsim vermek için henüz çok erken.
PARTİNİN BAŞARILI OLAMADIĞI İLLERDE DEĞİŞİKLİĞE GİDEBİLİR MİSİNİ? ÖRNEĞİN TUNCELİ.
Milletvekili çıkaramadığımız yerlerde olabilir.
NASIL BİR SEÇİM KAMPANYASI'
Onu şimdi söyleme şansımız yok. Biz halkın önüne çıkacağız tabi. Geçen seçimlerde kullandığımız dili kullanacağız. O sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini ifade edeceğiz. Seçim süresince ayrım yapmamaya, yaşam tarzı, etnik kimlik üzerinden ayrım yapmamaya, toplumun temel sorunlarını çözmeye yönelik düşüncelerimizi aktarmaya devam edeceğiz.
SEÇİM SONUÇLARINA BAKTIĞIMIZDA, GEÇEN SEÇİME GÖRE BİR PUAN DÜŞÜŞ VARDI. NASIL BİR HAMLE CHP’Yİ DAHA YUKARI TAŞIR'
Yapacağız, güzel projelerimiz var. gideceğiz aktaracağız yine. Ayrıca seçimden sonraki tablonun da yurttaşlarımız tarafından sağ duyu ile değerlendirileceğine inanıyorum.
Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. parlamentoda dört siyasal parti var. en büyük grubu olan adalet ve kalkınma partisi. 13 yılda Türkiye’yi nereye götürdü' Bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. İlk göreve geldiklerinde terör neredeyse sıfırlanmıştı. 13 yılda buraya getiren siyasal anlayışa oy verilir m? Ekonomide, dış politikada nereye geldiğimiz ortada. Bana bir anne baba gösterin bu eğitim sisteminden memnunum desin. Çocuklarımızı kobay gibi kullandılar.
Bunu dediğimiz zaman, şu CHP imam hatipleri kapatacak… Ne ilgisi va? İmam hatibe de giden bizim çocuklarımız değil m? Yahu imam hatibi kim kurd? Biz kurduk. Kendi kurduğumuz okulu niye kapatalım'
MHP her şeye itiraz ediyor. HDP, adeta denklem dışı tutulmuş durumda. O zaman Türkiye’yi en iyi kim yöneti? Toplumun doğrudan sorunlarına eğilen parti hangis? Koltuk makam peşinde koşmayan, siyaseti toplumu bölmek için kullanmayan, herkesin inancına kimliğine saygı duyan bir parti var. kim o part? Cumhuriyet Halk Partisi…
Kadrolarımıza dönük bakalım. CHP’deki kadrolar, bütün siyasal partilerin kadrolarından çok daha nitelikli. Hepsini kişiselleştirebiliriz. O zaman Türkiye’yi en iyi biz yönetiriz.
SEÇMENE ANLATAMIYOR MUSUNUZ ACABA'
CHP’deki değişim toplumun geniş kesimleri tarafından algılanamadı.  Onda bizim de kusurumuz var. vatandaşın ayağına yeteri kadar gidemedik. Vatandaşı suçlayacak halimiz yok. Demek ki oturup anlatmamız lazım. Bizi şu veya bu şekilde karalayan, vesaire vesaire diyen oldu. bizim söylediklerimize bakın, projelerimize bakın. Kötü yönetim Türkiye’de 13 yılda kurumsallaştı. Hiçbir devlet dairesi sağlıklı hizmet vermiyor. Oysa işi ehline vermemiz gerekirdi. 13 yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir AKP devletine dönüştü. Bu yanlıştır. Devlet ayrı, siyasi partiler ayrıdır. En iyi biz yönetiriz. İddialıyız.
Biz uzun süre, 13 yıl bize ver… Hayır hayır, dört yılda görecekler. Türkiye dünyada saygın bir ülke olacak. Dış politikada… Avrupa Birliği fasıl açtı açmadı, böyle bir olay hiç bakmadan ama. AB’nin gereklerini parlamentodan geçireceğiz.
