Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li eski Belediye Başkanı ve vekile şok dava: Araba kimin'

CHP’li eski Belediye Başkanı ve vekile şok dava: Araba kimin'

CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak ve İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a “basın yolu ile iftira” atmaktan 1. Asliye Hukuk mahkemesinde dava açtı. CHP’li eski Belediye Başkanı ve vekile şok dava!

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 09:50
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- CHP Çiğli  İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer görev yaptığı dönemler de ilçe örgütüne alındığı iddia edilen araç sebebiyle İlçe eski Başkanı Koçer'le o dönem Belediye Başkanı olan Metin Solak ve aynı dönem İl Başkanı olan Tacettin Bayır’ı adliye koridorlarında karşı karşıya getirdi. 
 
CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Ali Rıza Başkan Koçer “Araba benim, ben arabayı ilçeye almadım” derken O dönem İl Başkanlığı yapan Bayır ise, “Ali Rıza Koçer bana ben ilçeye bir araba kazandırdım, arabanın plakasının CHP olması için adresinin orada olması için benden bir evrak istedi, bende vermedim. Bu konuşmaları yapıldığı zaman yanımda şahitlerim var” diyerek açıklama yapmıştı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise, aynı iddiaları gündeme getirmiş ve arabanın Çiğli ilçe örgütüne verilmesi gerektiğini açıklamıştı. Koçer, iki eski başkanının açıklamalarını yargıya taşıdı ve İzmir 1. Asliye Hukuk mahkemesinde her iki isim hakkında 5 bin liralık tazminat davası açtı.



“ŞAHİTLER ARABA İLÇEYE AİTTİ”
Görülen mahkemede dinlenen eski İl Yöneticisi Zeki Gönen ifadesi  Koçer’i şok etti. Gönen ifadesinde şunları söyledi; “ Ben Renault Marka 35CHP 49 plakalı minibüsü satın alamadım. Aracı hiç görmedim. Notere gittiğim doğrudur. Notere 2 defa gittim birinde aracı devraldım, ikinci gittiğimde minibüsü devrettim. Ben minibüsün kimden alındığını bilmiyorum. Ali Rıza Koçer bana minibüsün ilçe örgütüne ait ve CHP plakası almak istediğini söyledi. Bende Konak'ta oturduğum için Konak adresinin yazılması gerektiğini söyledim. Benden minibüsü devralmamı istedi, bende bu istek üzerine notere gittim ve minibüsü üzerime aldım.   Kimden devir alındığını bilmiyorum, herhangi bir para vermedim, almadım. Minibüsü devralırken de para vermedim” dedi. Mahkemeye katılan diğer şahitlerinde buna benzer ifadeler verdiği öğrenildi.

SOLAK “ARABA İLÇE BAŞKANLIĞINA ALINMIŞTI”
Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak "Benim belediye başkanlığı yaptığım dönemler ilçe başkanı olan Ali Rıza Koçer’in ilçe başkanlığına bir araç almak için girişimde bulunduğu ve o dönem Koçer’in yakın çevresine “ilçeye araba aldım” diyerek açıklamalar yaptığını duyuyordum. Daha sonra ilçe başkanlığı seçimini kaybettikten sonra arabanın kendisine ait olduğunu ifade etmişti. Bende o dönem bu yaşananlara istinaden açıklamalarda bulunmuştum. Bu konuda bize dava açmasına bir anlam veremedim” dedi.

BENDEN PLAKA İÇİN YAZI İSTEDİ
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, "Benim il başkanı olduğum dönem Ali Rıza Koçer bana gelerek 'Ben Çiğli İlçe Başkanlığı'na bir araba aldım. Bunun plakasının CHP olmasını istiyorum bana bu konuda bir yazı vermenizi istiyorum' demişti. Bende böyle bir yazı veremeyeceğimi kendisine söyledim. Daha sonra Koçer’in ilçe başkanlığı seçimini kaybettikten sonra aracın ilçeye değil kendisine ait olduğunu açıkladı. Bende bunun üzerine aramızda geçen ve yanımda şahitlerin olduğu konuşmayı basında paylaşmıştım. “ dedi.

Belediye Başkanı Metin Solak ve İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın katılmadığı dava diğer şahitlerin dinlemesi için Eylül ayına ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.