Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yarkadaş Karşıyaka'da panele katıldı

CHP'li Yarkadaş Karşıyaka'da panele katıldı

Halkçı Lisesiler (Halk - Lis) adlı oluşumun İzmir Karşıyaka Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirdiği panelde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Demokrasiyi yaşama geçirecek; hukuk devletini ayağa kaldıracak ve toplumsal barışı sağlayacağız' dedi. CHP'li Yarkadaş Karşıyaka'da panelde konuştu

  • Ege Postası
  • 30.08.2015 - 15:23
Halkçı Lisesiler (Halk - Lis) adlı oluşumun İzmir Karşıyaka Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirdiği panelde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 300'e yakın öğrenciye seslendi. Gençliğin siyasetin ana damarlarından biri olduğunu belirten Yarkadaş, "30 Ağustos zaferini kutladığımız şu saatlerde, yönümüzü nereye çevirmemiz gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Yönümüz, Mustafa Kemal Atatürk'ün yönüdür'' dedi.

'AKP'YE RAĞMEN, IRAK GİBİ OLMADIK''
Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine her gencin gözü gibi bakması gerektiğini belirten Yarkadaş, "Türkiye bugün AKP'nin bölen, kutuplaştıran ve ayrıştıran politikalarına rağmen, Irak, Suriye, Mısır, Libya ve Tunus'a dönüşmediyse, bu Atatürk'ün attığı temel sayesindedir'' ifadesini kullandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin özü olan ''eşit yurttaşlık'' kavramına çok önem verdiğini belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

EŞİT YURTTAŞLIK İLKESİ VAZGEÇİLMEZDİR
"Mustafa Kemal Atatürk, bizim bir arada yaşamamızı sağlayan temel değerleri oluştururken, eşit yurttaşlık anlayışına çok önem verdi. Eşit yurttaşlık, demokrasinin, hukuk devletinin ve toplumsal barışın vazgeçilmez bir öğesidir. Bugün cumhuriyete sahip çıkan herkes, onu yaşatmak için mücadele etmelidir. Cumhuriyete sahip çıkmanın yolu ise onu demokrasi ve sosyal adaleti güçlendirmekten geçer.''

DEMOKRASİ, HUKUK DEVLETİ VE TOPLUMSAL BARIŞ
CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde "Demokrasi, hukuk devleti ve toplumsal barış'' kavramlarına daha çok eğileceğini söyleyen Yarkadaş, "Bu üç kavramın içini doldurmak ve bir arada yaşama arzumuzu güçlendirmek zorundayız. Bu bizim temel görevlerimizdendir'' dedi.

Sadece ekonomik kalkınmanın, toplumsal sorunları çözmekte yetersiz kaldığını da belirten Yarkadaş, "Kişi başına düşen yıllık milli gelirinizi 30 bin doların üstüne çıkarsanız bile, demokrasiniz ve hukuka dayalı bir devlet anlayışınız yoksa, toplumsal barışı sağlayamazsınız'' ifadesini kullandı.

Önceki gün Iğdır'da yaptığı temasları da aktaran Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu sabah Iğdır'dan geldim. Iğdır'da bir yurttaş, (AKP seçimin ardından hayatı bize zehir etti) dedi. Bir başka yurttaş ise (Nerede nasıl öleceğimiz belli değil) diye isyan etti. Halk, AKP'nin hukuk dışı uygulamalarından bıktı ve bir çıkış yolu arıyor. Çıkışın CHP'de olduğunu, okulda, kantinde, ders arasında, kısacası hayatın her alanında anlatmalıyız.''

HALKIN CHP'DEN BEKLENTİSİ ARTIYOR
Yarkadaş, gençlerle yaptığı sohbet sırasında, "Kimsenin dilini, inancını, kimliğini yok saymadan, sosyal demokrat bir anlayışla politika yapmalıyız. Halkımızın CHP'den beklentisinin arttığı şu süreçte, topluma güven veren bir yapıyla seçmenin karşısına çıkmalıyız'' ifadesini de kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.