1 KASIM İÇİN KOYDUĞUNUZ OY ORANI HEDEFİ VAR MI'
Hayır, ama oyumuzu yükseltmek istiyoruz. Türkiye iyi yönetilmiyor. İki başlı bir anlayış var. ben şunu bir türlü içime sindiremiyorum. Benim ülkemin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan cumhurbaşkanı, kullandığı bir söz nedeniyle 15 dakika bile geçmeden, ilgili bir ülkenin yetkilileri tarafından yalanlanıyorsa, bu benim ağrıma gidiyor. Onun ağrına gitmeyebilir. Bu ülkenin dışişleri bakanı, verdiği bir örnek dolayısıyla, birkaç dakika sonra yalanlanıyorsa, hükümet olarak onların ağrına gitmeyebilir. Ama benim ağrıma gidiyor.
Sen kul hakkı yemeyen iktidar istemiyor musu? Herkesin kazandığı bir Türkiye istemiyor musu? Birilerinin peşine takılma, takılma. Bu ülke adam gibi yönetilmek zorundadır. Türkiye’nin bu bilgisi de var, kapasitesi de var bunu yapabilecek. Biz bunu niye yapmayalı? Bunu toplumun önüne koyacağız. Daha fazla koyacağız. Bir dönem bizi eleştirirlerdi. Siz Sivas’ın ötesine geçemiyorsunuz diye. Dün benim vekil arkadaşlarım Şırnak, Hakkari, Van’daydı. Buyursun beyler gitsinler bakalım. Türkiye’yi ne hale getirdiler.
Seçim listeleri, biz ön seçim yapıyoruz. Merkez yoklaması olsaydı, oturup ittifak yapabilirdik. Şimdi bizim öyle bir olanağımız yok. Ama partiler destek verirlerse CHP’ye mutluluk duyarız. Şu anda herhangi bir görüşme yok.
“OY VERİN GİTSİNLER” SLOGANI VARDI. KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE ELEŞTİRİLDİNİZ. OY İSTEDİLER, AMA GİTTİLER AK PARTİ İLE GÖRÜŞME YAPTILAR. O SLOGANDAN GERİ DÖNÜŞ OLACAK MI'
Yeni sloganlarımız olacak. Oy verin gitsinler dedik, gittiler. Koalisyon farklı bir evre. Millet iradesini ortaya koydu. Biz o iradeye duyduğumuz saygı gereği olarak, koalisyon istiyor vatandaş.
SİZE KIZGIN OLAN SEÇMENLERİNİZ VARDIR, AK PARTİ’YLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜZ İÇİN…
Biz Türkiye’yi düşünüyoruz. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu, partiyi düşünmüyorum. Biz Türkiye’yi düşünüyoruz. Biz önce Türkiye diyoruz. kendi demokrasimiz, hukukumuz. Bunlar olursa CHP olacaktır. Bunların olmadığı bir yerde siyasal partilerin büyümesi zaten mümkün değil. o vatandaşlarıma şunu diyorum. biz nasıl önce Türkiye diyorsak, onlar da lütfen önce Türkiye desinler. Bahçeli’yle özel bir görüşmemiz olmadı.
ÇÖZÜM SÜRECİ… TABİ BU KEZ ADI DEĞİŞTİ. TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELE KAVRAMINI KULLANMAYA BAŞLADI. CHP NELER SÖYLEYECEK SEÇİMLERE GİDERKEN'
2002’de bu ülkede terör var mıyd? Yoktu. Terörsüz bir ülke devraldılar. Sonra ne old? küçük bir Anadolu ilinde, iki ton. Patlayıcıyı yüklüyorsunuz, karakola saldırıyorsunuz. O iki tonluk patlayıcı oraya nasıl geld? Doğu Güneydoğu’da bütün kentler cephaneye dönüşmüş durumda. Bu silahlar buraya nasıl geld? Hiç terör yokken, PKK nasıl bu kadar güçlend? O gücü ona kim verdi'
Bir değil, iki değil, üç değil, defalarca söyledim. Yahu yanlış yapıyorsunuz, PKK vergi daireler, askeri daireyi kurdu. Ne yapıyorsunuz diye sorduğumda, siz bunu  bilmezsiniz dediler.
