Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Oran: Rus ruleti oynuyoruz

CHP'li Oran: Rus ruleti oynuyoruz

SOSYALİST Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP'li Umut Oran, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde Türkiye'nin Rusya ile yaşadığı gerilime dikkat çekti ve "Rus ruleti oynuyoruz. Ateşle bir oyun oynanıyor şu anda. Bu boş, sözler devlet adamlığına uymayan bu sözler ülkeye büyük zarar getirecek. Türkiye AKP iktidarı ile güçlü, itibarlı bir ülke değil" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 14:45
Türkiye'yi Sosyalist Enternasyonal'de başkan yardımcısı olarak temsil eden CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İzmir'e seçim çalışmaları için geldiğini, sivil toplum örgütleri ve sendikaları ziyaret edeceğini belirten Oran, İzmir'in CHP açısından da Türkiye açısından da önemli bir kent olduğuna dikkat çekerek, "Cumhuriyetin değerlerinin demokrasinin sağlıklı işlediği insan haklarının sosyal adalet ve demokrasinin güzel işlediği bir kent İzmir. Bizim dileğimiz 81 ilin İzmir gibi olması. CHP olarak bunun için çalışıyoruz" dedi.

'TÜRKİYE'DE RİTİM BOZUKLUĞU VAR'
Oran, hafta sonu Sosyalist Enternasyonal'in toplantısı için Londra'da olduğunu belirterek, Türkiye'ye dışarıdan da içerden de bakıldığında ritim bozukluğunun görüldüğünü öne sürerek, şunları söyledi:

"Normal ritim 60- 70 arası atar, son üç yıldır bir 40 atıyor, bir 140 atıyor. Türkiye her an koma ve kriz tehdidi ile karşı karşıya. Ekonomi, terör ulusal güvenlikte de bu böyle. Bu tehlikeli bir durum. Tüm komşularımızla kavgalı hale geldik. Şu anda yurtta da barışı yok ettik. İnsanları birbirine düşürdük. İnsanları kutuplaştırdık dışarıda da 'merhaba' diyeceğimiz yüzüne bakacağımız komşumuz kaldı. Rusya ile ilgili gelişmeler vahim. İzlenen Suriye politikası her anlamda facia. Suriye ve Türkiye gibi dost iki ülkenin bu kadar düşman hale gelmesi tamamen iktidarın kişisel, hissi, duygusal devlet politikası ile bağdaşmayan tavrından kaynaklanıyor. İzmir'de Suriye'den gelenlere satılan can yeleklerine karşı polisin yaptığı operasyonu gördük, yazın denizlerimizden gidenlerin kaybına tanık olduk. 2 milyon Suriyeliyi kabul etti iktidar ama kontrol yok, plan yok. Barındırılamıyor. İnsani yaşam şartları hükümet tarafından sunulamıyor. İzmir'de buna tanıklık ediyor. Kalanların kentlerde verdikleri ayrı sıkıntılar var. Sınır kentlerde Hatay, Kilis, Gaziantep'te kent nüfusuna yakın Suriyeli yaşıyor. Sosyoekonomik düzen altüst olmuş durumda. Rus ruleti oynuyoruz. Ateşle bir oyun oynanıyor şu anda. Kişisel hissi iktidarın açıklamalarına tanık oluyoruz. Bu boş sözler, devlet adamlığına uymayan bu sözler ülkeye büyük zarar getirecek. Türkiye AKP iktidarı ile güçlü, itibarlı bir ülke değil." 

'NEREDEYSE 3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKACAK'
CHP'li Umut Oran, Türkiye'nin doğalgazın yüzde 98'ini ithal ettiğini bunun yüzde 68'ini de Rusya'dan aldığını belirterek, "Enerjide dışa bağımlılığımız var. Doğalgaz gerçeği var. Türkiye yüzde 98 doğalgazını dışardan temin ediyor yüzde 68'ini de Rusya'dan alıyor. Turist geliyor. Bir çırpıda mikrofon önünde gazetelerde mesaj vermeyi sorumsuzluk olarak görüyorum. İktidarın ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. 78 milyon adına duyarlı olması lazım. Neredeyse 3. dünya savaşı çıkacak ve Türkiye'de tarafı olacak. Seçimlerde mutlaka iktidarın değişmesi gerekiyor. 7 Haziran sonucundan Türkiye'nin geleceği için hayırlı sonuç çıkacağını düşünüyorum. İzmir'de de üç kişiden iki kişinin yaşam tarzı CHP'nin ortaya koyduğu anlayışla örtüşüyor. CHP'nin tek başına iktidar alternatifi olma noktasında katkı koyacağına inanıyorum" dedi. 



KOCAOĞLU'NA DA ZİYARET
Umut Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Milletvekili olduğu dönemde de Kocaoğlu'na ziyaretler yapan Oran ve Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter'in de yeraldığı buluşmada basına kapalı görüştü. (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.