Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li aday adayının seçim ofisi: Torna atölyesi

CHP’li aday adayının seçim ofisi: Torna atölyesi

CHP İzmir’de milletvekili aday adayları önseçim hazırlıklarını bir çok yere açtıkları seçim büroları, bastırdıkları afişler ve sosyal medya üzerinden sürdürürken, ikinci bölgeden milletvekili aday adayı olan Parti Meclisi eski Üyesi Levent Eyipişiren, babasının 40 yıllık tornacı atölyesini seçim bürosu yaptı ve yola çıktı. CHP’de aday belirleme yönteminde yapılan değişikliği mahkemeye taşıyarak gündeme gelen Levent Eyişiren, 2015 seçimlerinde iki sırayla kaçırdığı vekillik için uzun süredir çalışma yapıyor. Eyipişiren sözlerinin arasında bir çok önemli mesaj verdi. İşte CHP’li aday adayının seçim ofisi

  • Ege Postası
  • 06.03.2015 - 12:48
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de milletvekili aday adayları saha çalışmalarını sürdürürken, 29 Mart’ta yapılacak önseçimde kimlerin üst sıralarda yer alacağı parti içinde merak konusu….

TORNACI ATÖLYESİ SEÇİM BÜROSU
Aday adayları birbirinden farklı çalışmalarla önseçim hazırlıklarını bir çok yere açtıkları seçim büroları, bastırdıkları afişler ve sosyal medya üzerinden  sürdürürken, ikinci bölgeden milletvekili aday adayı olan  Parti Meclisi eski Üyesi Levent Eyipişiren, babasının 40 yıllık tornacı atölyesini seçim bürosu yaptı ve yola çıktı. 2. Sanayi Sitesi’ndeki atölye de hem ağabeyine yardım eden Eyipişiren, bir yandan da  seçim çalışması yapıyor.Atölyenin girişinde ve duvarlarında Eyipişiren’in seçim broşürü ve afişleri yer alıyor.

CÜMLELER MESAJ DOLU

Partiye gençlik kollarından bu yana emek veren, 2011’de milletvekili adayı olan, Parti Meclis Üyeliği görevini yaparken, Haziran 2012’de yapılan il kongresinde başkanlığa talip olan ancak kongrede kaybettikten sonra siyasette görevlere talip olma noktasında geri adım atan Eyipişiren 3 yıl boyunca parti içi muhalefetiyle dikkat çekmişti. Eyipişiren, son olarak CHP’de aday belirleme yönteminde yapılan değişikliği mahkemeye taşıyarak gündeme gelirken, önseçim öncesi Ege Postası’na konuştu. Eyipişiren, sözlerinin arasında bir çok önemli mesaj verdi.





BENİ BU ATÖLYE BÜYÜTTÜ OKUTTU
1970’li yıllardan beri torna atölyesinin ailenin geçim kaynağı olduğunu ifade eden Eyipişiren, “ Dedem babam ağabeyim tornacı…45 yıllık işletme burası…Beni bu atölye büyüttü, bu atölye okuttu. Seçim ofisim aynı zamanda. Bütün üyelere ulaşmaya çalışıyorum. SMS etkili bir yol değil….Bütün üyelere dolaylı yolla ulaşacağım. Avantajım daha önce  milletvekilliği adaylık kampanyası yürüttüm. İlçelere köylere gittim. İlişkim kopmadı. Bir çok ismi kazandık. Ben siyasette bir duruşum tarzım olduğuna inanıyorum. Doğrunun kendini örgütlemesi gerektiğine inanıyorum” dedi.