Sonra şimdi beyler diyorlar ki, haklısın bu iş Meclis’te çözülür. İyi de bu kadar kan aktıktan sonra mı uyandınız si? Toplumsal barışın sağlanması lazım. Yeniden başa döndüler. Ne zaman döndüle? Tarih önemli. 8 Haziran’dan sonra döndüler. Niçin döndüle? Çünkü tek başlarına iktidar olamadılar. Üçüncü soru, peki neden bu terö? Tek başlarına iktidar olmak için Türkiye’nin kaosa sürüklenmesi lazımdı. Ekonomik olarak açmazlarla karşı karşıya gelmeleri lazımdı. Kim söylüyor bunu, onların bakanı söylüyor. “eğer başkan seçtirseydiniz bunların hiçbiri olmayacaktı”
Ve Türkiye’ye vatandaşın önüne ağır bir fatura koyuyorlar. “Bak ağlıyorsun, perişan oldun. Gel şimdi bana oy ver, ben tek başına iktidar olayım, bunu önleyeceğim” 14’ncü yılda mı önleyeceksi? Bu sorun onların anlayışıyla çözülmez. Hiçbirisi samimi ve dürüst değildi. Kişisel gizli bir ajandanız olmayacak dedik, kişisel ciddi ajandaları var onların. Koltuk, saray, başkanlık. Dedik ki, halka hesap veremeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Görüşme tutanaklarını açıklayamıyorlar. Topluma bilgi vermediler. Bu sorunu biz çözeriz. Sen bu sorundan kurtulmak istiyorsan, bu soru ancak ve ancak CHP çözer.
NEDİR CHP’NİN ÇÖZÜM PLANI… AKAN KANI DURDURMA ADINA, SİLAHLARI SUSTURMA ADINA, CHP İKTİDARI OLURSA İLK HAMLE NE OLACAK'
Çözeceğiz bu sorunu. Az önce söyledim, samimi ve dürüst olacaksınız. Ben bu sorunu çözeceğim arkadaş. Benim özel mevkii merakım yok. Hesabını veremeyeceğim hiçbir angajmana girmeyeceğim ve topluma söyleyeceğim. Parlamentoda çözeceğim ben bu olayı. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasi gelmek zorundadır.  Biz sorunu çözmek için yol haritasını bizzat ben, dönemin başbakanına verdim. Hiçbir siyasi lider bunu yapmamıştır, ben yaptım. Bu böyle çözülmez dediler.
OPERASYONLAR DEVAM EDECEK Mİ CHP İKTİDARINDA'
Kim eline silah alır, bir yere saldırırsa bir kişiyi öldürürse, yok ben bunu görmeyeceğim diyemezsiniz. Hukuk içinde çözeceksiniz bu olayı
ÖZERKLİK AÇIKLAMALARINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ
Asla doğru bulmuyoruz. AB’nin yerel yönetim özerklik şartını zaten kabul edilmişti. Belediyeler daha rahat çalışacaklar. Ankara’da bakanların kuyruğuna takılıp para dilenmemesi lazım. Ta 1930’daki kanunda var.
Şimdi yerel yönetimler özek dediğim zaman, bazı çevreler vay efendim diyor. Zaten 1930’dan beri var. Geçmişte olanları bilmeniz lazım. Geleceği şekillendirmeniz lazım. Bizim yaptığımız bütün çalışmalar böyle. 30 Ağustos’u kutladık. Beraber değil miydi? O savaşı beraber vermedik m? Buyurun Çanakkale’ye bakın. Neden ayrışıyoruz, bölünüyoru? Bizi bölen 13 yıllık siyasal anlayıştır.
