Dolar 32,2092
%0.02
Euro 35,0495
%0.12
Altın 2.528,330
%1.11
Bist-100 10.639,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li ilçe başkanları ‘Kurultayı’ değerlendirdi!

CHP'li ilçe başkanları ‘Kurultayı’ değerlendirdi!

CHP’nin 18’inci Olağanüstü Kurultayı geride kalırken,kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek veren ve tüzük ile PM’ye yönelik bazı taleplerini dile getiren İzmirli ilçe başkanları Ege Postası’na değerlendirmelerde bulundu. Başkanlar önseçimin yaygınlaştırılması için süreçte tüzük kurultayı yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 10.09.2014 - 11:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 18’inci Olağanüstü Kurultay geride kaldı.Kurultayın birinci gününde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilirken, bazı maddelerde tüzük değişikliği yapılmıştı. Kurultayın ikinci gün mesaisinde ise partiyi 2015’e götürecek kado şekillenmiş ve çarşaf liste ile yapılan seçimde PM ve YDK üyeleri belli olmuştu. İzmir’den PM’ye 3 (Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, Alaattin Yüksel) BYKP’ye 1 (Elfin Tataroğlu) ve YDK’ya ise 3 (Sumru Karaer, Selahattin Balta, Mustafa Moroğlu) isim girmişti.

Kurultay öncesi Genel Başkan’a destek açıklaması yapan, tüzüğe yönelik 'önseçim' PM’ye girecek isimler doğrultusunda da 'önseçim' taleplerini dile getiren  İzmirli ilçe başkanları, Ege Postası’na değerlendirmede bulundu.

Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz: İlçe başkanları olarak Genel Başkanımız arkasında olduğumuzu söylemiştik. Sonuç bizi memnun etti. PM’ye girenlerle bir sorumuz yok.Ankara ile İzmir arasında köprü olacaklardır.  İzmirli temsilci sayısı yeterli mi bana göre sayı yetersiz ama diğer illeri düşünerek makul karşılıyoruz.Tüzüğü yeterli bulmuyorum. Tüzük kurultayı yapılmalı.Eksik kalan maddeler tamamlanacaktır.

Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege: Güzel bir PM ve YDK oldu. Bir sorun yok. Tazelenmiş bir ekiple eskilerinde katkılarıyla parti güç kazandı. İzmir’den giren isimler çok iyi. Esnafı temsilen Mehmet Ali Susam girdi. Aytun Bey ve Alattin Bey zaten PM’de vardı ve tecrübeli isimler.Kurultay da delege sağduyu davrandı. Tüzükle ilgili taleplerimiz vardı özellikle önseçim. Yerine gelmedi ama zaman dardı. Üstünde ayrı çalışılması gereken bir konu. Ayrıca bir tüzük kurultayı yapılabilir.

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: İzmir’den  PM'de örgütten gelen 3 isim var. Ön seçim talebimiz tüzükte mevcut. Uygulanacağını düşünüyoruz. Parti içi disiplin önemliydi. Genel Başkan bunu zaten dile getirdi.Bir ilçe başkanımız  ve il sekreterimiz adaydı PM'ye...Gönül isterdiki onlarda PM'de yer alsın.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper:  Tablo güzel.Parti Meclisi yüzde 90 oranında örgütü memnun etti.  YDK’da da güzel bir yapı var. Genel Başkanın eli rahatladı.Önseçimin yaygınlaştırılmaısnı talep etmiştik. Süreçte bu yerine getirilebilir.

Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen: Partimizin kurultayda amacına ulaştığını düşünüyorum.Yeni Parti Meclisi oluştu. İzmirli temsilci sayısı düştü ancak bunun gerekçesi AnadolU'ya da ağırlık verilmesiydi. Zaten beklediğimiz sayıda İzmirli girdi. Bizim disiplin ve önseçim konusunda taleplerimiz vardı. Genel Başkanımız konuşmalarında bu konularda mesajlar verdi. 

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak: Yüzde 90 olumlu görüyorum. Tabi ki, ufak tefek istem dışı şeyler vardı. Biz Genel Başkanı ziyaret ettiğimizde tüzük değişikliği konusunda taleplerimiz vardı .Gençlik ve kadın kollarının uyumlu şekilde çalışacağı bir yönetmelik istedik. Bana göre iyi bir kurultay oldu. Umut veren bir dönem başlıyor. CHP halka inen köylere inen yerinde oturmayan bir CHP’yi herkes görecek. PM’ye örgütün içinde de bir iki isim alınabilirdi. Genel Başkanın takdiri.Genel Başkanın elinin rahatladığını da düşünüyorum.Kurultay demokrasimiz açısından da örnek oldu. Disiplinin uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Genel Başkanımız da bunun mesajını verdi.

Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: Seçilmiş herkese saygımız var. Hepsi bu partiye bir şekilde emek vermişlerdir ve partinin iktidar olmasını hedeflemişlerdir. Tüzüğe gelince taleplerimiz vardı. Hepsi konmadı ama Genel Başkanı konuşmasında istediğimiz şeylere değindi. Bir an da her şeyi değiştiremiyorsunuz.

Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü:  İzmir için PM’de temsilci sayısının azalması üzdü. Umuyoruz ki MYK'da  İzmir’i temsil edenlerin sayısında artış olacaktır. PM’ye giren 3 milletvekilimizde bilgili birikimli donanımlı.Önseçimle ilgili tüzükte zaten madde var. Olumsuz bir değişiklik yok. Daha yaygın bir şekilde gerçekleştirilmesi adına bir talep vardı. Umuyoruz ki süreçte bu yayılacaktır.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Sonuçlar bizim açımızdan memnun edici. Partimizin huzurlu bir şekilde yola devam etmesini sağlayacak sonuç alındı.PM’ye ve YDK’ya giren herkesin başımızın üstünde yeri var. Giren isimleri olumlu değerlendiriyorum.

Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak: Genel Başkanın anahtar listesinin 3-4 ismi hariç herkes PM'ye ve YDK'ya girdi. İlçe başkanlarımızla mutabık kaldığımız önseçimle ilgili bir talebimiz vardı. Yerine oturmayan önseçim talebimiz oldu. 2015’te nasıl bir yol izlenecek bakıp göreceğiz. PM’de milletvekillerin dışında oluşmasını istemiştik. Genel Başkan böyle uygun görmüş.  

Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu: Sonuç bizim için süper. Genel Başkanımızın arkasındaydık. Bir tek önseçim istediğimiz gibi olmadı. Konmadı değişiklik yapılmadı. İzmir’den PM’ye giren isimler iyi. Eşdeğer bir şekilde paylaşılmış. İzmir Ankara arasında köprü olacak ilçelerle uyumlu çalışacak isimler.

Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül: İlçe başkanları olarak Genel Başkanın arkasında olduğumuzu söyledik. Sonuç Genel Başkanın lehine oldu. Genel Başkan çalışacağı ekibi belirledi. PM, örgütü kucaklayacak isimlerden oluştu. Önseçimle ilgili talebimiz vardı. Bunu süreçte konuşacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.