Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel: İzmir'de mutabakat var!

CHP'li Yücel: İzmir'de mutabakat var!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 37. Olağan Kurultay için Ankara’da olan Deniz Yücel “ İzmir’de mutabakat var. Bunun dışında, Parti Meclisimiz, Yüksek Disiplin Kurulumuz seçilecek. Aday olmayı düşünen arkadaşlarımız var, bize ulaşan arkadaşlarımız var. Biz bunları hem kendi ilimizin kurultay delegeleriyle hem de Genel Başkanımızla paylaşıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2020 - 16:09

EGEPOSTASI - Pazartesi günü İzmir’in kongre delegeleri ve il yöneticileriyle bir toplantı yaptıktan sonra Kurultay gündemi için Ankara’da çalışmalarını sürdüren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Ankara’da katıldığı KRT'nin canlı yayınında hem Kurultay hem de İzmir mesajları verdi.

İZMİR’DE MUTABAKAT VAR
KRT’den Ebrü Birçak’ın sorularını yanıtyalan Yücel şunları söyledi;

“Biz kurultay delegelerimizle bir araya geldik. Kurultayla ilgili, ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla kurultay delegelerimizle istişare halindeyiz. Ama tabii ki irade ortaya koyacak olan kurultay delegelerimizdir. Onlar da kendi ilçelerinin, örgütün beklentilerini bizlere aktarıyorlar. İzmir’de bir mutabakat var. İzmir delegasyonu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olması, genel başkan adayı olması konusunda hemfikir. Bunun dışında, Parti Meclisimiz, Yüksek Disiplin Kurulumuz seçilecek. Aday olmayı düşünen arkadaşlarımız var, bize ulaşan arkadaşlarımız var. Biz bunları hem kendi ilimizin kurultay delegeleriyle hem de Genel Başkanımızla paylaşıyoruz.”
 

CHP İKTİDARA YAKIN

CHP’nin iktidara çok yakın olduğunu söyleyen Yücel, “Özellikle 31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran İstanbul başarısı ve  sonrasında yakın zamanda covid-19 salgını sürecinde CHP’li belediyelerin adeta başarı hikayesi yazmış olmaları, dolayısıyla bizim bunu iktidarla taçlandırmamız gerekiyor. Biz kurultay sürecine böyle bakıyoruz. Bizim önceliğimiz CHP’yi iktidara taşıyacak ve bu devleti yönetecek kadroların seçileceği bir kurultay. İlk genel seçimde CHP ama tek başına ama aynı hassasiyetleri paylaşan diğer siyasi partilerle birlikte Türkiye’yi tek adam yönetiminden kurtaracak.” dedi.
 

BUNU KOCA KOCA ADAMLAR YAPIYOR
Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik haksız saldırıların olduğunu ifade etti, şunları söyledi;

“Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik haksız saldırılar, eleştiriler ve  hedef göstermeye yönelik algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Bunları kimler yapıyo? Bunu koca koca adamlar,  AKP’li yöneticiler hatta genel başkan yardımcıları. Biz, bu algı operasyonlarını yapan, ülkenin asıl gündemini değiştirmeye yönelik yapay tartışmaların peşine takılmıyoruz.”
 

TUNÇ SOYER HEDEF ALINDI!
İzmir’de bazı camilerden Çav Bella şarkısının çalınması olayıyla ilgili de konuşan Yücel, “Provakatif bir olaydı. Bu olayda İzmir’in seçilmesi, diğer taraftan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in seçim çalışmalarında kullanmış olduğu Çav Bella şarkısının olması, 2 aydan uzun bir süre geçmesine rağmen faillerinin bulunamamış olması, bu olayın tamamen CHP’yi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i yıpratmaya ve hedef göstermeye yönelik olduğunu gösteriyor. Toplumda dini inanç hassasiyeti olan kesime hedef göstermeye yönelik bir çalışmaydı. Gündemi değiştirmeyi yönelik bir Ayasofya konusu da konuşuluyor. Bütün sorunlar bitti Ayasofya’nın ibadete açılması mı kaldı diye düşünüyor insan. Sanki bir erken seçim habercisi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.