Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençlerden Sait'e 'Sansar'lı cevap

CHP'li gençlerden Sait'e 'Sansar'lı cevap

​Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in İzmir’de İşssizlik yok, İzmirliler iş beğenmiyor’ sözlerine karşı basın açıklaması düzenledi. CHP'li gençler, Sait'in bu iddiasına, Ensar Vakfı'nı çağrıştıran Sansar Vakfı benzetmeli, "Kaç-ak Saray'a minibüs seferleri" gibi dikkat çeken yer aldığı tiyatral bir gösteriyle yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 13:28
Basın açıklaması CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül,Buca Belediyesi Meclis Üyeleri,ilçe Gençlik Kolları başkanları ve çok sayıda üyenin katılımıyla Buca-Forbes caddesinde gerçekleştirildi. 
 
Açıklama öncesi, CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri tiyatral gösteri sergiledi. Gösteride bir ofis görüntüsü verilerek, "Masa başına gelen yandaşlara, Urla'da denize sıfır arazinin Ensar Vakfı'na devri"ne atıfta bulunularak, "Sansar Vakfı'nda çalıştırılmak üzere iş teklifi yapılması dikkat çekti. Ayrıca bakanlıklarda iş teklifleri yapılıyor. Sonunda  ise "Kaç’ak saraya dolmuş kaldırılarak" gösteri son buldu. 
  
Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse; İzmirlilerin hassasiyetini anlamayan ama onları yönetmeye talip olan,geldikleri mevkilerde İzmirlilerin oyları olduğunu unutan zihniyete karşı meydanlarda olduklarını vurguladı. "Arkadaşlarımızın yaptıkları bu tiyatral gösteride de anlaşıldığı üzere Türkiye’de AKP politikaları üzerinden traji komik hayatı bir kez daha izlemiş olduk" diyen Sarıküse, şunları söyledi: 
"İzmir İl Özel İdaresi'nin malları dağıtılırken bu zihniyet İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Aziz Kocaoğlu ve tüm ilçe belediye başkanlarımızın İzmir’in mallarına sahip çıkma çabalarının karşısındaydı. İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün 3.İstihdam Zirvesinde yaptığı açıklamada Rıfat Sait  ‘İzmirlilere iş beğendiremiyoruz’ demiştir.
Bucalı olduğunu bildiğimiz Rıfat Sait’i Bucalılar ve tüm İzmirliler nezdinde özür dilemeye davet ediyoruz"
 
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE Mİ 
Türkiye'de binlerce atanamayan öğretmen, üniversite diplomalı işsiz olduğunu belirten Sarıküse, "Sizlere soruyoruz. Atanamayan öğretmenlere mi iş beğendiremiyorsunu? Üniversite mezunu olmuş arkadaşlarımıza mı iş beğendiremiyorsunu? Biz bunların hesabını değerli İzmir halkının önünde sizden soracağız" dedi. Sarıküse sözlerini şöyle sürdürdü: 

ASLA YILMAYACAĞIZ 
"AKP'nin milletvekili Rıfat Sait’e soruyoruz;
Marifet bu ülkenin her ilinde üniversite açmak m? Yoksa üniversitelerde okuyan arkadaşlarımıza istihtam yaratabilmek mi dir. Rıfat Sait’in vermesi gereken cevap budur.

Ne zaman bu ülkede üniversitede okuyan gençleri çay ocağında çalışırken gördüğünüz de simit tezgahında çalışırken gördüğünüz de bir minübüsün direksiyonun da gördüğünüzde ne zaman vicdanınız sızlayacak'

Ne zaman İzmir’lilerden hesap sormayı bırakacaksınız ve izmir’lilere iş beğendiremiyoruz söylemlerinin arkasına sığınmayı bırakacaksınız.
Bizler bu ülkede şunu çok iyi biliyoruz Üniversitede ki genç arkadaşlarımız
Çay ocaklarında da çalışır minibüs direksiyonunda da çalışır simit tezgahlarında da çalışır ama onlar onurlu çalışır gururlu çalışır. Biz bunları çok iyi biliyoruz.
Ama sizlerde şunu çok iyi bilmek zorundasınız ey AKP Zihniyeti bu arkadaşlarımız bu işlerde onurlarıyla gururlarıyla çalışacaklardır ama sizin Ve kaç’AK sarayınızın odacısı olmayacak ve size boyun eğmeyecektir.Bizler Bugünkü eylemimizi 24 Kasım olan  öğretmenler  günü dolayısı ile çok değerli atanamayan tüm öğretmenlerimize ve ülkemizde ki milyonlarca  işsizler  adına yapıyoruz.

Yarınki AKP’siz Günler için İzmir’lilere iş beğendiremiyoruz diyenlerden bu hesabı soracağız.Bu davanın yılmaz bekçileri olmaya CHP Gençliği olarak devam edeceğiz bu uğurda gerekirse can vereceğiz."
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.