Dolar 32,2959
%-0.57
Euro 34,6858
%-0.35
Altın 2.410,850
%-0.49
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençler bu kez de patates hasadına katıldı

CHP'li gençler bu kez de patates hasadına katıldı

Türkiye'nin patates ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Ödemiş ilçesinde CHP'li gençler hasat etkinliğine katıldı. Koronavirüs tedbirleri altında yapılan hasatta sıcak havaya rağmen CHP'li gençler, patatesi tarlasında kalan çiftçiye destek oldu.

  • Ege Postası
  • 07.06.2020 - 13:34

EGEPOSTASI - Ödemiş Türkiye'nin patates ihtiyacını karşılayan önemli üretim merkezlerinin başında geliyor. Yılda 100 bin dekardan fazla alanda iki kez ürünün alındığı Ödemiş'te, yaklaşık 2 aydır süren ilk hasat dönemi bu ay sonuna doğru bitecek.

Öte yandan dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını insan sağlığının yanı sıra ekonominin farklı sektörlerini de etkiledi. En çok etkilenen sektörlerden biri de tarım oldu. Tarlalar hasat edilemedi, edilse de ürünler alıcısıyla buluşamadı. Çiftçiler zor durumda kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir gençlik kolları üyeleri, çiftçiye destek oldu. Daha önce Kemalpaşa’da kiraz hasadına katılan gençler bu kez de Ödemiş’te patatesi tarlasında kalan çiftçiye yardım için  patates hasadına katıldı. CHP'li gençler sıcak havaya rağmen işçilerle beraber patates söktü.

Tarlada maskeyle söküm yapan CHP'li gençlerin ve işçilerin sosyal mesafeye de dikkat ettikleri ifade edildi.

CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Kemal Ozan Uyan, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Halis Demir; Kiraz, Torbalı, Tire, Ödemiş, Menderes ve Bayındır ilçe  ilçe gençlik kolları başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen hasatta çiftçi sorunları ve günümüz ekonomik koşulları ele alındı.

AMACIMIZ ÇİFTÇİNİN ÇİLESİNİ ANLATMAKTIR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Ozan Uyan, “Bugün CHP İzmir Gençlik Örgütleri olarak patatesi tarlasında kalan Ahmet Amcamızın yanındaydık. Hep birlikte patates  topladık. Ekin demek ekmek demek, hasat yoksa ekmek de yok. Amacımız daima çiftçinin çektiği sıkıntıyı, çileyi anlamak ve anlatmaktır. Amacımız çiftçinin sorunlarına çözüm bulunabilecek uygun koşulları yaratmaktır. Amacımız göz ardı edilen çiftçi sorunlarını bazılarının yüzüne yüzüne çarpmaktır! “ diye konuştu.

Çiftçilerin zor durumda olduğuna dikkat çekerek konuşmasına devam eden Başkan Uyan, “ İçinde bulunduğumuz pandemi bizlere açıkça şunu göstermiştir: Eğer tarıma ve çiftçiye gereken önemi vermezsek daha da zor günler göreceğiz, görmeye mahkumuz. Çiftçiye gereken destek verilmelidir, üretime devam edebilmesi için gereken tüm koşullar en iyi şekilde sağlanmalıdır. Bugün tarlada topladığımız patates tarladan alınırsa 50-60 kuruş. Eğer Ödemiş’te pazara götürülüp oradan alınırsa 2,5 lira. Eğer oradan da İzmir’e giderse İzmir’den almaya kalkarsak 3,5-4 lira. Bu düzende çiftçi nasıl kazanaca? Görünüyor ki çiftçi mağdur, çiftçi çileli. Çiftçi tarlasını hasat ettirecek mevsimlik işçi dahi bulamıyor, bulsa da yevmiyesini bile karşılayamıyor. Eğer biz bugün patates çiftçisinin yanında olup ona destek vermezsek, yarın patatese dahi muhtaç olacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.