Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekillerden çok sert tepki!

CHP’li vekillerden çok sert tepki!

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam meclis üyesi listeleri ile ilgili kendilerine danışılmadığını belirterek, “Bu süreçte küçük bir grupçuk her şeyde söz sahibi oldu. Bu listeleri hazırlayanların ayıbıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 14:45
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP İzmir’de 30 ilçe ve büyükşehir belediye meclis üyesi listeleri CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları tarafından biraraya gelerek değerlendirilip, taslak liste hazırlandı. Ancak listelere son şeklini Engin ve Kocaoğlu verdi. Süreçte CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu da aktif görev aldı. İl başkan yardımcıları ve ilçe başkanları hazırlanan listeden ancak bugün haberdar olabildi. Bu durum parti örgütünde rahatsızlık yarattı.
 
PARTİ HUKUKU VE GELENEKLERİ YARA ALDI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, belediye meclis üyesi aday listeleri hazırlanırken milletvekillerine danışılmadığını söyledi. Güler, “Sorulması gerekiyordu. Bu danışmanın yapılması gerekiyordu. Danışma süreci olması gerektiği gibi yürütülmedi. Küçük bir grupçuk her şeyde söz sahibi oldu. En başından beri yaşanan usul sorununda zirve yapıldı. Meclis üyesi aday listesinde parti hukuku ve gelenekleri yara aldı. Burada sürecin yanlış yönetimi var.

PARTİYE ZARAR VERECEK!
Belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinin ve meclis üyesi aday listelerinde yapılan yanlışlıkların partiye zarar vereceğini öne süren CHP’li Güler, “Bunun partiye zarar olacağı açık. Usul esası bozar. Usul sıradan bir kavram değildir. Aleni adaylık süreci erkan aşamada uygulanamaz hale geldi. Kendi kararını uygulayamama giderek büyüyen bir sorun oldu. Geldiğimiz nokta kolektif karardan uzaklaştık. Siyasi parti ancak ortak akılla başarıya ulaşabilir. Eğer bu olmazsa sonuç üzücü olur” dedi.

AKSÜNGER DE TEPKİLİ
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’de, “Bu süreçte bizi kimse kale olmadı” diyerek tepkisini dile getirdi. Aksünger, “Herkes kendisine göre bir dizayn halinde.Kimsenin ne yaptığı belli olmayan bir süreç. Genelgelerde, ‘mutabakat’ sağlayın dendi. Ama bu yazıda kaldı.  Yaşananlar endişe verici. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi sırasında yaşanan sıkıntı burada da yaşanıyor. Başkan adayları belirlenirken neden bize sorulmadıysa burada da o yüzden burada da sorulmadı” dedi.

ÇOK AYIP!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, milletvekillerinin birileri tarafından kategorize edildiğini iddia etti. Susam, “Bize sorulmadı.  Bu listelerin hazırlayanların büyük ayıbıdır. Hiç böyle olmasına gerek yoktu. Bu listeleri hazırlayanların ayıbıdır” dedi.  
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.