Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençlere sert müdahale!

CHP'li gençlere sert müdahale!

İstanbul polisi, CHP'lilerin Gezi Parkı'nda yapacağı açıklamaya izin vermedi ve gençlere biber gazı sıktı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 02:12
İstanbul polisi, CHP'lilerin Gezi Parkı'nda yapacağı açıklamaya izin vermedi, polis gençlere hem biber gazı sıktı, hem de sert bir şekilde müdahale etti. 
CHP Gençlik Kolları bugün  “Daha iyisini inşa etmek için: #dünyayıişgalet” başlığıyla Gençlik Zirve Çalıştayı düzenliyor. 
CHP Gençlik Kolları; Fransa, Belçika, ABD, Tunus, İsrail, Filistin ve İngiltere’den direniş hareketlerinin genç liderleri ile birlikte, Taksim Gezi Parkı eylemlerini anlatmak için Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis açıklamaya izin vermedi ve bunun üzerine gerginlik yaşandı. 
CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gezi Parkı'nda sadece açıklama yapacaklarını belirterek polis engeline tepki gösterdi.  Polis CHP'li gençlere "Açıklamanızı ilçe binanızın önünde yapın. Sizi parka alamayız. Burada açıklama yapamazsınız" dedi. 
Polisin bu tutumu üzerine CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da "Biz açıklamamızı istediğimiz yerde yaparız. Buna yasak koyamazsınız" dedi.

BİBER GAZI SIKTILAR TEKME ATTILAR
Polis ile CHP'li gençler arasında gerginlik, polisin müdahalesiyle sonuçlandı. Polis CHP'li gençler ile yurtdışından gelen 7 konuğun Gezi Parkı önünde toplanmasına izin vermedi. Saat 11.30'da göstericilerin üzerine biber gazı sıkan polisin gençlere tekme attığı da görüldü. Müdahale sonucu CHP'li gençler Gezi Parkı'nın karşısındaki The Marmara Oteli'nin önüne kadar iteklendi. CHP'li gençler, şu anda The Marmara Otel'in önünde bir arada durmaya çalıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.