Sokaktaki esnafın sorunlarını dinleyeceksiniz. O sorunları çözeceksiniz siz. Siz bunların hiçbirisini yapmadınız. Yapmadılar bunlar. Oturup görüştüler, Oslo tutanaklarını hatırlıyorsunuz değil m? Diyor ki bir görevli “sizin silah deposu yığdığınızı çok iyi biliyoruz” İstanbul’un göbeğinde kaleşnikofla sokağı denetleyen insanlar yok muyd? Kim yönetiyordu 13 yıl.
DEMİRTAŞ, BU ŞARTLARDA SANDIK NASIL KURULACAK BİLMİYORUM DİYOR.  SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA DEĞERLENDİRMENİZ NEDİ? O BÖLGEDE NASIL GÜVENLİ SEÇİM OLACAK'
O zaman vatandaşlar şu soruyu sorsunlar. Bu ülkede güvenli seçim yapılamıyorsa, 13 yıldır kim yönett? Onu cezalandırması lazım vatandaşın. Asıl sorulması gereken soru bu. Hepimiz kaygı duyuyoruz. Türkiye’nin geleceğinden kaygı duyuyoruz. Ortadoğu’daki terörü Türkiye’ye getiren kim. Yanlış politika izliyorsunuz dediğimiz zaman Baasçı dediler. Banane Baas’tan kardeşim. Ben ülkemi düşünüyorum. Siz esad’çınız… kim olursa olsun halkına baskı kuruyorsa bu doğru değildir. Mısır’la kavga ettik. Sana ne Mısır’dan kardeşim, içişlerine niye karışırsı? Bütün bunlara rağmen, ben Mısır’a iki büyükelçi gönderdim. İlişkiler bozulmasın diye. Ben Irak’a gittim, politikalarımız düzelsin diye. Biz çırpınıyoruz, onlar kendi çıkarları için çırpınıyorlar. Her vatandaşım düşünsün, ülkeyi 13 yıldır bu hale getirdiniz desinler. Sen doydun, soyduğun kadar da soydun. Çekil demesi lazım. Çekil kardeşim ya.
Karakoluna sahip çıkamıyorsun, gideceksin sandığa sahip çıkacaksın. Güldürmesinler. Ne Güneydoğu’yu ne Türkiye’nin sorunlarını biliyor. Türkiye’yi bir ateş çemberinin içine soktu. Kişisel hırsı, beklentileri… Bunlar yazık günah bu ülkeye. Bari kaçak sarayında konuşma arkadaş. Sus yerinde otur. Bağrımıza taş basalım, seni orada tutalım. Hala intikam kin hırsıyla konuşuyor. Vatandaşı böldüğü kadar böldü. Bu ülkede benim komşumun kimliği mezhebi nedir diye sormazdı. Şimdi neredeyse buna bakıyor. Biz birliktir, bir bütünlüğümüz vardı. Biz ayrım yapmazdık. Bir şey olduğu zaman yardıma koşardık.
Ben üzülüyorum. Hangi görüşten olursa olsun ben saygı duyarım. İnanç, saygı duyarız. Ayrıştırdık toplumu böldük, düşman kaplar gibi olmaya başladı. Çok tehlikeli sürecin içine sokuluyor. Buradan ancak bir parti kurtarabilir, bütün inancımla söylüyorum CHP. Biz hiçbir ayrım yapmıyoruz. Vatandaş benim başımın üstüne. Türkiye’yi çözelim, refaha kavuşsun. Vallahi bizi iktidardan da alsınlar. 

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI. TERÖRLE MÜCADELEDE, BİLGİ VERENLERE PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK. İHBAR ÖDÜLÜ ŞEKLİNDE ELEŞTİRİLER GELİYOR
Bu ihbarla falan çözülecek bir olay değil. bu sorun çıktığı zaman ne deniyordu biliyor musunu? “İki baldırı çıplak” deniyordu. Buyurun iki baldırı çıplağa bakın. Geleceği görmezseniz bu sorunu çözemezsiniz. Emin olun 13 yılda Türkiye’nin gerçeklerini çözememişler. Sorunun nerede olduğunu daha bilmiyorlar. O kadar büyüttüler ki sorunu, korkumuz sorun uluslararası arenaya taşınırsa ne olaca? Adamlar bunun farkında bile değiller. Emin olun, bazen geceleri rahat uyuyamıyorum. Bu kadar ağır sorun varken, getirdikleri çözüme bak. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için üzülüyorum.
