Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Vekil’den iddia: Sabuncubeli’nde şaibe var!

CHP’li Vekil’den iddia: Sabuncubeli’nde şaibe var!

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, temeli 2011 yılında atılan, İzmir ile Manisa arasındaki ulaşımı kısaltıp, rampa ve virajlardan kurtaracak Sabuncubeli Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu. Ören, tünelin ihalesinin şaibeli olduğunu iddia etti.

  • Ege Postası
  • 21.07.2014 - 20:13
İncelemelerde bulunduğu Sabuncubeli Tüneli inşaatının arap saçına döndüğünü ileri süren CHP Milletvekili Ören, "Yapılan açıklamalarda, tünel uzunluğu 2 bin 800 metreden, 4 bin 70 metreye, sonradan da 6 bin 480 metreye çıkarıldı ve proje süresinin 3 yıl daha uzatıldığı belirtildi. Başbakan da tünel uzunluğunu 6 bin 480 metre olarak ifade etmişti. Önceki gün Karayolları 2'nci Bölge Müdürü 4 bin 70 metre uzunluğundaki tünelin 2016 yılında bitirileceğini Manisa'da açıkladı. Bu tutarsız açıklamalar, projenin gerçek uzunluğu ve maliyeti konusunda şaibelere neden oluyor ve yolsuzluk iddialarını güçlendiriyor" diye konuştu.

Tünel hakkında kamuoyunda şaibelerin oluştuğunu söyleyen CHP'li Ören, "2 bin 800 metrelik tünelin yapım ihalesi Yap-İşlet-Devret modeli ile 11 yıl 11 ay 11 gün işletme hakkıyla verilmiş ve bu süre içinde ihaleyi alan şirketlerin geçen araçlardan 2.5 dolar ücret almaları kararlaştırıldı. Sabuncubeli Tüneli fesat karıştırılmış bir ihale haline geldi. Günde 30 bin aracın geçeceği bu tünelin parasını vatandaş cebinden ödeyecek. Bu nedenle tünel uzunluğunun neden 4 bin 70 metreye düştüğünün Manisa halkına açıklanması gerekiyor. Çünkü kafalarda şaibeler var" diye konuştu.

 
'RANT TÜNELİNİN UCU AKP'YE Mİ ÇIKACAK''
CHP Manisa Milletvekili Ören, ihalesi yapılmış bir işin daha sonradan değiştirilemeyeceğini öne sürerek "İhalesi yapılmış bir iş, sonradan 2.5 kat artırılamaz ve işletme süresi değiştirilemez. Acaba burada başka hesaplar mı va? Sabuncubeli rant tüneli haline getirilip, ucu yine AKP'ye mi çıkacaktı? Anlaşılan o ki, böyle giderse tünelin ucundaki ışık hiç görülmeyecek" diye konuştu.
 
Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yılrım'a yönelttiği Sabuncubeli Tüneli ile ilgili soruların yanıtsız kaldığını söyleyen CHP'li Ören, "Hükümetin görevi, tünelden gelen kötü kokuları gidermek ve yolsuzluk iddialarını araştırmaktır. Fakat tünelin yapımından sorumlu olan Ulaştırma Bakanlığı, milletvekillerinin sorularına cevap veremiyor. Eski Bakan Binali Yıldırım Meclis'te kendisine verilen 1997 soru önergesinden sadece 161 tanesine cevap verdi. Benim Sabuncubeli ile ilgili hiçbir önergeme cevap vermedi" dedi.
 

Manisa Valiliği'nin yaptığı son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, tünelin 2016 yılında biteceğini hatırlatarak, tünelin İzmir tarafında sol tüpte 1127 metreye, sağ tüpte 1084 metreye, Manisa tarafında ise sol tüpte 55 metreye, sağ tüpte de 100 metreye ulaşıldığını açıklamıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.