Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu, Erman Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak

CHP'li Purçu, Erman Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun Marius Sumudica'yı eleştirirken ırkçı ifadeler kullanmasına İzmirli siyasilerden de sert tepki geldi. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 10.01.2021 - 21:38

EGEPOSTASI- Gaziantep FK ile yollarını ayıran teknik direktör Marius Sumudica'yı eleştirirken "Böyle çingenelik olur mu'" ifadelerini kullanan A Spor yorumcusu Erman Toroğlu'na Roman vatandaşların yanı sıra siyasilerden de büyük tepki geldi.

Erman Toroğlu hakkında suç duyurusu

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu yarın İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak suç duyurusunun ardından saat 13.00'te bir basın açıklaması düzenleneceğini duyurdu.

Purçu "Erman Toroğlu'nun Romanlara karşı yapmış olduğu hakaret ve aşağılayıcı ifadelerle ilgili, Roman Sivil Toplum Örgütlerinin öncülüğünde, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve bazı milletvekillerinin de katılımıyla 11.01.2021 Pazartesi günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde saat 11.00'de suç duyurusunda bulunulacak ve saat 13.00'de ise pandemi kurallarına uyularak basın açıklaması yapılacaktır" açıklamasını yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Toplumu ayrımcılığa, bölücülüğe ve ırkçılığa sevkeden bu tarz insanların, halka hitap edilen programlara çıkarılması kabul edilemez ! Çıkaranlar da en az konuşan kadar sorumludur ! Her türlü ırkçılığa, bölücülüğe, ayrımcılığa lanet olsun !

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: İçtenlikleri ve renkli kültürleriyle önemli bir parçamız olan Roman Kardeşlerimiz ile bir ve beraberiz. Erman Toroğlu’nu ırkçı, ayrımcı söylemleri nedeniyle şiddetle kınıyorum. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Roman kardeşlerime ve dostlarıma selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko:  Bir futbol programında Romanlara yönelik ayrımcı ifadelerinden ötürü Erman Toroğlu’nu şiddetle kınıyorum. Romanlara söylenen bu çirkin sözleri kabul etmek mümkün değildir. Irkçılığın kime yapıldığına bakmaksızın daima karşısındayız!
#ırkçılıkyapmaToroglu

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Neşeleriyle, yaşama sevinçleriyle kültürel çeşitliliğimizin zenginliği Roman vatandaşlarımıza yönelik #ErmanToroğlu’nun sarf ettiği ırkçı ve aşağılayıcı söylemelerini şiddetle kınıyorum. İnanç ve kimlik ayrımı yapanlara asla geçit vermeyeceğiz. #ırkcılıkyapmatoroğlu @ozcanpurcu

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: #ErmanToroğlu’nun Roman vatandaşlarımıza yönelik sarf ettiği ayrımcılık ve nefret söylemini şiddetle kınıyorum. Irkçılık söylemleriyle toplumumuzu kutuplaştıranlara müsade etmeyeceğiz.  Özür dilemesi yetmez, yargı önünde hesap vermelidir. #hepimizromanız #ırkcılıkyapmatoroğlu

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Erman Toroğlu’nun Romanlar üzerinden toplumumuzu ayrıştırıcı, aşağılayıcı,ırkçı söylemleri kabul edilemez.Roman yurttaşlarımızın maruz kaldığı önyargıları ve ayrımcılığı arttıran bu söylemlerden vaz geçilmeli, RTÜK ve savcılık konuyu ele alarak gerekli soruşturmayı başlatmalıdır.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Erman Toroğlu’nun romanları hedef alan ırkçı söylemini kınıyorum.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: Ülkemizde dini,dili,rengi,kültürü ne olursa olsun;kimse bir diğerinden üstün veya aşağı değildir!Erman Toroğlu;Roman vatandaşlarımızı işaret ederek yaptığı saygısızlıkla haddini aşmıştır; ki onlar aidiyet duyguları,vatan sevgileri ve sıcacık yürekleri ile milletin ta kendisidir!

