Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özkan'ın hedefinde Yıldırım:  İzmir hayal satma dükkanı değil!

CHP'li Özkan'ın hedefinde Yıldırım: İzmir hayal satma dükkanı değil!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ı hedef aldı. Kocabıyık'ın her sabah İzmirliye ve İzmir'i yönetenlere ağız dolusu küfür ederek güne başladığını söyleyen Özkan, "Geçen seçimdeki gibi bir küfürbazı, edepsizi yanlarına oturtmuşlar, durmadan bağırıp çağırıyor" derken, Yıldırım için "İzmir hayal satma dükkanı değildir. Yıldırım'ın bu kentte hayallerini sattığı dükkana ruhsat alması mümkün değildir" dedi. CHP'li Özkan'ın hedefinde Yıldırım:

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 15:39
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ  - CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, il başkanlığında basın toplantısı gerçekleştirdi. Tuncay'ın gündeminde Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım vardı. 

SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYOR LANETLİYORUM
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Gazeteci Ahmet Hakan'a evinin önünde yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, "Ahmet Hakan'la iligili yaşanan terör eylemidir. Bu eylem Türkiye'de bildik, tanıdık zorbaların artık giderek olağanlaştırmaya çalıştıkları indirme susturma hareketlerinden bir tanesidir. Şiddetle kınıyor, lanetliyorum. AKP iktidarı yıkılmadıkça, bu zorbalığa, faşizme yol açanlar hesap vermedikçe korkarım ki bu uygulamalar artarak devam edecektir. Temel sorunumuz göz yumulmasıdır. Hürriyet Gazetesi önünde yapılan eyleme valisi ve emniyet müdürü zamanında ve gerektiği şekilde müdahale etse, zorbalık yaşanmayacaktı. Yaşanmasında kendilerine çıkar elde etmeye çalışanlar ve topluma aba altından sopa göstermeye çalışanlar, unutmasınlar ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Başlarına gelir çok pişman olurlar. Türkiye adalet içinde yaşanması gereken bir ülkedir" dedi. 



BENİ ŞAŞIRTIYOR 
CHP iktidarında bu tür zorbalıkların asla yaşanmayacağını söyleyen Özkan, bu zeminin oluşmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu türlü yapılan her eylem karşısında bizi bulacaktır. Sonlandırmak için şiddet ve kaostan medet uman AKP  iktidarının yıkılması gerekmektedir. Bütün yurttaşlarımızı herkes için barış isteyen CHP'ye oy vermeye çağırıyorum. Demokratik hukuk devletini savunan, özgürlüklerin büyümesini isteyen tek parti CHP'dir. CHP iktidarında bu tür zorbalıklar asla yaşanmayacaktır. Asla zemin oluşmasına izin verilmeyecektir. Hukuk önünde herkes eşit olacak. Hukukun üstünlüğü mutlak olacaktır. Poyrazköy Davası'nda, casusluk davasında yıllarca hapishanelerde yatan, çile çeken insanlar beraat etmişlerdir. Türkiye bugün adalet, özgürlük ve barışı aramaktadır. Aranan adalet, özgürlük ve barış CHP iktidarında gerçekleşecektir. Bütün gazeteci arkadaşlarımın asla bu tür saldırılar karşısında yıkılmayacaklarını biliyorum ama mesleğin birileri tarafından kolay hedef olarak görülmesi beni şaşırtıyor. Bu ülke bunun gibi bir çok saldırı gördü bir kısmı da devletten kaynaklanmıştır" şeklinde konuştu. 

35 PROJEDEN HANGİSİ GERÇEK DESEM AĞIZ DOLUSU KÜFÜR 
İzmir'in 4 milyon insanın gülümseyerek yaşadığı bir kent olduğunu ifade eden Özkan, "İzmir'de istenen centilmence bir yarış olmasıydı. Siyaset üreten insanların doğru söyleyen, edepli, erdemli insanlar olarak bulunmasını istiyoruz ama Binali Yıldırım ve AKP İzmir'in siyasal barışına adeta kast etmektedir. Sanki İzmir'de Binali Yıldırım'ın iç cebinden çıkarttığı bir kartvizittir ve tekrar oraya sokup gidecektir. Böyle bir şey yok.  Siyaset fikirlerin çatışma ortamıdır. Yanlış yaptıklarını söyleyince hakaretlerle karşılaşacaksak bunun adı politikacılık değil.  AKP'yi ve Yıldırım'ı edepli olmaya davet ediyorum. Neyi savunacaksa birlikte çıkalım İzmir nedir ne değildir tartışalım ama CHP'ye topyekün saldırmakla olmuyor. İzmir Binali Yıldırım'ın köyü değil ki Akdeniz'in incisi. İzmir 4 milyon insanın gülümseyerek yaşadığı bir kent. Her sabah kalkıp o kentin insanlarına ve kentin yöneticilerine hakaret etmek Bakanlık yapmış bir politikacıya yakışmamaktadır. 35 projeden hangisi gerçek desem ağız dolusu küfür. Geçen seçimdeki gibi bir küfürbazı, edepsizi yanlarına oturtmuşlar, durmadan bağırıp çağırıyor" ifadelerini kullandı. 