HER FIRSATTA ADAY ADAYI OLMADIM
İl kongresinden sonra, kurultaylarda PM’ye yerel seçimde belediye başkanlığına talip olmayan Eyipişiren, 2015 seçimlerinde iki sırayla kaçırdığı vekillik için uzun süredir çalışma yapıyor.  Eyipişiren, 2011’den sonra yeniden vekillik için yola çıkmasını şu sözlerle anlattı;
“ İl kongresinde kaybettikten sonra Parti Meclisi’ne aday olmamıştım. O dönem 81 PM üyesinden yeniden başvuru yapmayan tek kişiydim. Sonraki kurultay da aday olmadım. Yerel seçimlerde de aday adayı değildim. Merkezi siyasette daha başarılı görüyorum kendimi. Mesleki eğitimin deneyimim belediyecilik için uygun olsa da parti içindeki geçmişim ve tecrübelerim genel merkez odaklı örgüt siyasetine daha yatkın. Siyasette ne istediğini bilen ne amaçladığını bile bir yol izledim. İl kongresinden sonra önüme çıkana adaylık fırsatlarını denemedim. Her fırsatta aday adayı olmayı ciddi bir siyasetçi için doğru bir yöntem görmüyorum.”

İL YÖNETİMİNDEN BANA BOYKOT VARDI
İl kongresi sonrası işine yoğunlaştığını ancak siyasetten ve parti tabanından uzaklaşmadığını ifade eden Eyipişiren, “ Pek fazla fark ettirmeden İzmir siyasetinde hep var oldum özelikle ikinci bölgede…Bir dönem bizimle beraber olmak, görünmek bile İzmir siyasetinde sıkıntıydı. Çekinceli arkadaşlar vardı. Nokta ziyaretlerle ilişkimizi iyi tutuk. Kongrelerde yer aldım. Fark edilmeden bazen belirleyici olduk. Hiçbir ilçesinde diyaloğumu pasif kılmadım. Ziyaretlerle görüşmelerle bunları sürdürdüm. Bana il yönetiminden ciddi bir boykot vardı. Eski PM üyesi olarak davet edilmem gereken hiçbir toplantıya davet edilmedim. Gerginlik yaratan taraf olmadım, yaratılmasın diye de kaçmadım. Siyasetteki iddialarımız bizi haklı çıkarttı. Tabanın daraltılmasının kötü sonuçları oldu İzmir’de…”dedi.

SÖYLEDİKLERİMİZİ SONUÇLAR HAKLI ÇIKARDI
“3 yıl boyunca yaptığım  eleştirilere ‘haksız manasız muhalefet’ diyenlerin 30 belediyeyi kazanması gerekirdi” diyen Eyipişiren, şöyle devam etti;
 “Eğer partimin İzmir’deki oy oranı düşmüş, 30 belediye kazanılmamış, 8 ilçe kaybedilmiş, seçim raporlarında İzmir’de başarısız yazıyor, Genel Başkan PM toplantılarında İzmir’de istediğimiz sonucu alamadık diyorsa o zaman arkadaşlar bunları da  muhalefet olarak algılayıp genel merkeze bayrak açsın….Partinin çizgisiyle ilgili, işleyişiyle ilgili, tüzükle ilgili söylediklerimin tamamını genel başkanla da paylaştım. Bir çok bilgi notundan kendisi de yaralanmakta ve MYK üyelerini de bilgilendirmekte. İzmir’e ilişkin söylediklerimizi ne yazık ki seçim sonuçları ve eleştirdiğimiz isimlerin örgüt toplantılarındaki özeleştirileri haklı çıkartmıştır”

GEÇİCİ DEMOKRATLAR ÖNSEÇİM DEMEYE BAŞLADI
2011 genel seçim sürecinde önseçim için çok mücadele ettiği, 2015 seçimleri içinde mücadelesini  hukuki düzeyde de sürdürdüğünün altını çizen Eyipişiren, “Yerel seçimlerde istediklerini atatan yerel kadrolar, ne  2011’de ne 2015’te önseçimi ağızlarına almadılar. Genel Başkanın artık İzmir’le ilgili doğru fotoğrafı görebildiği bu seçimlerde genel merkezden atanamayacağını gören geçici demokratlar ancak ve ancak bugün önseçim demeye başladı”  dedi.


