Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li adayın vurulmasında sıcak gelişme

CHP'li adayın vurulmasında sıcak gelişme

ADANA’da eski müvekkili Ali Fuat Elibol tarafından tabancayla bacaklarından vurulan CHP 1’inci sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, olaydan bir gün sonra seçim bürosu açılışına katıldı. Türkmen'in "İhtiyacım olan tek şey vereceğiniz oy" dediği saatlerde ifadesi alınan Elibol "Kemal Kılıçdaroğlu duysun diye vurdum. Kastım olsa kafasına sıkardım ama sadece ayaklarına sıktım. Pişman değilim herkes duysun diye yaptım" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 16:48
CHP adayı Av. Elif Doğan Türkmen, merkez Sarıçam İlçesi’nde CHP seçim ofisinin açılışında yaklaşık 500 partili tarafından ’Elif’e uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla karşılandı. CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte İl Başkanı Burhanettin Bulut’un da katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan ve güçlükle ayakta duran Elif Doğan Türkmen, şunları söyledi:

"İHTİYACIM OLAN TEK ŞEY VERECEĞİNİZ OY"
"Bu toprakların kurtuluş mücadelesinde Kara Fatmalarımız, Halide Ediplerimiz vardı. Kadın ve erkek omuz omuza verip, bu ulusun varlığını kurtardı ve korudu. Şimdi her birimiz Cumhuriyetimizi ölümsüzleştirmek adına, bu ülkenin neferi olarak mücadele etmek zorundayız. Sorumluluğumuzun farkındayız; bu sevgi selinden sonra sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bana geçmiş olsun dileyen dostlarım, bir ihtiyacım olup olmadığını soruyor. Sevgili hemşehrilerim, ihtiyacım olan tek şey 7 Haziran’da CHP’ye vereceğiniz oy. 7 Haziran’dan sonra sizlere sahip çıkmamız için; bugün siz bize sahip çıkın. Anketler de gösteriyor ki, CHP iktidara yürüyor. Bu iktidar sevincimize, gelin siz de ortak olun."

İl Başkanı Burhanettin Bulut da şiddet olaylarının toplumun her kesiminde arttığını, CHP iktidarında huzur ortamının sağlanacağını söyledi. Konuşmaların ardından seçim ofisinin kurdelesi kesildi.

Öte yandan dün akşam saatlerinde gözaltına alınan şüpheli 54 yaşındaki Ali Fuat Elibol’un ise sorgusunda "Kemal Kılıçdaroğlu duysun diye vurdum" dedi.

Bir etkinliğe katılmak için gittiği restoranda eski avukatı Türkmen’i silahla ateş ederek bacaklarından yaraladıktan sonra kayıplara karışan Ali Fuat Elibol, dün polisin yaptığı operasyonla Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde olayda kullandığı silahla birlikte yakalandı. Elibol, emniyette sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi.

"KURMAYLARINA SESLENİYORUM"
Elibol adliyeye götürülmeden önce adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildi. Elibol, adli tıp birimine getirildiği sırada basın mensuplarının "Niye vurdun" diye sorması üzerine, "Ben bu olayı Kemal Kılıçdaroğlu duysun diye yaptım. Temayül yoklamasından kimlerin çıktığını görsünler. Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına sesleniyorum. Ben 1978 yılından buyana devrimci mücadele içinde olan bir adamım. Kılıçdaroğlu'nun kimlerin temayül yoklamasından çıktığını bilmesini istedim. Onun için vurdum Elif Doğan Türkmen'i onun dışında herhangi bir kastım yoktu.

"İSİMLERİ MAHKEMEDE VERECEĞİM"
 Kastım olsa kafasına sıkardım ama sadece ayaklarına sıktım. Pişman değilim herkes duysun diye yaptım" diye yanıt verdi.  Ayrıca Elibol, Türkmen'in çok kişiyi dolandırdığını kimsenin cesaret edip sesini çıkartamadığını ileri sürerek, "Dolandırdığı isimleri şuan veremiyorum gerekli isimleri mahkemede vereceğim" dedi. Elibol sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.