BİZ DE İZMİR'İN DUVARLARINDA YAZAN... 
AK Parti'nin İzmirlilere saygısızlık yaptığını ve Yıldırım'ın her sabah İzmirliye küfür ederek güne başladığını söyleyen Özkan, "Ne yapalım yani İzmir'in duvarlarında yazan milyon ali cin ali diye mi seslenelim'" diyerek eleştirdi. Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP iktidarı döneminde bu kentte ne yapılmıştı? Konak Tünelleri 35 projesine dahil olmayan, ihalesinin nasıl çıktığı belli olmayan bir iş. Bir kente hizmet hukukuna, emeğine ve saygıyla başlar. İzmirli AKP'nin bunca saygısızlığını hak edecek ne yapmıştır. İzmirliye küfrederek güne başlamak, her eleştiriye ağız dolusu hakaretle yanıt vermek yakışmıyor. Ne yapalım yani İzmir'in duvarlarında yazan milyon ali cin ali diye mi seslenelim'Bunu mu istiyorla? Söylemeyeceğiz. İzmir'in siyasetine bir katkı sunalım hep beraber konuşalım istiyoruz. Bundan gayrısını göremezler. Atatürk'ün fotoğrafını kendi bayraklarıyla örterek İzmir'e ihanet ettiler. Bugün kazandıklarını kaybetleri dışında hiçbir şey olamaz. Hangi kanalda, hangi panelde halka açık toplantıda yan yana gelelim, İzmir'in geleceğini, tartışalım. Küfre yanıt verecek halimiz yok. Biz böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Onları bulunduğumuz yere davet ediyıoruz. İzmir'in üzerine fikirlerimizi yarıştıralım. Asla bir yer alamayacakları için sadece küfrediyorlar. Buradan uyarıyorum kendilerine gelsinler."



İZMİR HAYAL SATMA DÜKKANI DEĞİL
Yıldırım'ın hayal satmaya çalıştığını söyleyen Özkan, "Her seçimde açıkladıkları projeler İzmir'e ne katıyor hiçbir şey katmıyor. İzmir'i küçük görmeye hangi yüzle cesaret ediyorsunu? İzmir hayal satma dükkanı değildir. Yıldırım'ın bu kentte hayallerini sattığı dükkana ruhsat alması mümkün değildir. Bu kentte satamaz bu kent başka. Mustafa Kemal Atatürk ölmüş arkada kalmış bir hatıra değildir. Mustafa Kemal felsefesini tap taze olduğunu gösteren kentidir. Müdahaleye asla izin vermeyiz ne AKP ne Binali ne de bir başkası yapabilir" dedi. 

HOTAR'A YANIT VERDİ 
Nükhet Hotar'ın Atatürk'ü siyasete alet ediyorlar şeklinde yaptığı açıklamaları da eleştirerek yanıt veren Özkan, "İşsizlik 4 milyondan 10 milyona gidiyor, 298. kadınımız katledildi. Eğitim sistemimiz yok oldu. Üniversite soruları ve KPSS soruları pazarlanıyor. 4+4+4 uygulaması nedeniyle yaklaşık 36 bin kız çocuğumuzun okuldan alı konulmuş durumda. Hotar uygarlığı anlayamamış bir tek tavsiyem var İzmir'den elini çeksin. O yalnızlığıyla baş başa bırakmak istiyorum. Atatürk bizim önderimiz CHP'nin kurucusu. Cumhuriyeti ve devrimimizi anlatacaksınız diyor. Biz o görevi yerine getiren devrimcileriz. Hotar'ın anlaması ve  Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir fikir üretmesi mümkün değil. Kaçak sarayadaki arkadaşın başına bir şey gelmesin diye söylüyor" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.