Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekil Çam'dan şok çıkış

CHP'li vekil Çam'dan şok çıkış

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Antalya’daki toplantı CHP İzmir  Milletvekili Musa Çam'ın konuşması damga vurdu. Çam, "Siz genel başkan olarak liste yapmanıza rağmen üç ilin il başkanı bir araya gelerek anahtar liste yaptı. Bu il başkanlarının görevden almanız gerekir" dedi CHP'li vekil Çam'dan şok çıkış;

  • Ege Postası
  • 23.05.2016 - 22:36

CHP’de hafta sonu Antalya’da gerçekleştirilen 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda milletvekilleri ve parti yetkilileri görüş ve önerilerde bulunurken aynı toplantı içinde ayrı olarak gerçekleştirilen PM zirvesinin de İzmirli vekil Çam'ın konuşması damga vurdu.  Toplantıda söz alan Milletvekili Musa Çam, kurultayda liste çıkartan üç il başkanının görevden alınmasını istedi. Çam ayrıca, toplantıda bulunan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti ve bir araya gelmesi nedeniyle eleştirdi. Çam, kendilerinden birisinin temas kurması halinde istifasının isteneceğini hatırlattı. Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun Baykal’ı savunduğu belirtilirken ziyaret öncesi ve sonrasında Baykal’ın kendisine bilgi verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, PM listesi ve il başkanlarının durumu için ise, “Şimdi siz çıkıp burada eleştirilerde bulunuyorsunuz. Bana ‘görevden al’ diyorsunuz. Ben demokratik bir parti olduğumuzu ifade ediyorum. Hep bunu anlatacak hem de sonra siz ‘görevden alın’ diyeceksiniz. Böyle mantık olmaz. Kurultayda, 102 kişilik listeyi önerdim ve delegelere içinden istediklerini yazmalarını istedim. Bu da demokratik bir yöntemdir” ifadelerini kullandı.

GÜVEN’İN AFFI GÜNDEME GELDİ
Parti Meclisi toplantısında, geçtiğimiz yıl İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev yaparken başka bir disiplin kurulu üyesinin evinin önüne giderek arabada zorla istifa dilekçesi aldıktan sonra partiden ihraç edilen eski İl Disiplin Kurulu Üyesi İsmet Güven’in dosyası da görüşüldü. 
İzmir dosyası ile birlikte bazı illerin değerlendirildiği sırada PM Üyesi Mustafa Moroğlu’nun, “Yüksek Disiplin Kurulu üyesi iken bazı kişilerin ihracı ve hakkındaki işlemlere şerh koymuşluğum vardır. Ben, bir kişinin kendi isteği ile yeniden partiye dönmek ve çalışmak istediğinde affedilmesinden yanayım. Hele ki il ve ilçe başkanlığının olumlu görüşü varsa bu gerçekleştirilmelidir. Bu dosyada da ‘olumlu’ görüş vardır” dediği öğrenildi.


KILIÇ'TAN İTİRAZ GELDİ!
Moroğlu’nun sözlerinin ardından dosyalar görüşülürken söz alan PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, dosyaların gündeme geliş şekline itiraz etti. PM üyelerinin önüne isim ile birlikte suçunun niteliğinin yazdığını, ayrıntıların ve olayların anlatılmadığını belirten Kılıç, bu sistemin yanlış olduğunu vurguladı. Kılıç’ın toplantıda, “İzmir’den gelen dosyayı yakından biliyorum. O dönem il sekreteri olarak görev yapıyordum. İsmet Güven il disiplin kurulunda görev yaparken başka bir disiplin kurulu üyesinin istifasını alarak il başkanlığına getirmiş. İstifası zorla alınan il disiplin kurulu üyesi bunu bize anlatınca Yüksek Disiplin Kurulu hakkında ihraç kararı verdi. Diğer illerden gelenler hakkında bilgim yok. Vicdanım ile karar vermek istiyorum. Dosyaların ayrıntıları açıklansın ve PM üyeleri bunları bilsin" dediği öğrenildi.

Toplantıda, Güven’in partiye yeniden kabul talebinin PM gündemine genel sekreterlik makamı tarafından gönderildiği vurgulanırken tüm disiplin dosyaları geri çekildi ve ayrıntılı bilgi notu hazırlanarak yeniden, bir sonraki PM toplantısına getirilmesine karar verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.