Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li aday Murat Bakan'dan Cuma İçten’e suç duyurusu

CHP'li aday Murat Bakan'dan Cuma İçten’e suç duyurusu

CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, İzmirlilere ”haşhaşi” benzetmesinde bulunan AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakan, “Gölge etmesinler yeter” dedi. CHP'li Aday, Cuma İçten'in tepki çeken sözlerini yargıya taşıdı

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 10:06
İZMİR - Geçtiğimiz hafta geldiği İzmir’le ve İzmirlilerle ilgili sözleri tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in sözleri yargıya taşındı. CHP’li Milletvekili Adayı Murat Bakan, İçten hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216/1 ve 2. Maddeleri gereği halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kısmını aşağılama suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.



Bakan, Cuma İçten’in sözlerinin kabul edilebilir olmadığına dikkat çekerek, “İzmir, yönü batıya dönük özgür insanların yaşadığı bir kenttir. Biz Türkiye’yi İzmirleştirmek istiyoruz. Güneş İzmir’den doğsun ve ülkeyi aydınlatsın istiyoruz. Gölge etmesinler yeter” diye konuştu.



İçten, “İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek” şeklinde tweet atmış ve bu sözleri İzmirlilerin yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın da tepkisini çekmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.