Bu hükümetler sorun çözemez. Çünkü kendileri sorun. Bütün vatandaşlarımın bu gerçeği görmesi lazım. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve sandığa gideceksiniz. Yeter diyeceksiniz, 13 yıl seni denedim, perişan ettiniz siz ülkeyi. 13 yıldır ülkenin hangi sorununu çözdüle? Ben gerçekten merak ediyorum. ben 13 yılda dünya kadar sorun yarattılar diyebilirim. Yoksulumuz bile arttı. Ben 17 milyon yoksul diyordum. 8 milyon hanede, 30 milyonu aşkın yoksulumuz var. sosyal işler bakanlığının kendi yayınında yer alan rakam. 13 yılda, yoksul sayısını artırdılar.
SİZİN BİR ÖNCEKİ SEÇİM KAMPANYANIZDA EKONOMİ ÖNEMLİ YER TUTMUŞTU. 7 HAZİRAN’DAN BU YANA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ. DOLAR ALDI BAŞINI GİTTİ. YENİ SÖYLEYECEK NEYİNİZ VAR CHP ADINA'
Türkiye iyi yönetilmiyor diye söyledim. Ekonomide de iyi yönetmiyor. Dolar bolken ekonomiyi yönetmek kolaydı. O zaman dedik ki yeni yatırımlar yapmalı, katma değeri yüksek ürünler üretilmeli ve iyi gelir elde edilebilmeli. Dediler ki hayır biz bu işi daha iyi yaparız dediler. İthal mallar geldi Türkiye tüketti. Şimdi dolar bitti, aldı başını gidiyor. Üreten Türkiye sloganını kullandık biz. Neyi üretmeliyi? Katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz. Kullandığımız cep telefonları katma değeri yüksek ürünlerdir. Bilime teknolojiye yatırım yapalım. Türkiye çip üretmeye başlasın dedik. ama anlatamadık.
İşsizlik bir yandan, ihracat düşüyor bir yandan. Dolar aldı başını gidiyor bir yandan. Esnafa vatandaşa gidin sorun. Ben hani ekonomiyi böyle karamsar bir tablonun içine sokmak da istemiyor. Sanki krizden beklentisi olan parti imajı da yaratmak istemiyorum. Ben bütün vatandaşlara düşünmelerini istiyoruz. Baksınlar Türkiye yükselen bir ekonomiydi. Ne oldu böyle bir sürecin içine gird? Ne oldu merkez bankasına müdahale, itibarsızlaştırıld? Ecevit’in yaptığı köklü değişiklikler vardı, yeni reformlara ihtiyacımız vardı.
Gençler arasında işsizlik oranı yüzde 30 civarında. Bu insanlar ne olaca? Benim istihdam yaratmam lazım. Tam tersine, ekonomideki belirsizlik arttıkça işsizlik de artacak. Şu soruyu yine her vatandaşım kendisine sorsun. 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyord? Kim bu hale getird? Defalarca söyledik, bu ekonomi politikası yanlıştır diye. Ama bizi dinlemediler. Bildiğini okursan Türkiye’yi bu noktaya taşırsın.
Türkiye ekonomi ve insan kapasitesi olarak güçlü bir ülke aslında. Biz merkez Türkiye projesini hazırlarken, Türkiye’yi Kafkasların Ortadoğu’nun üç saat uzak mesafede, bu insanların çekim merkezi olacaktı Türkiye. Nede? Anadolu boşaldı, gidin Erzurum’a Kayseri’ye Diyarbakır’a. Herkes büyük kentlere koşuyor. Bizim Anadolu’yu zenginleştirmemiz lazım. Almanya’ya bakın. İstanbul gibi metropoller yoktur orada.