3 OLMASI GEREKİRKEN 6 OLDU
PM’nin Aralık ayında gerçekleştirdiği yönetmelik değişikliği sonrası genel merkezin çok geniş olan aday belirleme yetkisinin  çok daha yüksek noktalara taşındığını ifade eden Eyipişiren, “  Şuan genel merkezin belirlediği listeye baktığımızda örgütleri korkutan bir tablo gözükmüyor. Kontenjan uygulaması da aslında önseçim yapılan 45 seçim bölgesinde eritilmesi gereken 28 vekil adaylığı, 3 büyükşehirde yoğunlaştı. Daha anlaşılır haliyle İzmir’de 3 olması gerekirken 6 oldu. Samimiyetle söylüyorum genel merkezimiz yaptığı tüzüğe aykırı yönetmelik değişikliğiyle yetkilerini çok arttırmıştır. Ancak açtığımız hukuki davalar hem de tüm örgütlerin uyguladığı baskılar sonucu, yarım da olsa demokrasi oluştu.Bu noktada İzmir örgütü ve adayları kendilerini genel merkeze yeterli baskı uygulayıp uygulamadıkları noktasında değerlendirmeliler. 5 vekil çıkaran Bursa sıfır kontenjanla önseçime gitmektedir. PM’den merkez yoklaması ve birinci sıra kontenjan kararı verilen Trabzon’da örgütün baskılarıyla kontenjansız eğilim yoklamasına dönüştürdü kararı” dedi.
 
ÖRGÜTÜMÜZ TUTARLI YANIMI GÖRDÜ
2011 seçimlerinde merkez yoklamasıyla vekil adayı gösterilirken de yöntemin karara bağlandığı bir önceki PM’de tüm büyükşehirlerde vekil adaylarının önseçimle belirlenmesi için önerge verdiğini hatırlatan Eyipişiren, “Ne yazık ki 81 kişilik PM’de sadece 6 kişi kaldık. Şimdi önseçime giderken de örgütümüzün benim bu tutarlı parti içi demokrasi ve önseçim inancımı, aldığım iyi akademik eğitimi, özel sektördeki başarılarımı ve gençlik kollarından gelen parti tecrübemi takdir edeceğine inanıyorum” dedi.

ÖNSEÇİM OYLARI ARTTIRACAK
Önseçimin uzun yıllar sonra yapılacak olmasının örgüte bir sıkıntı yaratmayacağını, tam tersi motivasyonu arttıracağını ifade eden Eyipişiren, şunları söyledi;
 “ Önseçimi bir kısmımız hatırlıyor bir kısmımız yeni öğreniyor.  Buna bir yerden başlamak lazım. Örgüt şehri ve şehrin ülke siyasetine ihtiyaç duyduğu adayları doğru belirlerse ben inanıyorum ki atanacak kontenjan adaylarını dahil şekillendirecek güce ulaşabilinir. Parti üyelerinin belirlediği milletvekilleri parti içi siyasette hesap vermeleri gerekenin parti üyeleri, parti programı, parti tüzüğünün olduğunu bileceklerdir. Önseçimden çıkmanın getirdiği sorumluluk yanında büyük güç ile de şehrin ve partinin çıkarları için daha omurgalı siyaset izleyecektir. Örgütümüz ise kendisine karşı sorumluluk duyulmasını içeren vekiller yarattığı için vekilleriyle doğrudan ve zorunlu bir ilişki içinde olacak. Önseçim tablosuyla örgütümüzün çok daha fazla üyesinin seçimde çalışacağı için önceki seçimlerden daha yüksek oy alacağımıza inanıyorum.”

ESKİ GENÇLİK KOLU BAŞKANI
Diyarbakır doğumlu olan Eyipişiren ODTÜ Makine Mühendisi... 2000 yılında CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir İkinci Bölge 8’inci sıra aday adayı olan Eyipişiren, 34. Dönem Parti Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Eyipişiren son il kongresinde il başkanlığına talip olmuş, 3 adayın yarıştığı seçimde Ali Engin’in arkasında kalmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.