Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan Özgecan eylemi

CHP'li kadınlardan Özgecan eylemi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin yıldönümünde kadına şiddet olaylarının son bulması için eylem yaptı. İzmir'de CHP'li kadınlardan

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 09:52
İZMİR - İzmir Fuarı Montrö Kapısı önünde saat 22.30 sıralarında bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları üyeleri, geçen yıl vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin yıldönümünde kadına şiddete tepki göstermek amacıyla eylem düzenledi.Kadınların istedikleri her saatte, istediklerini yapabilecekleri mesajı vermek amacıyla, eylem gece yarısına doğru gerçekleşti. 

Eylem için toplanan kadınlar adına basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, "Bugün Özgecan Aslan yaşam hakkının elinden alınmasının üzerinden 1 yıl geçti. Bu geçen süreç içinde pek bir şey değişmedi. 2015 yılında 303 kadınımız çeşitli nedenlerle katledildi. Öyle ki kadına şiddet ülkemizin en önemli sorunu haline geldi. Özgecan Aslan üniversite öğrencisi gencecik bir kızımızdı. Tek suçu okulundan evine minibüsle dönmekti. Onu vahşice öldürenlere gerekli cezalar verilmemiş, üstelik söz verilen Özgecan Yasası da henüz çıkarılmamıştır. Bu süreçte davam eden cinayetleri işleyenlere mahkemede takım elbise gibi nedenlerle iyi hal indirimi verilmiştir. Ülkemizde kadına şiddet kanayan bir yara halini almıştır. Toplumda kadının rolü değiştirilmeye çalışılmaktadır. Mevcut iktidar kadın üzerinden siyaset yaparken, biz bugün bu saatte eylem yaparak kadınların istedikleri her saatte istedikleri her şeyi yapabileceklerini göstermek için toplandık" dedi.  


Kadınların eylemine destek veren CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise "Özgecan 1 yıl önce insanlaşma sürecini tamamlamamış biri tarafından öldürüldü. Özgecan vakaları ne yazık ki devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin giderek arttığını görüyoruz. Bunun sebebi iktidarın kadına bakış açısından kaynaklanıyor. Buna kadına kahkaha atma diyen, hamile sokakta dolaşma diyen, evinde dur çocuk doğur diyen zihniyetin sebep olmuştur" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.