EMEKLİYE İKİ MAAŞ İKRAMİYE. ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ İFADELERİNİZ. BUNLARIN YANINDA BİR KAÇ YENİ ŞEY DUYACAK MIYIZ'
Duyacağız. Toplumun yıllardır sorunu çözülemeyen kesimleri var.
SEÇİM KAMPANYANIZDA BEŞTEPE’NİN YERİ NEREDE OLACAK'
Beştepe’nin yeri yerinde olacak. Sayın Erdoğan’ı muhatap almayacağız. O yerinde otursun. O bize her türlü suçlamayı yapıyor. Vatandaşın takdirine bırakıyorum, Allah’a havale ediyorum onu.
SİZDEN SAYIN ERDOĞAN İLE İLGİLİ BİR CÜMLE DUYMAYACAK MIYIZ'
Özel bir karşılık olmayacak. Ama kendisi konuşuyor da zaten. Şu soruyu hep sordum. Bizim toplumun değer verdiği iki temel kavram vardır. Namus ve şeref. Sayın Erdoğan’da namusu ve şerefi üzerine yemin etti, tarafsız davranacağım diye. Bu iki kavramın için cumhurbaşkanı tarafından boşaltıldı. Kişinin eğitim düzeyi, gelir düzeyi ne olursa olsun bu iki kavrama hep önem vermiştir. Bu iki kavram tuzla buz edildi, maalesef.
İHSAN ÖZKES DÜN RESEPSİYONA KATILMIŞTI. SONRA BAZI MESAJLARI OLDU. NE DEMEK İSTERSİNİZ'
Ben Abuzer Gaffar’dan yanayım. Makamı Adıyaman’dadır, Müslüman olan ilk 10 kişiden biridir. Kendisine saray yaptıran, Muaviye’ye şunu söylemiştir “eğer bu sarayı halktan topladığın vergiyle yaptıysan haksızlıktır. Kendi paranla yaptırdıysan haramdır” demiştir. Ben inançlı bir insanım. İsrafın haram olduğuna inanan birisiyim. Sayın Özkes ne düşünür onu bilmem. Her kuruşun hesabını topluma vermeyen bir kişinin de siyaset yapmaması gerektiğine inanan birisidir.
İnancımı hiçbir zaman siyasete malzeme etmedim. malzeme edilmesine de karşı çıktım. Ama vatandaşın devlete ödediği her kuruş verginin hizmet olarak dönmesi gerektiğine inanan birisiyim. Kendim de mütevazı yaşadım. Aldığım para hep bana yetti. Benim kazancım aldığım para, sayın Erdoğan’dan daha fazlaydı. Şimdi benim de onun da mal varlığı da belli. Kazandığım her şeyi benim alın terimle kazandığım şeydi.  Çok araştırdılar, bir şey bulabilir miyiz diye. Bulamazlar.
Ben din adamlarının, siyasete giren din adamlarının, belli bir tutarlılık içinde hareket etmelerini hep istemişimdir. İsrafa karşı çıkmalıdırlar.

SAYIN ÖZKES’İN TAVRINI NASIL OKUYORSUNUZ'
Bizdeyken benim düşündüğüm gibi düşünüyordu.
NE OLDU SONRA'
Onu bilemem, Sayın Özkes’e soracaksınız.
1 KASIM SEÇİMLERİNDE NE OLACAK'
Büyük bir değişim olması lazım. Türkiye’yi en iyi kim yönetiyor, namusuyla kim yöneti? Bunu düşünerek sandığa gidip oy kullanması lazım.
1 KASIM GÜNÜ BENZER BİR TABLOYLA KARŞILAŞTIK VE DAVUTOĞLU’NA GÖREV VERDİ…
Umarım benzer bir tabloyla karşılaşmayız. CHP iktidar olur. Emin olun Türkiye’nin buna ihtiyacı var. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.