Dolar 32,5257
%0.24
Euro 34,7316
%0.03
Altın 2.490,860
%1.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençlerden KYK protestosu

CHP'li gençlerden KYK protestosu

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Uşak'ta CHP'li gençlerin düzenlediği KYK eylemine destek verdi.

  • Ege Postası
  • 26.09.2014 - 23:50
Bugün saat 16:00’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında toplanan CHP Gençlik Örgütü Üniversite öğrencilerine sahip çıkmak için bir eylem düzenledi.
Eyleme CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Okan Altıntaş,  CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Deniz Demir, Uşak İl Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım, CHP Lise Örgütlenmesi Genel Başkanı Doğukan Kurnaz başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kollarından Lise ve üniversite öğrencileri katıldı .

Toplanan Genç eylemciler Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası önünden başlayarak İsmet Paşa Caddesinden valilik önüne kadar sloganlar , ıslıklar ve alkışlar eşliğinde Uşak Valiliği önüne yürüdüler .
Uşak Valiliği önünde bir konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız konuşmasında “Burada olmamızın sebebi Uşak Üniversite öğrencilerinin ciddi sorunlarla karşılaştığının haberini aldığımız ve onlara sahip çıkmak yalnız olmadıklarını vurgulamak adına bulunuyoruz . Sadece Uşak’ta değil tüm Türkiye’de öğrenci kardeşlerimiz aynı sorunları yaşamaktadır . Hükümet öğrenci kardeşlerimize özel yurtlara gitmeyin devlet yurtlarımıza gidin diyorlar . Fakat Türkiye’de yaklaşık 4 milyon öğrenci var Kredili Yurtlar Kurumu'nun toplam kapasitesi 300 bindir. Sizler bizi buna mecbur bırakıyorsunuz ve bu sistemle maddi durumu yetersiz bir çok öğrenci kardeşimiz bu sistem yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalıyor. Bizler parasız eğitim istiyoruz. Herkesin eşit şartlar altında eğitim görmesini istiyoruz . Kredi Yurtlar Kurumu'nun yatak kapasitesinin öğrencilerimiz ile doğru orantıda olmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kredi Yurtlar Kurumu Genel Merkezi şahsıma bir dava açmış. Gezi Parkı eylemlerine katılanların KYK'dan uzaklaştırıldığına dair yaptığım basın açıklaması söz onları 'hedef haline' getiriyor. Geçtiğimiz haftalarda eylem sebebiyle emniyet ve savcılığa giderek ifademi verdi. Ve bugün de ne söylediysek ifademde de tekrarladığım gibi aynı noktadayım. KYK'da sol görüşlü öğrencilere yapılacak olan bütün baskıların karşısında durmaya devam edeceğiz. Bizimle uğraşacağınıza 4 milyon üniversite öğrencisinin barınma sorununu çözün" dedi.
CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım “Burada bir araya gelmemizin amacı üniversite öğrencilerimize sahip çıkmak onların her zaman yanında olduğumuzu ve olacağımızı basın önünde bir kez daha vurgulamak içindir . Şu an burada bulunan herkes üniversite öğrencisidir. Uşakta ki ev fiyatları çok yüksek 1+1 evler 700-800 TL 1+0 evler 400+500 TL civarındadır . Üniversite öğrencileri sermaye olarak görülmektedir . Aynı şekilde Kredili Yurtlar Kurumunda barınılacak yer sayısı çok az durumda ve konaklama şartlarına uygun değildir . Aynı şekilde sığınak olarak kullanılan KYK yurda dönüştürülmüş durumda ve yangın merdivenleri dahil her yer parmaklıklarla çevrilmiş ve hapishaneden hiçbir farkı bulunmamaktadır . Bizler CHP Uşak Gençlik Kolları olarak bu durumun sürekli takipçisiyiz ve takip etmeye devam edeceğiz . Uşak’a gelen yaklaşık 3 bin öğrencinin kaydını dondurarak barınacak yeri olmadığı için memleketine geri dönmüştür ve ek kontenjanlarda aynı şekilde barınacak yer bulamayacağından geri döneceklerdir . Biz CHP Uşak Gençlik Kolları olarak öğrenci kardeşlerimize bu durumun sürekli takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.