Her türlü ayrımcılığı ve bölücülüğü lanetliklerini aktaran AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, açıklamasında şunları kaydetti:

"Roman toplumu bu milletin asli unsurudur. Binlerce yıllık devlet geçmişimizde vatanına, milletine, bayrağına, ezanına sahip çıkmış şanlı bayrağın altında gururla yaşamıştır. Bizler nasıl ki olumsuz bir şeyi anlatırken 'Erman Toroğlu gibi davranma' diyerek bir kişiyi veya zümreyi aşağılayarak işaret etmiyorsak, Erman Toroğlu da kendinden olmayanı işaret ederek aşağılayamaz. Romanlar olarak bizler farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyor, her türlü ayrımcılığı ve bölücülüğü lanetliyoruz."

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: Olumsuz bir konuya işaret edilirken toplumumuzun güzide bir kesimini bu benzetmeye ortak ederek aşağılamaya kimse cüret etmemeli, sürçülisan oldu ise özür dilemelidir.

Kaldı ki Roman Kardeşlerimiz renkli kişilikleri ve onurlu duruşlarıyla bu konularla anılmayı hak etmemektedir.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Roman kardeşlerimize yönelik ayrımcılık söylemlerini şiddetle kınıyor, Erman Toroğlu’ndan roman kardeşlerimizden özür dilemesini ve hatasını telafi etmesini bekliyorum.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Konak’ta birlikte yaşamaktan onur ve mutluluk duyduğumuz roman vatandaşlarımıza yönelik eski futbol hakemi Erman Toroğlu'nun söylediği sözleri kınıyoruz. Etnik köken ayrımcılığını reddediyoruz. Türkiye ve Dünya’nın dört bir yanındaki roman vatandaşlarımıza Konak’tan selam olsun.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay: Geçtiğimiz gün bir spor yorumcusunun, katıldığı programda Romanlarla ilgili sarf ettiği sözleri şaşkınlıkla izledik. Roman vatandaşlarımızı hedefe alan bu ayrımcı ifadeleri ve ötekileştirici dili şiddetle kınıyorum. Bu düşmanca tavrın karşısında, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu bilinciyle bir arada ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: A Spor ekranlarında yayınlanan programda Roman vatandaşlarımıza karşı kullanılan ayrıştırıcı söylemleri kınıyor; farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunun bilinciyle kardeşçe yaşamaya devam edeceğimiz Roman kardeşlerimi selamlıyorum.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: ROMAN KARDEŞLERİMİZ İLE BİRİZ, BERABERİZ Eski Hakem ve Spor Yorumcusu Erman Toroğlu’nu ayrımcı söylemleri nedeniyle kınıyorum. Farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyor, tüm Roman kardeşlerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: Erman Toroğlu’nun Roman kardeşlerimize karşı sarf ettiği incitici ve ayrımcı sözlerini kınıyorum. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Roman kardeşlerimiz, neşeleri ve sıcakkanlılıklarıyla toplumumuza renk katan asli bir parçamızdır.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran: Kültürümüze kattıkları zenginlikler ve neşeleri ile Türk toplumunun ayrılmaz parçası olan #Roman hemşehrilerimize yönelik sergilemiş olduğu ırkçı söylem ve tavrından dolayı #ErmanToroğlu'nu #kınıyorum.

Ne olmuştu'

Gaziantep FK'de teknik direktör Marius Sumudica sözleşmesiyle ilgili "Benim paranın peşinde koştuğum söyleniyor. Paranın peşinde olsaydım çok başka yerde olurdum. Size maaş indirimi teklifi gelse kabul eder miydini? Eşimi arayacağım ve bana para göndermesini söyleyeceğim" açıklaması yapmış, Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi de "Sumudica'ya 1,2 milyon euro ödüyoruz ama şu an primlerle 1 milyon 900 bin euro istiyor. Fatih Terim de dahil bunu Türkiye'de hangi hoca alıyor'" demişti.

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu A Spor'da Gaziantep FK'de teknik direktör Marius Sumudica hakkında "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyo? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." ifadelerini kullanmış, "Affedersin, çingenelik bu. Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor" diyen Toroğlu, "Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" diye konuşmuştu.

Toroğlu ayrıca, "Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım" diye de eklemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.